Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничено е движението по пътя Благоевград - Симитли поради пътнотранспортно произшествие

Ограничено е движението по пътя Благоевград - Симитли, в района на Симитли, поради пътнотранспортно произшествие. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”. 

Обходът за леките автомобили е общинския път Симитли - Железница, товарните автомобили изчакват на място. 

По първоначална информация от ОД на МВР-Благоевград, лек автомобил „Форд“, движейки се от Благоевград към Симитли, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в движещ се по нея ТИР. 

При инцидента е пострадал водачът на лекия автомобил, който е транспортиран за оказване на медицинска помощ. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Опасни вещества откриха в склад в Перник

Голямо количество опасни вещества са открити в склад в Перник. Сред отровите е имало и живак с чистота 99,99%, съобщиха на брифинг от Районната прокуратура в Перник. По случая е образувано е досъдебно производство, а разследването се води от Националното следствие. Досъдебното производство е образувано след постъпили на 22 април..

публикувано на 29.05.24 в 16:36

Нови спирки на градския транспорт в Благоевград

Нови спирки и промяна на маршрута на част от съществуващите градски и междуселищни автобусни линии влизат в сила от 1 юни. Промените предвиждат по-голяма свързаност и достъпност на селата Долно Българчево и Горно Лешко в община Благоевград. От следващия месец жителите на двете населени места ще могат ежедневно да пътуват от и до областния център с..

публикувано на 29.05.24 в 15:51

Детска градина №1 „Ведрица“ празнува 75-годишнина

Детска градина „Ведрица“ отбелязва днес своя юбилей с тържествен концерт под мотото "Приятелство без край" в зала „Яворов“. Детското заведение отваря врати през 1949 г. и е първото в община Благоевград. „Да бъдеш директор на първата детска градина в Благоевград е голяма отговорност, мисия, отдаденост и любов“, каза Антоанета Григорова...

публикувано на 29.05.24 в 14:14

Променят движението при 16 км на АМ „Струма“ в посока София

От  днес се променя организацията на движението при 16-ти км на АМ „Струма“ в посока София за всички автомобили. Заради ремонтни дейности по авариралата на 28 април подпорна стена се ограничава движението в дясната активна лента, като трафикът ще преминава по лявата активна лента и изпреварващата лента. Скоростта на движение се намалява до 70 км/ч, а..

публикувано на 29.05.24 в 12:25

Стана ясна причината за пожара в сградата на Община Кресна

Извършване на огневи работи (монтаж на метална решетка на прозорец) в санитарно помещение на третия етаж на сградата е довело до пожара в сградата на Община Кресна, съобщиха от Областна дирекция на МВР – Благоевград.  Припомняме, че около 09:44 часа вчера е получен сигнал за пожар в административната сграда на община Кресна. Произшествието е..

публикувано на 29.05.24 в 11:33
Първите три газови когенератори бяха пуснати в експлоатация през есента

Нова инсталация ще бъде изградена на площадката на "Топлофикация Перник"

Нова когенераторна инсталация ще бъде изградена на площадката на „Топлофикация Перник”. Дружеството е обявило обществена поръчка с прогнозна стойност 7 млн. лв. без ДДС, а срокът за подаване на оферти е 13 юни. Новата когенерация ще бъде разположена в близост до пуснатите в експлоатация през есента три газови когенератори. В ноизграденото хале ще бъдат..

публикувано на 29.05.24 в 11:20

Безплатни прегледи за множествената склероза в Благоевград

В световния ден за борба с множествената склероза 30.05.2024 г. от 10.30 до 17.30 в Зала 5, в сградата на Община Благоевград, по инициатива на Сдружение „МС СВЯТ“ и съдействието на Община Благоевград, ще бъдат извършвани безплатни профилактични прегледи от водещи специалисти в различни области. Инициативата събира експерти от няколко области в..

публикувано на 29.05.24 в 10:57