Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Югозападното държавно предприятие започва прием на документи за купуване на малки горски имоти

От утре - 18 юли, Югозападното държавно предприятие започва прием на документи за купуване на дребни по размер горски територии. Те трябва да са собственост на български физически лица, да не са били предмет на замяна и да са до 5 хектара /50 декара/. Собствениците, които желаят да ги предложат за закупуване, трябва да подадат заявление до ЮЗДП или до териториалното поделение, в чийто обхват се намира имотът. Заявлението е по образец, който се намира в публикуваните правила в интернет страницата на „ЮЗДП” ДП гр. Благоевград и неговите териториални поделения – държавните горски и ловни стопанства. Крайният срок за подаване на документи е 20.09.2016 г.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фестивалът в Коларово събра хиляди почитатели на кестените

Богата празнична програма, много фолклор, традиционни български местни ястия и аромат на печени и варени кестени – това предложиха домакините от петричкото село Коларово на хилядите гости от региона и страната, които се включиха в 11-то издание на Фестивала на кестена. Той е посветен на планина Беласица, където се намират най-обширните кестенови..

публикувано на 13.10.24 в 19:22

Български електрически хиперавтомобил представиха в село Слащен

 Представянето на първия изцяло български  електрически хиперавтомобил  събра хиляди хора от страната на площада в родопското село Слащен.  От екипа, разработил  колата на бъдещето, се надяват това да постави България на световната карта  в производството на спортни и бутикови  автомобили.  Да заменят гледката от тютюневите ниви с  автомобил, наречен..

публикувано на 13.10.24 в 18:14

От вчера красив нов стадион радва жителите на село Полена

От вчера жителите на село Полена имат повод за гордост – нов стадион.  Първата копка и старта за изграждането на футболното игрище бе даден от кмета на община Симитли през месец май тази година.С тадионът е с изкуствена настилка, красива трибуна, със седалки за зрителите, съблекални за  отборите и съдиите, както и LED осветление с..

публикувано на 13.10.24 в 15:48

Премиерът ще участва в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес

Служебният министър-председател Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес утре, 14 октомври, в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.Това е десетата поред среща във формат ръководители на държавите от Западните Балкани и на страните партньори от инициативата, както и представители на..

публикувано на 13.10.24 в 15:36

Фестивал на кестена в село Коларово

Село Коларово ще отпразнува единадесетия "Фестивал на кестена". Събитието се провежда днес на площада пред читалище „Яне Сандански“ в селото. Фестивалът е посветен на планина Беласица, където се намират най-обширните кестенови гори не само в България, но и на Балканския полуостров. Основната цел на празника е да се популяризира природното и..

публикувано на 13.10.24 в 08:45

Празник на киселото мляко в село Студен извор

Празник на киселото мляко се провежда днес в трънското село Студен извор- родното място на откривателя на Лактобацилус булгарикус д-р Стамен Григоров. Той се организира от фондация „Д-р Стамен Григоров” и е вторият за тази година. Проявата е посветена на Празника на Трън, който се отбелязва на 14 октомври и на богатия есенен урожай. И сега..

публикувано на 13.10.24 в 07:44

Предимно слънчево време

Днес ще бъде слънчево с разкъсана предимно висока облачност. Ще бъде почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 6° и 11 градуса. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°.

публикувано на 13.10.24 в 07:29