Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Благоевград с нови рубрики в лятната програмна схема, която започва от днес

Елисавета Каменичка - директор на Радио Благоевград и Рина Далева - главен редактор

Над 10 нови рубрики вкарва Радио Благоевград в програмата си, която от 3 юли влиза в лятна схема. 

За всекиго по нещо ще има в лятната програмна схема на Радиото на Югозапада. В рубриката "Символите на града" ще се дава информация за емблематични места и паметници, които отличават населеното място със своята история и архитектура. В рубриката "Легендите са живи" ще звучат разкази от първо лице за истории, станали част от поверията и легендите на даденото населено място или случки в миналото, свързани с приказни или магически сили. В рубриката "Игрите на моето детство" ще чуем спомените за игрите, за детските пакости и ваканционните дни на вече пораснали деца. Много полезна ще бъде рубриката "Здраве от лятото", която ще бъде ориентирана към здравословното и полезно хранене през лятото, фитнес занимания, фитотерапия, ароматотерапия, водолечение. Практична пък ще бъде рубриката "Майстор в къщи", в която специалисти ще дават съвети как да изберем правилния метод за всеки ремонт.  "Градски поглед", "Лято в библиотеката", "Фестивално лято", "Премини на зелено", "Игра с награда" и още много други рубрики, разбира се и хубава музика - от вечните хитове до нови песни, ще развличат и информират слушателите.

Сутрешното информационно-музикално предаване "Днес" ще се излъчва всеки ден от понеделник до петък от 06.00 до 11.00 часа, а следобедното издание - от 13.00 до 17.00 часа. Вечерното предаване "Ефир за приятели" се удължава с един час и всеки ден от 19.00 до 22.00 часа ще бъде времето, в което слушателите ще имат възможност да отправят своите музикални поздрави, да се забавляват, да чуят интересни и любопитни неща.

Отново верен на традицията да бъде иновативен и да провокира, екипът на Радио Благоевград представи на среща със слушатели и приятели на медията програмните си намерения за лятото. За да бъде напълно в духа на безоблачните светли хоризонти през лятото, дрескодът на срещата бе в бяло и той бе спазен от много от присъстващите, които с разхладителна напитка в ръка обмениха идеи за това как любимото Радио да бъде полезно през горещия сезон на слушатели от различни възрасти. 

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нарушено водоподаване в село Черниче

Поради авария на довеждащ водопровод, водоподаването в село Черниче, община Симитли ще бъде нарушено на 18.07.2024 г. (четвъртък) в часовете от 09:00ч. до 17:00ч. От ВиК Благоевград се извиняват за неудобството.  

публикувано на 15.07.24 в 16:18

5 декара гори са унищожени при пожари в Пернишко

Пет декара гори са унищожени при два пожара в Пернишко през почивните дни, съобщиха от полицията. Горели са борови насаждения над рудник "Република" и борова гора във витошкото село Боснек. Екипи на пожарната са локализирали бързо пламъците и са спасили от опожаряване стотици декара. Високите температури и небрежността на хората са основна причина за..

публикувано на 15.07.24 в 16:11

Областният управител на Кюстендил на среша с новите депутати от областта

Работна среща между областния управител Александър Пандурски и новоизбраните народни представители от 10 МИР - Кюстендил се проведе в Областната администрация, съобщиха от пресцентъра ѝ. На срещата присъстваха четиримата народни представители от Кюстендилския избирателен район -  Христо Терзийски (ГЕРБ-СДС), Димчо Димчев ("Възраждане"), Николай..

публикувано на 15.07.24 в 16:07

Уличното осветление в община Радомир ще бъде обновено

До края на следващата година изцяло ще бъде обновено уличното осветление на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев. Вече е стартирана обществена поръчка за град Радомир и селата Дрен и Друган. Общината е с одобрен и втори проект, обхващащ останалите 29 населени места. Предстоящата рехабилитация и модернизация на уличното осветление ще..

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Дарение за МБАЛ „Иван Скендеров“ Гоце Делчев

С много важни апарати разполага отделението по неонатология в МБАЛ „Иван Скендеров“ гр. Гоце Делчев, след направеното дарение от фондация „Капачки за бъдеще“ и нейният председател Лазар Радков. В края на миналата седмица, той пристигна лично в АГ – отделението на гоцеделчевската болница, за да връчи дарението, което се състои от 3 апарата: транскутанен..

публикувано на 15.07.24 в 14:09

Продължава гасенето на пожара в района на село Преколница

Единайсет пожара са загасени в края на миналата седмица в Кюстендилска област. Общо четири от тях са нанесли щети. Продължава гасенето на пожара, който възникна на 11 юли в смесена гора в района на с. Коприва, с. Цървендол и с. Преколница, община Кюстендил. Пожарът е низов и е обхванал площ около 500 декара., съобщиха от полицията. Огънят е..

публикувано на 15.07.24 в 13:08

Започна записването на седмокласниците в гимназиите

От днес започна записването на седмокласниците, класирани по първо желание след първи етап на класиране. Учениците се записват в училището, в което са приети. Ако ученик не се яви, мястото му не се запазва и се обявява като свободно за втори етап на класиране, посочват от РУО - Благоевград.  Записването на новоприетите осмокласници в НХГ „Св.св...

публикувано на 15.07.24 в 12:47