Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЧЕЗ използва устройства за мониторинг на мрежата и във всеки момент има информация за засегнати населени места

Снимка: БГНЕС

ЧЕЗ Разпределение отменя всички планирани ремонти на електроразпределителната мрежа на територията, обслужвана от дружеството, обявени за следващата седмица. До нормализиране на метеорологичната обстановка и за осигуряване комфорта и сигурността на гражданите, Дружеството ще извършва само неотложни дейности по електроразпределителната мрежа като авариен ремонт на енергийни съоръжения и подмяна на повредени електромери.

Компанията съветва каква да бъде реакцията в случай на прекъсване на електрозахранването в резултат на тежка метеорологична обстановка:

1.  Препоръчително е клиентите винаги да поддържат зареден мобилен телефон или таблет, така че при прекъсване на електрозахранването да могат да реагират.

2.  При прекъсване на електрозахранването е желателно клиентите първо да погледнат дали околните блокове или къщи имат електричество. ЧЕЗ Разпределение е монтирала устройства за дистонционен мониторинг на мрежата, за да получава навреме информация за мащабни аварии. Компанията препоръчва на клиентите да използват денонощната телефонна линия 0700 10 010 единствено при локални повреди и прекъсвания на електрозахранването, тъй като при засегнат голям брой потребители ЧЕЗ Разпределение вече е информирана.

3.  Важно е да се подава  ясна и точна информация в колцентъра. Сред данните, които могат да бъдат поискани от служителите на ЧЕЗ, са клиентски номер или ИТН на клиента, точен адрес, както и къде се намира електромерът.

4.  Клиентите биха могли да използват автоматичното меню на денонощния телефон, което е достъпно на бутон 3. По този начин те ще получат информация за районите с  прекъснато електрозахранване, без да се налага да изчакват свързване с оператор.

В случай на прекъсване на електрозахрането на разположение на клиентите е онлайн функцията на сайта на ЧЕЗ Разпределение България „Аварии, текущи ремонти и планирани прекъсвания“, където и през мобилен телефон или таблет на адрес cez-rp.bg, могат да получат информация в реално време за прекъсванията на електрозахранването, както и очакваното време за неговото възстановяване. Клиентите на ЧЕЗ могат да получат допълнителна информация и на денонощната линия 0700 10 010.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нужна е държавна подкрепа за българското образование в чужбина

396 са регистрираните български училища в чужбина за учебната 2024/ 2025 година. Те се намират в 43 държави на шест континента, като от тях 17 са към задграничните представителства на България, 5 към българските църковни общини и 374, създадени от организации на българи. Данните бяха обявени от Ваня Балчева, директор на дирекция "Образование на..

публикувано на 23.07.24 в 13:47

В Банско в знак на почит и незабрава: Венци и изложба за Вапцаров

В деня на смъртта на поета, пред неговия паметник на площада, носещ името му, се събраха  стотици жители и гости на Банско, за да почетат недописаната книга на живота му. Споменът за Никола Вапцаров беше озвучен с любимите му бански песни и с музика по негови стихове. В знак на почит и незабрава, кметът на общината Стойчо Баненски и..

публикувано на 23.07.24 в 12:28

Аварирал автомобил затруднява движението в района на Старо село

Движението по АМ "Струма" в района на Старо село в посока Благоевград се осъществява в активната лента поради аварирал автомобил.  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 23.07.24 в 12:15

Музеят в Благоевград с проект за изследване на праисторически обекти

Регионалният исторически музей – Благоевград спечели финансиране от Министерството на културата за изследване и картиране на праисторически обекти Брежани – Негованци. Ръководител на екипа по проекта „Квадратура на кръга“ е Петър Зидаров. Петър Зидаров и неговия екип възнамеряват да допълнят информацията за селищната планиграфия на..

публикувано на 23.07.24 в 12:09

Дават домашни компостери на домакинствата в община Брезник

Община Брезник ще предоставя домашни компостери на желаещите домакинства. Раздаването на първите 20 от тях вече е започнало, съобщиха от администрацията. Инициативата, свързана с домашното компостиране на органични отпадъци, е в рамките на кампанията "Община Брезник е и моя! Пази я чиста". Тя е свързана с влизащите в сила от догодина промени в Закона..

публикувано на 23.07.24 в 11:54

Традиционен събор в село Попови ливади

Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 121-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе на 3 август 2024 г. /събота/. Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в..

публикувано на 23.07.24 в 11:28

КНСБ с кампания за пострадалите при пожарите в страната

КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“ организират кампания в подкрепа на пострадалите семейства от пожарите в страната. Желанието е да се помогне, съобразно получените целеви дарения на конкретни домакинства, в зависимост от съответната потребност. Община Болярово, Български червен кръст и други дарители са се погрижила за..

публикувано на 23.07.24 в 11:15