Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба живопис на Аксиния Милева и фотография на Петър Милев се откри в Арт салона на Радио Благоевград

12
Петър Милев и Аксиния Милева с директора на Радио Благоевград Елисавета Каменичка

Арт салонът на Радио Благоевград ще посрещне Великденските празници с живописните произведения на Аксиния Милева и Фотографските интерпретации на на Петър Милев. Съчетанието на нежните и мечтателни цветове, теми и сюжети в картините на Аксиния и фотографиите на Петър, изпълнени с екстремно вдъхновение правят изложбата много интересна със своите внушения.

Аксиния Милева е сценограф, но от години експериментира с различни творчески изяви - от моден дизайн, рисуване върху коприна, през  илюстрация на детски книжки до иконография, живопис и графика. Петър Милев е геолог по образование, негово хоби са екстремните спортове и фотографията. В съвместната им изложба в Арт салона, между абстрактния космос, сюжетите от българските народни приказки, пейзажите от далечни острови и стари улици в Тирана – сътворени от Аксиния Милева и уникалните мигове, изпълнени с голяма доза адреналин, запечатани във фотографските композиции на Петър Милев, публиката може да намери пресечната точка между съзерцанието и онзи миг, който може да обърне живота свектавично, между мечтанието за вечност и реалността, че нищо не е вечно. 

Изложбата ще остане в Арт салона на Радио Благоевград до края на месец април.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Дариха апаратура от ново поколение за МБАЛ - Благоевград

„Клуб за бъдеще“ с поредна успешна кауза в Благоевград. За първи път с предадените пластмасови капачки дариха високотехнологична апаратура на МБАЛ-Благоевград. Сърцати доброволци са събрали тонове капачки, за да осигурят високотехнологичната апаратура. Три отделения – неонатология, родилно отделение и педиатрия получиха техниката, която..

публикувано на 12.07.24 в 11:54

Цяла плеяда победители на сцената на „Пирин Фолк“ Сандански 2024

XXX I I-то издание на „Пирин Фолк“ Сандански 202 4  ще зарадва почитателите на македонската музика с обичани звезди, които ще ни зарадват от сцената на 30, 31 август и 1 септември . Организаторите от Фен Фолк ТВ залагат на популярни изпълнители, които имат множество изяви на фестивала и през годините са получавали различни..

публикувано на 12.07.24 в 11:44

Голям пожар на границата със Северна Македония

Голям пожар гори в близост до границата ни с РС Македония, край Петрич. Огънят е пламнал снощи на територията на югозападната ни съседка, като е обхванал предимно сухи треви и храсти. Пожарът все още не е овладян и има опасност да навлезе в българска територия. Радио Благоевград информира, че от снощи пожарникари и служители на ЮЗДП са на..

публикувано на 12.07.24 в 11:02
Ибраим Зайденов

Ибраим Зайденов напусна парламентарната група на ДПС

Още един депутат напусна ПГ на ДПС. От парламентарната трибуна председателят на парламента Рая Назарян съобщи, че заявление е подал Ибраим Зайденов, избран от Благоевград. Така групата на ДПС вече се състои от 24-ма, а извън нея са 23-ма депутати. Общо 37 са народните представители извън група - с двама по-малко от втората по численост група -..

публикувано на 12.07.24 в 10:43

Празник на водата в село Баня

По повод 25 юли, Световния ден за превенция на удавянията, Община Разлог, Областен съвет на БЧК – Благоевград, Общински съвет на БЧК - Разлог и кметство село Баня организираха един своеобразен празник, изцяло посветен и свързан с водата - нейната сила и мощ. Във водния празник участие взеха деца, представители на БЧК, плувци и специалисти по..

публикувано на 12.07.24 в 10:29

Горски служители от ЮЗДП в борба пожарите

Горски служители от ЮЗДП в борба пожарите. Цяла нощ продължава гасенето в обхвата на ДГС Осогово, а в Петрич целта е недопускане на голям пожар от Северна Македония да навлезе у нас. След като получават сигнал за голям горски  пожар в съседната държава, горски служители от ДГС Петрич се отправят към границата. Заедно със служители на РС ПБЗН,..

публикувано на 12.07.24 в 09:53

Парламентът гласува проект за правилник за дейността му

В условията на промяна в парламентарните групи след разделянето на ДПС и в очакване за връчване на втория мандат на Продължаваме промяната- Демократична България, Народното събрание ще гласува проект на правилник. Временната комисия отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни..

публикувано на 12.07.24 в 09:47