Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Бошкилов на пресконференция днес в Благоевград: Ще поискаме отстраняването на заместник-кмета по хуманитарните въпроси в Община Благоевград Христина Шопова

Народният представител от ПГ „БСП за България“ Николай Бошкилов съобщи, че този петък ще поиска от парламентарната трибуна Министърът на образованието да направи цялостна проверка на Центъра за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград. „Ще настоявам по време на проверката временно да бъде отстранена от поста си Христина Шопова, заместник-кмет по хуманитарните дейности в община Благоевград и ако се установят нарушения, ще поискаме оставката й“. Според него скандалът зрее от месеци. Той напомни, че още преди година БСП Благоевград е изразило притеснението си относно  преструктурирането на Центъра. „Искаме ситуацията да се изясни, за да се потуши общественото напрежение“. (чуйте звуковия файл) 





„Благоевград е може би единствената община на територията на областта, която не е помогнала финансово на община Кресна след големия пожар през месец август“ – каза още на пресконференцията днес депутатът Николай Бошкилов. Той призова кмета Атанас Камбитов да се извини на гражданите на община Кресна и чрез медиите го посъветва да не политизира проблема. (чуйте звуковия файл)





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Болницата в Кюстендил получи дарение

Работна среща между Община Кюстендил, Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ), Търговско-промишлената палата, и Тракийския университет се проведе в Кюстендил. След срещата кметът на Кюстендил Огнян Атанасов заяви, че пртньорите са постигнали добри резултати и предстои да се задълбочи сътрудничеството в сферата на образованието и обучението на..

публикувано на 12.07.24 в 14:23

Излезе първото класиране от приема за гимназии след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува първото класиране от приема за гимназии след 7. клас.  Проверката става в системата  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. След като бъдат обявени резултатите от класирането, учениците имат три дни да се запишат. Срокът за записване е от 15 до 17 юли, или от понеделник до..

публикувано на 12.07.24 в 14:09

Забрана за движение на камиони над 20 тона заради жегите

Във връзка с метеорологичните прогнози и очакваното повишение на температурите над 35 градуса се предвижда в следобедните часове от 13 до 21 часа да се ограничава движението на камиони над 20 т по отделни пътни участъци. Областните пътни управления следят прогнозите на синоптиците целогодишно и са инструктирани да предприемат мерки за ограничаване на..

публикувано на 12.07.24 в 13:41

Проект на Еразъм събра в Разлог деца от Кипър, Гърция и България

По проект на програма „Еразъм плюс“, в партньорство с Местната агенция за икономическо развитие – Разлог, се осъществи едноседмичен престой на деца със специални потребности от Кипър и Гърция, които гостуваха на своите приятели в Разлог. Едноседмичният престой на децата от Гърция и Кипър в Община Разлог включваше интересни и изключително полезни..

публикувано на 12.07.24 в 12:45

Летен семинар по български език и култура в ЮЗУ

Тържествено бе открит тазгодишният Летен семинар по български език и култура, организиран от Филологическия факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той е част от дейностите, предвидени по Националната научна програма „Развитие и утвърждаване на българистиката в чужбина“.   Семинарът бе открит от Декана на Филологическия факултет доц. д-р..

публикувано на 12.07.24 в 12:40

Дариха апаратура от ново поколение за МБАЛ - Благоевград

„Клуб за бъдеще“ с поредна успешна кауза в Благоевград. За първи път с предадените пластмасови капачки дариха високотехнологична апаратура на МБАЛ-Благоевград. Сърцати доброволци са събрали тонове капачки, за да осигурят високотехнологичната апаратура. Три отделения – неонатология, родилно отделение и педиатрия получиха техниката, която..

публикувано на 12.07.24 в 11:54

Цяла плеяда победители на сцената на „Пирин Фолк“ Сандански 2024

XXX I I-то издание на „Пирин Фолк“ Сандански 202 4  ще зарадва почитателите на македонската музика с обичани звезди, които ще ни зарадват от сцената на 30, 31 август и 1 септември . Организаторите от Фен Фолк ТВ залагат на популярни изпълнители, които имат множество изяви на фестивала и през годините са получавали различни..

публикувано на 12.07.24 в 11:44