Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ще се премине през абсолютно всички процедури при изграждането на втория лифт в Банско"- каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на пресконференция проведена в Банско

Снимка: БГНЕС

"Ще се премине през абсолютно всички процедури при изграждането на втория лифт в Банско". Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на пресконференция проведена в Банско с домакин кметът на курорта Георги Икономов и съвместно с Корина Крецу комисар по развитие на регионите в ЕК. (Чуйте звуковия файл...)








Кметът на Банско Георги Икономов благодари на Бойко Борисов за днешното решение. "Гарантирам, че ще бъдат спазени всички екологични норми, касаещи инвестиционни намерения за втората кабинка, или оптимизация на ски зоната"  - каза Георги Икономов.(Чуйте звуковия файл...)




На срещата присъства и комисарят по регионално развитие към Европейската комисия Корина Крецу, която е на посещение в страната ни. Тя изрази задоволство от приетото решение на МС, с което се дава зелена светлина за внасяне на инвестиционно намерение за изграждането на втори лифт в Банско. „Виждам една прекрасна планина, не видях нищо нередно. Смятам, че България е пример за един добър и балансиран туризъм“, допълни  Крецу. (Чуйте звуковия файл...)





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нарушено водоподаване в ж.к. „Еленово 2” Благоевград

Поради планов ремонт на водопроводната мрежа в ж.к. „Еленово 2” за Благоевград,  днес 18.07.24 г. (четвъртък)  до 17:00 часа водоподаването ще бъде нарушено. Това се отнася за живущите от блок №100 до блок №180, бул. "Пейо Яворов" в участъка между кръстовището за с. Изгрев и улица "Преслав". От ВиК Благоевград препоръчват потребителите да се запасят..

публикувано на 18.07.24 в 09:54

Банско джаз фестивал с 27-о издание от 3 до 10 август

В разгара на фестивалното лято, през август предстои дългоочакваният  Банско джаз фестивал , който отново ще превърне Банско в столица на джаз музиката. В продължение на осем фестивални дни и вечери от 3 до 10 август 2024 г. екип на програма "Христо Ботев" ще отразява джаз феста, тъй като Българското национално радио е медиен партньор на музикалното..

публикувано на 18.07.24 в 09:44

Над 50% от обажданията с въпроси към НОИ - за болничните и майчинството

Над 100 000 са обажданията в контактния център на НОИ достъпен на номер 0700 14 802  през първите 6 месеца на годината. На ден са обработвани над 800 обаждания. Това съобщиха от НОИ. Повече от половината въпроси са били  за изплащането и обработването на болничните листове и обезщетенията за майчинство. 40% от хората са питали за отпускането и..

публикувано на 18.07.24 в 09:39

МЗ: Земеделците в засегнатите от пожарите райони да подадат заявление в ДФЗ

Земеделските стопани в засегнатите от пожарите райони на страната, където е обявено бедствено положение, трябва да подадат специално заявление в областните дирекции на Държавен фонд "Земеделие", съобщават от земеделското министерство. Заявлението е нужно, за да няма проблеми при изплащането на субсидиите за обработваеми площи и за животните. То трябва..

публикувано на 18.07.24 в 09:37

НС изслушва министри по актуални теми

В Народното събрание днешното пленарно заседание по предварително обявения дневен ред е посветено на изслушване по актуални теми на министри от служебното правителство. За пореден път е заложено да бъдат изслушани министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна..

публикувано на 18.07.24 в 09:34

Остава много горещо, но се задават и валежи

Днес ще бъде предимно слънчево и отново много горещо. В следобедните часове в Северна България и планинските райони на Западна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, в отделни райони валежите ще са интензивни с временни усилвания на вятъра. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър...

публикувано на 18.07.24 в 05:19

"Активно лято" Дупница 2024

Община Дупница и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, организираха среща разговор между участниците в "Активно лято" Дупница 2024 г. и лектор по борба с бедствията и авариите, от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". От интересния разговор, децата научиха за видовете..

публикувано на 17.07.24 в 16:59