Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоящи събития - 4 юли

В чест на Професионалния празник на МВР – 5 юли, днес в 11:00 часа ще бъдат поднесени цветя пред мемориала в двора на ОД МВР-Благоевград.

От днес отново започва пръскането срещу комари в региона на Гоце Делчев.

Днес се навършват 100 години от рождението на големия български скулптор Крум Дерменджиев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметът Методи Байкушев посрещна в кабинета си талантливи деца

Кметът Методи Байкушев посрещна в кабинета си тримата участници от Благоевград в Международната олимпиада по ментална аритметика, която се проведе в Истанбул, Турция. Супершампионът от олимпиадата Илиян Димитров на 7 г., Дейвид Балиев на 6 г. и Алекс Смуков на 7 г. са имената на децата, които прославят общината ни със своите знания. По време на..

публикувано на 18.07.24 в 14:15

Йордан Янев от ЛК „Джордан“ Благоевград получи купа „Лъвски скок“

От името на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев на Йордан Янев от ЛК “Джордан“ Благоевград бе връчена купа „Лъвски скок“ за особени заслуги в спорта и олимпийското движение. Това стана днес  на състезанието по лека атлетика под надслов „Достойни за името на Апостола“, което за  поредна година Община Благоевград и атлетически клуб “Джордан”..

публикувано на 18.07.24 в 13:38

В Перник отбелязаха 187 години от рождението на Васил Левски

С тържествена церемония в Перник бе отбелязана 187-годишнината от рождението на Васил Левски. Пред делото на Апостола глави сведоха политици, управници и граждани. Венци и цветя поднесоха областният управител Людмил Веселинов, общински съветници, народни представители. Венец беше поднесен и от името на кмета Станислав Владимиров. В отбелязването на..

публикувано на 18.07.24 в 13:02

В Новоселяне сведоха глави пред паметника на Васил Левски

За десета година жители и гости на бобовдолското село Новоселяне отбелязват годишнината от рождението на Васил Левски пред неговия паметник. Той е изграден с помощта на дарители по инициатива на родолюбиви местни жители. В дарителската кампания се включват патриоти от страната и чужбина, разказа за Радио Благоевград , Бойко Васев, който е част от..

публикувано на 18.07.24 в 12:41

ПФК "Пирин" картотекира 23-ма състезатели

ПФК "Пирин" стартира първенството на Втора лига с 23-ма състезатели. От тях 22-ма са с професионален статут, а един е картотекиран като аматьор. Днес бе проведен традиционният водосвет за здраве и успех, като новият старши треньор на „орлетата“ Иво Тренчев изведе футболистите и спортния щаб, и те получиха благословията на отец Светослав. В събота..

публикувано на 18.07.24 в 12:25

Благоевград отбеляза 187 години от рождението на Апостола

С ритуал по полагане на цветя Благоевград отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски. Церемонията се състоя пред бюст-паметника на революционера, намиращ се на едноименния площад в града. Почит към делото на Апостола отдадоха кметът на община Благоевград Методи Байкушев, председателят на Общински съвет - Благоевград Радослав Тасков,..

публикувано на 18.07.24 в 11:24

Понижиха нивото на язовир "Мещица"

С 6 метра под кота преливен ръб е понижено нивото на язовир „Мещица”, съобщи областният управител на Перник Людмил Веселинов. Изпускането на част от водните количества е направено по предписание на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.  Областният управител е извършил проверка след постъпили сигнали на кмета и жители на село Мещица,..

публикувано на 18.07.24 в 11:14