Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътуващо кино на колела „НАТУРА 2000“ в град Гоце Делчев


Пътуващо кино на колела „НАТУРА 2000“, ще гостува на 2 март в Гоце Делчев, с две прожекции на филма „Те отлитат“. 

Прожекциите ще са с начални часове, съответно 13.30 и 18 часа и ще се проведат в малката зала на читалище “Просвета”, в Гоце Делчев.

Подробностите можете да чуете в интервюто на Биляна Славчева с Димитър Попов от Българското дружество за защита на птиците /БДЗП/ в Гоце Делчев, който разказва и за проведеното в съседна Гърция наблюдение на розовите пеликани, които зимуват там.

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Локализиран е пожарът над с. Бистрица в Рила планина

Локализиран е пожарът, който възникна на 23 август в местността Байрямица над с. Бистрица в Рила планина. Той се разви низово, в иглолистна гора. Днес обход в района на пожара правят пожарникари от Районната противопожарна служба в Дупница и служители от Националния парк "Рила", съобщиха от полицията в Кюстендил. Гасенето на пожара беше затруднено..

публикувано на 11.09.24 в 14:54

Отбелязват 120-та годишнина от рождението на Стоян Венев с изложба

Художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора" в Кюстендил ще покаже юбилейна изложба по повод 120 години от рождението на Стоян Венев. Откриването е на 20 септември. Стоян Венев е роден в с. Скриняно, община Кюстендил. Завършва Художествената академия, специалност "Живопис" при проф. Борис Митов, проф. Стефан Иванов и проф. Димитър Гюдженов...

публикувано на 11.09.24 в 14:51

Гоце Делчев се готви за традиционния есенен панаир

Традиционният есенен панаир в Гоце Делчев тази година ще се проведе във времето от 16 до 23 септември. Той се организира от Община Гоце Делчев и отново ще бъде разположен в района на бившата казарма в града. „За всички, които искат да посетят традиционния есенен панаир, община Гоце Делчев е подготвила разнообразна и богата програма. Всяка..

публикувано на 11.09.24 в 14:40

Даря Евтимова открива изложба в Перник

Изложба на Даря Евтимова ще бъде открита тази вечер в Перник. Експозицията е озаглавена „Медитация” и е подредена в галерия „Кракра”,  откриването е от 17.30 ч. Авторката е позната на публиката в Перник. Тя има десетки самостоятелни изложби, участник е във всички издания на Зонална изложба „Струма“ и на групата на пернишките художници на  „Шипка“ № 6 в..

публикувано на 11.09.24 в 14:04

Електрохолд закри Стажантска програма 2024 с изрисуване на трафопост

Електрохолд официално закри 17-тото издание на Стажантска програма 2024, в която участваха над 52 студенти от 10 университета от страната и чужбина. Церемонията се проведе на 10 септември в гр. Перник. След нея стажантите се включиха в облагородяването на центъра на града. Те изрисуваха с графити трафопост на Електрохолд на тема „Енергията си ти“...

публикувано на 11.09.24 в 12:33

Община Радомир иска финансово подпомагане за почистване на река Главеш

Община Радомир е внесла в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС искане за финансово подпомагане за почистване на река Главеш на територията на село Негованци. При обилни валежи реката излиза от коритото си и залива къщи и дворове. За трайното решаване на проблема са необходими около 1.3 млн. лв. Сумата е сериозна и не е по..

публикувано на 11.09.24 в 12:22

Безплатни медицински прегледи в град Земен

За втори път в рамките на един месец лекари специалисти от Университетска болница "Лозенец" ще преглеждат безплатно жители на община Земен. В продължение на два дни в края на август кардиолог, съдов хирург, невролог и очен лекар преглеждаха на място земенчани. Близо 200 жители на общината преминаха тогава през безплатните прегледи. Много повече бяха..

публикувано на 11.09.24 в 11:09