Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият областен управител на Благоевградска област Валери Сарандев встъпи в длъжност

На кратка церемония днес Валери Сарандев встъпи официално в длъжност  областен управител на област Благоевград. Той бе назначен на поста от служебния премиер проф. Огнян Гирджиков след заседание на Министерския съвет. Валери Саранден беше посрещнат от вече бившия областен управител Бисер Михайлов. Бисер Михайлов можете да чуете в звуковия файл.




  „Мой основен приоритет в следващите по-малко от два месеца е да организирам предстоящите предсрочни парламентарни избори“ – това сподели новият областен управител Валери Сарандев. (чуйте звуковия файл)



  

Валери Сарандев бе дългогодишен заместник кмет в община Гоце Делчев, с голям опит в местното самоуправление, лидер на общинската структура на социалистите в Гоце Делчев и заместник областен председател на БСП Благоевград. Завършил е школата на МВР в Симеоново, магистър е по право от ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград.

В Гоцеделчевско Валери Сарандев получи най-много номинации за кандидат-депутат за предстоящите извънредни парламентарни избори.

                   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Празник на водата в село Баня

По повод 25 юли, Световния ден за превенция на удавянията, Община Разлог, Областен съвет на БЧК – Благоевград, Общински съвет на БЧК - Разлог и кметство село Баня организираха един своеобразен празник, изцяло посветен и свързан с водата - нейната сила и мощ. Във водния празник участие взеха деца, представители на БЧК, плувци и специалисти по..

публикувано на 12.07.24 в 10:29

Горски служители от ЮЗДП в борба пожарите

Горски служители от ЮЗДП в борба пожарите. Цяла нощ продължава гасенето в обхвата на ДГС Осогово, а в Петрич целта е недопускане на голям пожар от Северна Македония да навлезе у нас. След като получават сигнал за голям горски  пожар в съседната държава, горски служители от ДГС Петрич се отправят към границата. Заедно със служители на РС ПБЗН,..

публикувано на 12.07.24 в 09:53

Парламентът гласува проект за правилник за дейността му

В условията на промяна в парламентарните групи след разделянето на ДПС и в очакване за връчване на втория мандат на Продължаваме промяната- Демократична България, Народното събрание ще гласува проект на правилник. Временната комисия отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни..

публикувано на 12.07.24 в 09:47

Земеделски стопани може да кандидатстват за помощта de minimis

От днес земеделските стопани, отглеждащи картофи, орехи, бадеми, лешници и култивирани гъби могат да подават заявления за подпомагане по помощта de minimis. Общият бюджет на помощта е 13 млн. лв. Най-голямата част от сумата ще бъде насочена към производителите на картофи. Те ще получат до 7 милиона лева. До 5 милиона лева са отделени за черупковите..

публикувано на 12.07.24 в 09:43

Започва фестивалът "Хисарлъка Experience"

От днес до неделя (12- 14 юли) в старата крепост над град Кюстендил ще се проведе фестивалът "Хисарлъка Experience". Събитието е със свободен достъп, а в програмата са включени различни занимания за деца. На музикалната сцена в първата вечер ще излязат Мерудия, Ethno Venture и Kopriva. През втория ден на фестивала ще се представят Рушен Видинлиев -..

публикувано на 12.07.24 в 09:22

Ивелин Михайлов от "Величие" допусна, че може да бъде дискредитиран с досъдебно производство и арест

След създаването на временната парламентарна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства по данни за извършени престъпления от Ивелин Михайлов, член на партия "Величие" и управител на комплекс "Исторически парк" във ветренското село Неофит Рилски, самият Михайлов допусна, че може да бъде дискредитиран с досъдебно производство и арест. Коментарът..

публикувано на 12.07.24 в 09:19

Горещата вълна продължава

За 12  и 13 юли е обявен оранжев код за високи температури. Днес ще бъде слънчево и горещо. След обяд над източната половина от страната ще има купеста облачност, но само на отделни места в крайните югоизточни райони ще превали краткотраен дъжд.  Ще духа слаб източен, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат..

публикувано на 12.07.24 в 07:45