Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С поредица от събития Радио Благоевград и Сдружение Характер.бг отбелязаха световния Ден на характера - 13 септември

Преди 4 години, Tiffany Shlain & The Moxie Institute Film Studio дават начало на глобалната кампания "Ден на характера" (Character Day): инициатива, подкрепяща развитието на силните страни на характера на базата на научни изследвания. Тази 2017 година, над 100 000 тематични събития за характер са регистрирани на сайта на кампанията www.characterday.org, които семейства, училища, граждански организации и компании по света ще случат в рамките на един ден: 13 септември. Сред тези събития е и това в Благоевград, организирано от младежкото Сдружение Характер.бг и Радио Благоевград.

През целия Ден на характера Радио Благоевград бе домакин и партньор на събития, създаващи възможност за участие в глобалната дискусия за ролята на характера в съвременното общество. 

Снимка

Първият модул бе между 10.00 и 12.00 часа в Арт салона на медията, където се проведоха тематични занимания за изграждане на благополучие и характер в най-малките – децата. Арт салонът се превърна в детска творческа работилница. В занимателните игри взеха участие деца между 5 и 13 години, ръководени от аниматори от  Характер.бг и "Да Бъдеш" - коучинг център за развитие.  Малчуганите търсеха скрити съкровища, гледаха кратки видеа за характер, сътворяваха свои произведения в работилницата за рисуване, писане, моделиране с пластелин, пяха и танцуваха с DJ, получиха подаръче за вкъщи. Инициативата е в полза на развитие на силните страни на характера на децата, като упоритост, бодросърдечност, саморегулация, добротворчество, състрадателност...

Снимка

Вторият модул бе за възрастните – в Голямото концертно студио от 18.00 часа в дискусия за образование за хакаркетр участваха учители, родители, студенти. Прожектиран бе и тематичен филм. Всички присъстващи имаха привилегията да чуят за първи път на живо специалната песен, посветена на характера. Тя е създадена от млади хора от Благоевград – автор на музиката е Божидар Чапкънов, а текстът е на 14 годишната Асена Христова, песента се изпълнява от Александрина Механджийска, продуцент на песента е Радио Благоевград. 

Снимка

С тези събития Благоевград стана част от глобалната кампания, подкрепяща развитието на силните страни на характера. Денят на характера се отбелязва в още 118 държави.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Радио Благоевград и Радио София с общо изнесено студио

Талантливи млади хора, представители на културни и образователни институции и творци от Кюстендил разказваха истории в ефира на Радио Благоевград и Радио София. Това стана възможно по време на съвместно изнесено студио пред сградата на Община Кюстендил. Водещи на четиричасовото предаване бяха Мариана Попова и Лили Големинова...

публикувано на 19.06.24 в 14:13

Изборно студио с Радио Благоевград

Днес, 9 юни, във вечерта на изборите за 50 Народно събрание и за български представители в ЕП, бъдете с Радио Благоевград и изборното ни студио. Очаквайте първите прогнозни резултати от изборите 2в1 от социолозите на „Галъп интернешенъл“, първите реакции на политическите партии. Анализи и коментари социолози, политолози и общественици..

публикувано на 09.06.24 в 13:31

Връчиха наградите на победителите в конкурса "Звезди в Радиото"

Наградите на тазгодишните победители в конкурса „Звезди в Радиото“ бяха връчени тази вечер на гала-концерт в Концертното студио на Радио Благоевград. На сцената се качиха близо 30 млади изпълнители изпълнители в областта на класическата, народната  и популярната музика. Организиратори на събитието са БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил..

публикувано на 23.04.24 в 18:35

Музикален спектакъл „Споделено с приятели“ в концертното студио на Радио Благоевград

Радио Благоевград и ТВ Родина представиха тази вечер музикалния спектакъл „Споделено с приятели“. Съвместната инициатива се проведе в Концертно студио на Радио Благоевград и събра на едно място десетки любими изпълнители от Пиринския край.  Началото на концерта постави директорът на Радио Благоевград Рина Далева. Непреходни музикални изпълнения..

публикувано на 16.04.24 в 19:47

„Споделено с приятели“ - от българската фолклорна съкровищница

БНР – Радио Благоевград и Българската музикална телевизия „Родина“ представят eдна съвместна творческа продукция, за да бъде споделена с Вас. На 16-ти април, от 18:00 часа, е началото на музикалния спектакъл „Споделено с приятели“.  В Концертно студио - Радио Благоевград, ви каним да се насладим на непреходни музикални изпълнения от българската..

публикувано на 15.04.24 в 12:53

Ясни са победителите в конкурса „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО - 2024”

Обявиха класирането на участниците в тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела – „Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика". Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ..

публикувано на 09.04.24 в 11:15

Стартира конкурсът "Звезди в радиото"

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград започна 13-тото издание на конкурса „Звезди в радиото“, организиран от БНР Радио Благоевград, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ Благоевград, със съдействието на Регионалното управление на образованието. Б лизо 60 деца от Югозапада ще имат възможност да представят своите изпълнения в категориите..

публикувано на 30.03.24 в 15:34