Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С откриването на единствения в България музей на водата, ВиК Благоевград продължава честванията на 60 годишния си юбилей

Целта на експозицията е както да запознае гражданите с работата на дружеството, така и да образова ученици и студенти за начина по който водата стига до домовете ни. 

В изложбата са включени почти всички периоди от създаването на дружеството – от стари кранове и ентернитови тръби, до най-модерно оборудване от последната година.

 Очаква се в следващите години експонатите да стават все повече, като се разчита и на хората да съдействат за обогатяването и по-голямото разнообразие на музея.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Служебният премиер разпореди да се съкратят сроковете по изграждането на Националната детска болница

Разчистването на терена за Националната детска болница може да бъде ускорено с два месеца. Вместо за седем, дейностите могат да бъдат извършени в рамките на до пет месеца. Това стана ясно по време на свиканата от министър-председателя Димитър Главчев работна среща в Министерския съвет с участието на министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева,..

публикувано на 02.06.24 в 17:18

Извънредното заседание на парламента се провали

Извънредното заседание на Народното събрание не се състоя заради липса на кворум. В пленарната зала се проведоха две процедури за регистриране на кворум - при първата бяха отчетени едва 67 депутати в залата, а при втората - 69, при необходимите минимум 121 за начало на заседанието.  В дневния ред беше предвидено да бъде изслушан премиерът..

публикувано на 02.06.24 в 16:44

Жителите на Перник почетоха героизма на Христо Ботев

В Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България, перничани отрупаха с цветя паметника на поета революционер пред сградата на Професионалната гимназия по техника и енергетика, носеща неговото име. Венци и цветя бяха поднесени от името на кмета на Община Перник Станислав Владимиров, областния управител Людмил Веселинов, председателя на..

публикувано на 02.06.24 в 14:31

Благоевград се поклони пред Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на Родината

Благоевградската общественост се поклони пред подвига и саможертвата на поета-революционер Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.  Възпоменателната церемония по повод 148 години от героичната гибел на Ботев и неговата чета започна с изпълнение на националния химн. Ученици от 11-то основно училище, чийто патрон е Ботев,..

публикувано на 02.06.24 в 14:15

Среща с шампиони по борба в Разлог

На 2 юни, неделя, треньорите по борба на ЦСКА и “Славия”, заедно с техните възпитаници, ще демонстрират схватки на тепиха в Спортна зала „Септември” - гр. Разлог. Целта на събитието е да се популяризира този вид спорт в общината. Инициативата се организира от учителя по физическо възпитание и спорт Иван Маджарски и ще се проведе с любезното..

публикувано на 02.06.24 в 08:43

На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Тази година се навършват 148 години от гибелта на поета революционер. По традиция точно в 12.00 часа, под звука на сирените, в цялата страна ще сведем глави пред подвига на Ботев и неговата чета. От 11.00 ч. на връх „Околчица“ ще се състои всенародно поклонение пред..

публикувано на 02.06.24 в 08:16

Слънчево време

На 2 юни времето ще е предимно слънчево, но след обяд и вечерта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, възможни са и градушки. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.

публикувано на 02.06.24 в 07:49