Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна изплащането на тютюна

Снимка: БГНЕС

Гръцката фирма "Михайлидис” започна изплащане на тютюна. Парични постъпления има по сметките на тютюнопроизводители, предали продукцията си преди 12 януари. Това съобщи кметът на Сатовча и председател на Сдружението на производителите на ориенталски тютюн Арбен Мименов. Той уточни, че за момента няма обявени графици за изплащане на дължимите суми, но фактът, че има преведени пари дава надежда, че фирмата изкупвач не е изправена пред фалит и има вероятност да изпълни обещанието си към тютюнопроизводителите По-рано земеделските стопани обявиха, че ако това не стане, ще предприемат протестни действия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха изложбата „Християнски ценности от фонда на РИМ – Благоевград“

Икони, документи, одеяния и предмети от фонда на РИМ Благоевград са подредени в изложба, която бе открита в една от залите на културната институция. Събитието е по повод 180 години от черквата „Въведение Богородично“ в странния квартал „Вароша“ и 130 години Неврокопска епархия. „Сред най-ценните материали, които сме представили, са части от..

публикувано на 26.09.24 в 19:15

Областният управител на Благоевград на среща в София за техническата обезпеченост на изборите

Областният управител на област Благоевград Георги Динев взе участие в работна среща с министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов в София. Областният управител информира, че администрацията изпълнява ангажиментите си за материално-техническото обезпечаване на предстоящите парламентарни избори в срок. Динев бе категоричен, че с цялостната..

публикувано на 26.09.24 в 18:42

Ограничено е движението край Бобошево

Временно е ограничено движението в активната лента на АМ „Струма“ в участъка от км 69 до км 71 в района на разклона за Бобошево, в посока Благоевград, поради изгорял TIR в аварийна лента при км 70, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Т рафикът се осъществява в изпреварващата лента и се регулира със знаци конуси и светлинна сигнализация...

публикувано на 26.09.24 в 17:33

Редовно заседание на Общинския съвет в Банско

На своята редовна сесия днес, Общински съвет – Банско одобри годишните финансови отчети за 2023г. на ,,Общински паркинги – Банско“ ЕООД и на "Топлоснабдяване Банско“ ЕООД“. След успешно проведени конкурси, съветниците възложиха управлението на ,,Топлоснабдяване Банско“ ЕООД на Тодор Тренчев и управлението на ,,Общински паркинги Банско“ ЕООД..

публикувано на 26.09.24 в 16:03

Оставиха в ареста мъжа, прострелял двама младежи в село Мещица

Окръжен съд Перник остави в ареста 44- годишния мъж, който простреля със сачми двама младежи в пернишкото село Мещица. Той бе привлечен като обвиняем в опит за умишлено убийство на повече от едно лице.  Инцидентът е от нощта срещу 23 септември и по информация на полицията е станал заради момиче. Ранените младежи потърсили помощ в пернишката болница, а..

публикувано на 26.09.24 в 15:59

85 години от рождението на Стоян Чифички-Танани

С виртуална витрина, Регионалната библиотека в Перник разказва за известния пернишки художник и дългогодишен сценограф в драматичен театър „Боян Дановски” Стоян Чифички-Танани. Поводът е навършващата се утре 85- годишнина на твореца.  Танани работи в театъра в продължение на 37 години и има над 90 постановки. Работил е и като художник-постановчик в..

публикувано на 26.09.24 в 15:09

Заловиха избягал затворник от общежитието в село Самораново

Мъж на 53 години, избягал вчера от затворническото общежитие в село Самораново, община Дупница, е заловен на територията на Враца, съобщиха от Районната прокуратура в Кюстендил. Сигналът за това, че мъжът е изчезнал от затворническото общежитие, което е към бобовдолския затвор, е подаден вчера в Районното управление в Дупница, съобщиха от полицията в..

публикувано на 26.09.24 в 14:21