Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трите социално служби в Благоевград с последна пресконференция за 2016 г.

В бюрата по труда от област Благоевград през месец ноември 2016 г. са регистрирани 16 954 безработни лица. Равнището на безработица през месеца е 11,2 %. До 23 януари 2017 г. продължава процедурата за набиране на желаещи младежи за лятна ваканционна бригада в Германия – съобщи на пресконференция на трите социални служби днес Станислава Поповска, директор на Регионалната служба по заетостта.




Станислава Поповска допълни, че до 13 януари 2017 година желаещите жени от 20 до 40 годишна възраст могат за кандидатстват в бюрата по труда за бране на ягоди в Испания. Получават безплатно жилище и 40.15 евро на ден.

Отпуснатите месечни помощи от Дирекция „Социално подпомагане“ през ноември са в 2 358 случая в общ размер над 177 хиляди лева.  По закона за семейни помощи за деца сумата е 2 151 556 лв. През месец ноември тази година са отпуснати 23 винетни стикери – съобщи Станка Михова, експерт в Регионална дирекция социално подпомагане Благоевград.




През месец ноември 2016 г. Дирекция „Инспекция по труда“ е извършила 203 проверки. Констатираните нарушения са 1012. Влезлите в сила Наказателни постановления са 34, с които са наложени санкции и глоби на нарушителите в общ размер 42 200 лв.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Окръжна прокуратура – Перник разследва отвличане и изнасилване на 18-годишно момиче

По искане на Окръжна прокуратура – Перник съдът задържа под стража 43-годишен мъж, обвинен за отвличане и изнасилване. По делото е установено, че в ранната утрин на 5 август той изчакал 18-годишно момиче да приключи нощната си смяна в търговския обект, в който работело и със сила го принудил да се качи в автомобила му. След като откарал девойката в..

публикувано на 08.08.24 в 17:31

Първа копка на обществената баня в село Баня

Днес, в присъствието на много граждани и гости, беше даден официален старт на изграждането на новата обществена баня в село Баня, по проект „Програма за подкрепа на общински обекти“, на стойност 1,8 млн. лева. Водосвет отслужи архиерейският наместник Янко Русков и пожела новата баня да възвърне славата на село Баня, да бъде ‚дом на човешката..

публикувано на 08.08.24 в 16:42

Подмениха светофарна уредба в центъра на Благоевград

С цел безопасност подмениха старата и проблемна светофарната уредба за пешеходци при Младежки дом в Благоевград. Монтирани са нови стълбове, контролер и сензорно устройство, с което пешеходците да сигнализират за преминаването си. Автомобилните и пешеходните секции са с ново лед осветление, съобщиха от пресцентъра на общината в Благоевград.

публикувано на 08.08.24 в 15:18

ОбС Дупница отхвърли предложението за местен референдум

Общинският съвет в Дупница отхвърли предложението за местен референдум относно бъдещето на ВиК.  Само 7 съветници гласуваха за инициативата на ПП “Възраждане”, 14 бяха против и 4 се въздържаха.  Основният мотив против беше липсата на информация от организаторите, какви ще бъдат мерките за изпълнение на решението от референдума. Според мнозинството,..

публикувано на 08.08.24 в 14:50

Динамична остава обстановката в планината Славянка

Динамична остава обстановката в планината Славянка на българо-гръцката граница край Сандански. "Двата пожара, на източния и западния фронт са овладени, но продължават да създават проблеми“, каза за Радио Благоевград  зам. областният управител Елхан Кълков. Продължава борбата с пожара в западния дял на планината Славянка "За сега беше..

публикувано на 08.08.24 в 14:17

Задържаха жена за отглеждане и притежаване на наркотични вещества

46-годишна жена е задържана докато полага грижи за наркорастения. Арестът е извършен при специализирана полицейска операция по противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества. Спецакцията е проведена на територията на община Радомир. В трудно достъпна местност в землището на село Житуша..

публикувано на 08.08.24 в 13:47

Пореден случай на домашно насилие в Перник

45-годишен мъж е нанесъл побой на жена пред очите на бебе, съобщиха от ОДМВР- Перник. Сигнал за поредния случай на домашно насилие е подаден вчера малко преди полунощ на тел. 112. Служители на Първо районно управление в Перник реагирали незабавно и на място задържали 45-годишния перничанин, който живеел с жената на семейни начала. Образувано е бързо..

публикувано на 08.08.24 в 13:40