Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключва кампанията за събиране на заявления за предоставяне на дърва за огрев в Банско

Снимка: БГНЕС

Общинска администрация Банско напомня, че остават само два дни до крайният срок на кампанията за събиране на заявления за предоставяне на дърва за огрев. Всеки жител на община Банско може да подаде своето заявление на фронт-офиса на администрацията в срок до 31.08.2016 г. В двете горски стопанства в Места и Добринище са предвидили в своята програма необходимите количества дървесина. Всеки жител на общината има право да подаде своето заявление на Фронт-офиса на общинска администрация Банско до 31 август, като ще бъдат предоставяни за закупуване до 10 куб. м дървесина на домакинство. Втората част от кампанията ще започне на 12 септември, когато община Банско ще предостави списъците с одобрените лица на горските стопанства Добринище и Места, както и НП „Пирин” за закупуване на отоплителния материал. Междувременно продължават засилените контролни мерки - проверки, инспекции на домове на жители на Банско и съседните села, както и на товарни камиони, МПС с ремаркета, каруци и др. за произход и доставка на дървен материал. Задължително е наличието на специални печати и знаци поставяни от съответните органи. При отсъствие на подобен знак дървата се конфискуват, а на собственика на автомобила и притежателя на дървата се съставят актове за глоби и се сезират съответните органи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Локализираха пожар в Сандански

Пожарът в м. „Стара гара" в град Сандански е локализиран и овладян. На място са екипи на Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението – Сандански и доброволческо формирование на общината, които продължават борбата с огъня до неговото пълно потушаване. От Община Сандански припомнят, че в земеделските земи и извън тях (слогове..

публикувано на 15.08.24 в 17:51

Осъдиха мъж от Перник за домашно насилие

На 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, беше осъден перничанинът Мирослав Лазаров, пребивал и изтезавал в продължение на повече от 20 часа жената, с която живеел на семейни начала. Присъдата е на Районен съд - Перник и е на база подписано споразумение между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимия. Срещу..

публикувано на 15.08.24 в 17:15

Патриарх Даниил призова Успение на света Богородица да стане официален празник

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил участва в днешния официален духовен празник на град Кюстендил и отслужи патриаршеска литургия в катедралния храм "Св. Успение Богородично". След като отслужи молебен за здраве и благополучие за жителите и гостите на града, патриарх Даниил призова миряните за смирение и вяра в Бога. "Радостта не идва..

публикувано на 15.08.24 в 15:37

Дупница почете Голяма Богородица

Един от най-почитаните християнски празници – Успение на св. Богородица, събра в местните храмове стотици дупничани. Най-голямо беше множеството в централния храм “Св. Георги”, където бе отслужена тържествена литургия в чест на Божията майка. Миряните участваха в традиционния обред “въздигане на хляба". Осветени бяха празнични пити хлябове, както и..

публикувано на 15.08.24 в 12:23

Село Бело поле празнува на Голяма Богородица

Благоевградското село Бело поле организира 21-ия традиционен събор, който всяка година се провежда на празника Успение на Пресвета Богородица. И този път домакините очакват над 1000 гости на празника, каза за Радио Благоевград кметът Иван Стойчев.  Още от ранни зори започва подготовката за Голяма Богородица. Няколко майстор-готвачи приготвят..

публикувано на 15.08.24 в 12:21

Поставиха финал на 3-дневната инициатива „Ела (си) в Благоевград“

Специална селекция от картини, произведения на благоевградски творци, привлече десетки ценители на изкуството във фоайето на Камерна oпера и Читалището в Благоевград. В изложбата, част от първото издание на инициативата, организирана от Община Благоевград „Ела (си) в Благоевград, бяха подбрани творби както на доайени, записали имената си със златни..

публикувано на 15.08.24 в 11:41

Благоевградчани прославят Божията майка

Днес отбелязваме един от най-големите християнски празници – Успение на Пресвета Богородица. Божията майка е почитана като покровителка на майчинството, жените и семейното огнище. В народната традиция празникът е известен като Голяма Богородица. Стотици благоевградчани изпълниха храма „Въведение Богородично“, за да запалят свещ за здраве и..

публикувано на 15.08.24 в 11:23