Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Студио 43“ по повод 43-тия рожден ден на Радио Благоевград

Снимка: Радио Благоевград

Ден преди 43-тия си рожден ден, на 9 декември, Радио Благоевград включва в последния час на предаването „Събития и личности“ в петък 9 декември, между 10.00 и 11.00 часа, извънредното „Студио 43“. Студиото ще бъде посветено на всички онези неща, които нареждат Радио Благоевград сред лидерите в радиоефира в Югозападна България – отговорна журналистика, разнообразна програма, социални каузи, защитени от екипа на медията, и не на последно място Радио Благоевград като наложила се вече културна институция. Гости в студиото ще бъдат директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка, главният продуцент Рина Далева, музикалният редактор и избран за №1 на регионалната медия за 2016г. Крум Богдански и, разбира се, слушател. За първи път Радио Благоевград ще връчи награда на Слушател №1 и това е награда за човек, отстояващ със своите действия и гражданска позиция  каузите на Радио Благоевград в утвърждаване и възпитаване на ценности. Кой ще получи наградата, ще стане ясно в "Студио 43" между 10.00 и 11.00 часа.

Разбира се, за да не звучи едностранно от студиото всичко, което ще се каже за Радио Благоевград, репортери на медията ще излязат в открити студиа из централни точки на Благоевград, за да включват слушателите,  тези, за които всъщност се прави програмата. И понеже Радио Благоевград има традиция за рождения си ден да раздава подаръци, репортерите отново ще зарадват слушателите с награди и много приятни изненади. Репортери на Радио Благоевград ще има млако след 09.00 часа в началото на пешеходната улица в центъра на града, до Съдебната палата.

В „Студио 43“ ще звучи многожанрова музика, изцяло продуцирана в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград.

„Студио 43“ е финалният и обобщаващ щрих на цялата седмица, посветена на 43-тата годишнина на Радио Благоевград. В понеделник Радио Благоевград представи най-новия си мултимедиен проект „Стари песни с дъх на младо вино“ с вълнуващ концерт в Голямото концертно студио, в четвъртък – фотографска изложба „От Горно Уйно до Глазгоу“ в Арт салона, акциите през цялата седмица, с които Радиото, наречено Радиото на Югозапада е винаги близо до хората.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Водещата международна тема на седмицата: Срещата на върха на НАТО във Вашингтон - взети решения, декларации и послания - анализи на Велизар Шаламанов, бивш министър на отбраната и Любомир Кючуков, бивш зам.-министър на външните работи. След като ДПС изключи голям брой депутати от парламентарната си група, ПП–ДБ стана втора по големина..

публикувано на 12.07.24 в 04:00

Кметът Байкушев на среща с жители: Вместо на шест, започва ремонт на две улици в Благоевград

Около 30-ина жители на улиците „Св. Иван Рилски“, „Иван Вазов“, „Иларион Макариополски“, „Аргир Манасиев“, „Захари Стоянов“ и „Антим I” проявиха интерес към срещата, която организира кметът на община Благоевград Методи Байкушев. Информационната среща беше във връзка с  предвидени дейности – ремонт и реконструкция на улиците, за които има..

публикувано на 11.07.24 в 20:28

Съдия Миглена Кавалова встъпи в длъжност „съдия“ в Районен съд Благоевград

Днес в Районен съд Благоевград  встъпи в длъжност като „съдия“  Миглена Кавалова-Шекирова. Тя подписа акт за встъпване в длъжност, съгласно изискванията на Закона за съдебната власт. Това стана в присъствието на председателя на Районен съд-Благоевград  съдия Румяна Митева, съдия Петър Узунов- председател на Окръжен съд-Благоевград, съдия Лилия Масева-..

публикувано на 11.07.24 в 17:33

Започна подготовката за пренасянето на статуята, открита наскоро в античен град Хераклея Синтика край Петрич

 Взети са точните ѝ размери и е инсталирана специална метална конструкция, така че безценната скулптура да бъде възможно най-безопасно повдигната и опакована, а след това превозена до Историческия музей в Петрич, съобщиха на фейсбук страницата на Археология Булгарика. „Още не мога да кажа кога точно ще завърши целият процес, за нас най-важното е да..

публикувано на 11.07.24 в 16:37

Безплатна вода в жегите в Благоевград

Община Благоевград предприе акция по осигуряване на бутилирана вода за жители и гости на града в горещите дни. Служители на звено „Инспекторат“ раздават трапезна вода на различни локации в областния център. С инициативата общинското ръководство цели да предостави глътка свежест за хората, като отправя апел към гражданите да бъдат внимателни към..

публикувано на 11.07.24 в 15:55

Съдят шофьор за прагазено на пътя момиче

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за пътнотранспортно произшествие с причиняване на смърт и управление на МПС след употреба на наркотично вещество.   Обвиняемият (на 31 години) е правоспособен водач на МПС, осъждан е. Вечерта на 29.01.2022 г. 17-годишната девойка пътувала в лек автомобил от..

публикувано на 11.07.24 в 15:48

ТФ „Партньори“ с участие в Международни вечери на фолклора Вионица 2024

Танцова формация „Партньори“ стартира своята международна фестивална програма за 2024 година с участие в Международни вечери на фолклора Вионица 2024 в Босна и Херцеговина този уикенд. Международният фестивал се организира за 13 поредна година от местното културно-артистично дружество Свети Марко. Това е едно от най-големите и известни..

публикувано на 11.07.24 в 14:26