Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

18-годишният младеж, залял с бензин приятелката си в Благоевград, ще отговаря за закана за убийство

Образувано е досъдебно производство по случая със залятото и подпалено с бензин 17-годишно момиче от Благоевград. 18-годишният извършител на деянието е привлечен като обвиняем за закана за убийство. Случаят е поет от Районна прокуратура – Благоевград, заяви говорителят на Окръжна прокуратура Весела Стоилова.След възникнал спор снощи 18-годишен младеж заля с бензин и подпали  17-годишно момиче в Благоевград. Работата по случая продължава. (Чуйте звуковия файл...) 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожарите в с. Лисия и гр. Бобошево са загасени

Пожарите, които избухнаха днес в благоевградското село Лисия и в местността Околоще край Бобошево са потушени.  Екип на ЮЗДП остава дежурен на терен в Лисия. Пожарът е обхванал 40 дка площ, 25 дка от тях общинска горска територия, предадоха от предприятието. "Пожарите са овладени благодарение на супер бързата реакция на прекрасните ни пожарникари и..

публикувано на 10.08.24 в 19:34

Грациите ни се разминаха с олимпийските медали

Националният ансамбъл на България по художествена гимнастика не успя да спечели медал от Олимпийските игри в Париж. Родните грации бяха предпоследни след първата част на финала, след което се представиха страхотно при второто си съчетание, но това им стигна само за четвърта позиция в крайното класиране. Вчера възпитаничките на Весела Димитрова, в състав..

публикувано на 10.08.24 в 17:09
Снимка: БГНЕС

Инж. Калин Зашев: Пожарът в с.Лисия е локализиран

"На този етап пожарът в Лисия е локализиран. Засегнат е горски фонд и селкостопански фонд. Надяваме се, че няма да има разрастване на пожара впоследствие на вятър", заяви за Радио Благоевград инж. Калин Зашев, директор на ДГС "Благоевград", като допълни, че ще остане на място до пълното му потушаване. 

публикувано на 10.08.24 в 16:34

Пожар пламна край Бобошево

Голям пожар е възникнал днес в местността Околоще край Бобошево. Горят сухи треви и храсти, но пътят от Бобошево за магистрала "Струма" е затворен. Кметът на Бобошево Стефан Тачев апелира за по-голямо участие на доброволци, които да се включат в гасенето, за да бъде овладян пожарът по-бързо. Огънят е тръгнал малко преди 14:00 часа днес, край..

публикувано на 10.08.24 в 16:31

Пожар затвори пътния възел Бобошево - Кюстендил

Минути преди 14 часа е възникнал пожар, който е обхванал сухи треви в землището на Бобошево и село Сопово.  "Шест екипа на "Пожарна защита" гасят на място. Засегната е и сграда", коментира за Радио Благоевград  Катя Табачка, говорител на Областна дирекция на полицията в Кюстендил.  Към този момент пътят в тази посока е затворен.

публикувано на 10.08.24 в 16:22

Кметът на Банско Стойчо Баненски се срещна с доброволците, които взеха участие в организацията и провеждането на Банско Джаз Фестивал 2024

 Той изрази своята искрена благодарност към всички доброволци за техния неуморен труд, отдаденост и ентусиазъм. "Без вас, този фестивал нямаше да бъде толкова успешен и запомнящ се. Вашият принос е неоценим, и за мен е чест да ви благодаря лично," заяви кметът в своето обръщение. В знак на признателност, на всички доброволци бяха връчени специални..

публикувано на 10.08.24 в 16:20
Снимка: БГНЕС

Пожар в благоевградското село Лисия застрашава голям горски фонд

Пожар избухна преди минути в махала Юруците, село Лисия, община Благоевград.  "Горят за сега сухи треви, селскостопански фонд. Тръгнал е от махалата, върви към голям горски фонд, ако влезе в гората, ще засегне много голям масив. Пожарникари и горски са на терен, доброволното формирование на Община Благоевград и ловджийската група също пътуват натам",..

публикувано на 10.08.24 в 15:59