Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1 359 274 лева безвъзмездно са отпуснати на община Дупница за канализацията в жк “Бистрица”

Сумата е предоставена от ПУДООС. Осигурена е подмяната на един канализационен клон. За останалите се търси допълнително финансиране. 

След подмяна на канализацията и водопровода в жк “Бистрица”, ще продължат дейностите по проекта за цялостна рехабилитация. Той е на стойност 4,5 милиона лева. 

Предвиден е ремонт на улиците и тротоарите, изграждане на детски и спортни площадки, зелени зони за отдих и др.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Активно лято" Дупница 2024

Община Дупница и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, организираха среща разговор между участниците в "Активно лято" Дупница 2024 г. и лектор по борба с бедствията и авариите, от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". От интересния разговор, децата научиха за видовете..

публикувано на 17.07.24 в 16:59

Ограничават движението в участък от пътя Перник - Брезник

От утре - 18 юли, се ограничава движението в участък от 500 м по път II-63 Перник - Брезник в отсечката от пътен възел „Хумни дол“ на път I-6 София - Кюстендил до кръстовището на път II-63 - ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и бул. „Юрий Гагарин“. Временната организация е за реконструкция на канализационната мрежа на града. Обходният маршрут за всички..

публикувано на 17.07.24 в 16:55

Пожар в местността "Църнако", землище на Банско

Около 14:30 часа днес е получен сигнал за пожар в местността "Църнако", землище на  Банско. По първоначална информация е обхванат черен бор. Пожарът е низов. Локализиран е. На място има 5 пожарникарски екипа, горски служители, служители на Национален парк "Пирин" и доброволци. Няма опасност за засягане на сгради и постройки.

публикувано на 17.07.24 в 16:44

Премиерът Главчев призова собствениците на тежка техника да се включат в борбата с пожарите

Собствениците на тежка техника – земеделци и строителни фирми, в пълна координация с МВР да се включат в борбата с пожарите. За това призова премиерът Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. Министър-председателят изрази увереност, че при желание от страна на бизнеса такава организация може да бъде създадена на повече..

публикувано на 17.07.24 в 15:08

Изложба за Световния ден за борба със сушата в Благоевград

С благотворителна изложба в Благоевград ще бъде отбелязан Световният ден за борба със сушата. В рамките на експозицията, която ще бъде днес от 17.30 часа във фоайето на Община Благоевград, ще бъдат подредени 50 платна, изработени от малки таланти от школата по изобразително изкуство „Престо“. Средствата от продажбата на творбите ще бъдат насочени за..

публикувано на 17.07.24 в 15:01

В Благоевград се проведе инициативата "Безотговорността е най-опасната искра"

Образователно-информационна кампания на Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите за опазване на горите от пожари се проведе днес в Благоевград. В нея се включиха и Регионалната дирекция по горите, Регионалната служба за борба с пожарите, Дирекция „Национален парк Рила“, както и Югозападното държавно предприятие, които..

публикувано на 17.07.24 в 13:45

Събор “Илинден” 2024

Туристическо дружество “Вихрен” гр. Банско, със съдействието на Община Банско и НЧ “Никола Вапцаров-1894 г. ”, организира събор “ Илинден”, посветен на 121 години от Илинденско - Преображенското въстание. Събитието ще се състои на 4 август (неделя), от 10:30 ч., на пикник - “Мрътва́ поле́на” (м. Чалин валог) със специалното участие на..

публикувано на 17.07.24 в 13:43