Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главната цел на КНСБ е през 2022 година българите да имат жизнен стандарт на ниво поне 60 на сто от този на средния европеец

3
Емануил Манолов
Снимка: Радио Благоевград

Социалният мир е много важен в една община, а той може да се постигне единствено и само на масата на преговорите, там където работодатели, общинско ръководство и синдикати са равнопоставени, поставят своите виждания, доказват и защитават своите тези и най-накрая стигат до едно решение, което е оптимално и добро за всички страни „– каза пред медиите новоизбраният областен координатор на КНСБ Благоевград Емануил Манолов. 

Новият-стар синдикален лидер направи равносметка на дейността на организацията за изминалите 5 години и очерта насоките за развитие на Регионалния съвет на КНСБ. 281 са синдикалните организации в област Благоевград с близо 9 хиляди синдикални членове. Колективното трудово договаряне е от изключително значение за подобряване на социалните придобивки, заплащането, условията на труд, отпуските и допълнителното материално стимулиране на работещите. 78 са сключените в предприятия колективни трудови договори, 5 - на ниво община. 350 безработни лица от регион Благоевград са се включили в проекта, разработен от КНСБ „Шанс за работа“, в резултат на което успешно са се реинтегрирали на пазара на труда. „Главната цел на конфедерацията е след 5 години българите да имат жизнен стандарт на ниво поне 60 на сто от този на средния европеец, минималната работна заплата да  достигане до ниво от 800 лева, а средната работна заплата - до ниво от 1700 лева  –  стана ясно на пресконференцията. (Чуйте звуковия файл...)





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Спират водата в кв. „Ораново” в Симитли

Поради авария на довеждащ водопровод за гр. Симитли – кв. „Ораново” водоподаването ще бъде спряно на 16.07.2024 г. (вторник) в часовете от 09:30ч. до 18:00ч. От ВиК Благоевград препоръчват потребителите да се запасят с необходимото им количество вода за питейно-битови нужди. От дружеството се извиняват за причиненото неудобство.

публикувано на 16.07.24 в 09:25

Учредително заседание на новия Европарламент

Европейският парламент се събира на първото си заседание, на което днес трябва да бъдат избрани негов председател, заместник-председатели и квестори. 720 евродепутати днес ще гласуват за кандидатурата на председателя на предишния ЕП Роберта Мецола, излъчена от Европейската народна партия, за половин мандат от две години и половина. На този етап..

публикувано на 16.07.24 в 09:18

Православната църква чества паметта на света мъченица Юлия

На 16 юли Православната църква чества паметта на света мъченица Юлия.  Св. Юлия била родом от Картаген. Произхождала от бележит род. Родителите ѝ били християни и ѝ дали християнско възпитание. Когато персийците покорили Картаген, те отвлекли много народ. И малката Юлия била между пленниците. Купил я някой търговец езичник в Сирия. Много настоявал..

публикувано на 16.07.24 в 09:16

Червен код за опасни горещини за четири области

Днес ще бъде слънчево, след обяд над източните райони и Дунавската равнина с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Много горещо, с максимални температури между 37° и 42°, в София - около 37°.В четири области е обявен червен код за опасни горещини - Благоевград, Русе, Плевен и Велико..

публикувано на 16.07.24 в 07:00

Нарушено водоподаване в село Черниче

Поради авария на довеждащ водопровод, водоподаването в село Черниче, община Симитли ще бъде нарушено на 18.07.2024 г. (четвъртък) в часовете от 09:00ч. до 17:00ч. От ВиК Благоевград се извиняват за неудобството.  

публикувано на 15.07.24 в 16:18

5 декара гори са унищожени при пожари в Пернишко

Пет декара гори са унищожени при два пожара в Пернишко през почивните дни, съобщиха от полицията. Горели са борови насаждения над рудник "Република" и борова гора във витошкото село Боснек. Екипи на пожарната са локализирали бързо пламъците и са спасили от опожаряване стотици декара. Високите температури и небрежността на хората са основна причина за..

публикувано на 15.07.24 в 16:11

Областният управител на Кюстендил на среша с новите депутати от областта

Работна среща между областния управител Александър Пандурски и новоизбраните народни представители от 10 МИР - Кюстендил се проведе в Областната администрация, съобщиха от пресцентъра ѝ. На срещата присъстваха четиримата народни представители от Кюстендилския избирателен район -  Христо Терзийски (ГЕРБ-СДС), Димчо Димчев ("Възраждане"), Николай..

публикувано на 15.07.24 в 16:07