Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Тасков: „Искането на оставката ми е несериозно!“

21 точки са включени в дневния ред на първото за 2018 година редовно заседание на Общински съвет Благоевград. Като най-важна председателят Радослав Тасков определи приемането на бюджета на общината за 2018 година. По този повод днес той свика пресконференция. (чуйте звуковия файл)




На заседанието утре трябва да се приеме отчета на дейността на Общинския съвет през второто шестмесечие на 2017 г., програмата за управление и разпореждане с имотите общинска собственост 2018. Съветниците трябва да дадат зелена светлина на един нов проект относно процедура за проектиране и изграждане на анаеробни инсталации за разделно събирани биоразградими отпадъци.

„Искането на оставката ми е несериозно“ – така коментира председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков искането на общинските съветници от ПП „Партия на Зелените“ разглеждането на въпроса за предсрочното освобождаване на председателя. „Групата на Дончо явно смята, че общинският съвет не е конструиран или подготвят почвата за след две години. Склонен съм да предложа проект за решение на общинските съветници да се произнесат по въпроса“ – каза Радослав Тасков. (чуйте звуковия файл) 




Според председателя Радослав Тасков, Общинският съвет е взел най-правилното решение по отношение отсъствието на децата от детските градини и освобождаването им от такса. „Това е дисциплинираща мярка, а не наказателна“ – каза Тасков и припомни, че 30% от децата не посещават детските градини. 

Заседанието на Общински съвет Благоевград  е насрочено за 26 януари от 9:30 часа.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Шестима души са задържани при полицейска акция в Перник

Шестима са задържани за установяване на съпричастност към извършени престъпления  при полицейска акция в Перник за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, пътната безопасност и спазване на Закона за гражданската регистрация.  Проверени са 48 автомобила, 287 лица /в това число 28 криминално проявени/ и 72 адреса. Съставени са 13..

публикувано на 12.07.24 в 16:06

Забраниха движението в част от пътя към хижа "Вихрен"

Със заповед на кмета на община Банско Стойчо Баненски се въвежда временна забрана за движение и паркиране на автомобили в част от четвъртокласен общински път № BLG1005 (II-19) гр. Банско - х. Вихрен от местност „Шилигарника” (първи паркинг) до хижа „Вихрен”. Забраната е в сила за периода от 12.07.2024 г. до 15.09.2024 г. и е валидна за часовия..

публикувано на 12.07.24 в 15:38

Над 300 мотора пристигнаха в Банско за Ridе On 2024

От 11 до 14 юли Банско е столицата на Harley Owners Group /H.O.G./– най-голямата в световен мащаб организация на мотоциклетисти, в която членуват повече от един милион души от над 100 страни по цял свят. H.O.G. Sofia Chapter и Harley-Davidson Sofia избраха Банско за провеждането на Ridе On 2024. Да се запознаят със забележителните природни..

публикувано на 12.07.24 в 15:24

Пожарът от Северна Македония настъпва към България

Пожарът от Република Северна Македония настъпва към България. Силният вятър доведе огъня до граничната бразда. 20 горски служители от ЮЗДП, както и служители от РС ПБЗН и доброволци за сега удържат огъня да не влезе у нас. От община Петрич е изпратен булдозер, който почиства пограничните пътища от растителност, за да не може огънят да премине през тях...

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Допълнителен електробус по линията до ски зона „Картала“

Община Благоевград пуска допълнителен електробус по новоразкритата междуселищна линия до ски зона „Картала“. Решението на общинското ръководство е продиктувано от големия интерес на жители и гости на областния център, които желаят да пътуват до живописната местност в Рила планина. Припомняме, че новата маршрутна линия влезе в сила от 28 юни...

публикувано на 12.07.24 в 14:50

Болницата в Кюстендил получи дарение

Работна среща между Община Кюстендил, Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ), Търговско-промишлената палата, и Тракийския университет се проведе в Кюстендил. След срещата кметът на Кюстендил Огнян Атанасов заяви, че пртньорите са постигнали добри резултати и предстои да се задълбочи сътрудничеството в сферата на образованието и обучението на..

публикувано на 12.07.24 в 14:23

Излезе първото класиране от приема за гимназии след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува първото класиране от приема за гимназии след 7. клас.  Проверката става в системата  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. След като бъдат обявени резултатите от класирането, учениците имат три дни да се запишат. Срокът за записване е от 15 до 17 юли, или от понеделник до..

публикувано на 12.07.24 в 14:09