Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на ДГС Благоевград засадиха три фиданки в двора на Дома за деца лишени от родителска грижа “Св. Николай Мирликийски”


Инициативата бе в рамките на проявите по повод „Седмицата на гората“. Директорът на ДГС – Благоевград Калин Зашев определи тази идея като много полезна и възпитаваща децата на добро отношение към гората и природата.

„Самата цел е, след засаждането децата да се грижат за дърветата и да видят процеса как едно дърво израства. Те ще се научат да отглеждат дървото и да го опазват. Днес със децата събрахме и семенца, за да добият представа как от тъкова малко зрънце става голямо дърво.

Калин Зашев каза, че до дни ще бъдат изработени табели с имената на децата, които ще се грижат за дърветата. Те ще бъдат монтиране върху каъни, които ще бъдат поставени пред засадените фиданки.

Интервю на Давид Калпачки с Калин Зашев можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Черешовата кампания в Кюстендилско започва на 1 юни

Кампанията по изкупуване на черешите и прибиране на реколтата в община Кюстендил започва от 1 юни. Предстои да бъде издадена и заповед, която да указва работното време за бране и изкупуване на черешите. Продукцията ще се прибира в часовете между 7:00 до 20:00 часа, а ще се изкупува в часовете между 9:00 до 22:00 часа. "Надявам се да има спокойна..

публикувано на 20.05.24 в 16:42

Благоевград отбелязва 24 май с богата програма

Тържествени събития ще се проведат по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост и празник на Благоевград. Програмата започва пред паметника на Св. св. Кирил и Методий в 11:00 ч., където ще се проведе ритуал по полагане на цветя. След 11:15 ч. към площад "Македония"..

публикувано на 20.05.24 в 15:36

Празник на медоносната пчела в Благоевград

Световният ден на медоносната пчела беше отбелязан с богата програма в Благоевград. Празникът се състоя на площадното пространство при Регионалния исторически музей и Младежкия дом. Светът на медоносните пчели и необятните ползи от тях бяха във фокуса на детския празник в Благоевград.  Празникът откри зам.-кметът по култура..

публикувано на 20.05.24 в 13:30

Социалната комисия се събира извънредно заради пенсиите

Парламентарната социална комисия се събира на извънредно заседание. То е насрочено за 14 часа. В дневния му ред е включена само една точка - проект на решение, с което да се задължат представителите на правителството в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт да подкрепят вдигане на пенсиите с 11 процента. За утре е насрочено и извънредно..

публикувано на 20.05.24 в 13:28

Вторникът - слънчев. Срядата и четвъртъкът обаче пак ще са дъждовни

През нощта облачността над страната ще се разкъса и намалее, над повечето райони до предимно ясно. По-значителна ще остане облачността само над югозападните райони, където на отделни места е възможно да превали слаб дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Атмосферното налягане ще..

публикувано на 20.05.24 в 13:03

Националният таксиметров синдикат започва безсрочен протест

Националният таксиметров синдикат започва безсрочен протест от днес.  Недоволството си представители на бранша изразиха и на 14 май, като то е породено от закриването на стоянки в столицата.  "Кметът Васил Терзиев избра да покани на среща организации, които не подкрепят протеста, а след това излъга, че е провел разговор с бранша. Нямаше абсолютно..

публикувано на 20.05.24 в 12:58

200 червени бегонии ще засадят в Радомир

Близо 200 червени бегонии ще бъдат засадени в Радомир. Инициативата е посветена на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН под мотото :  „Помним! Приемаме! Подкрепяме!” и е част от третия етап на Националната АНТИСПИН кампания. Цветната леха ще има формата на панделка и ще бъде изградена в двора на Младежкия културно-..

публикувано на 20.05.24 в 12:48