Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Дарение в Детското отделение на МБАЛ Благоевград
22 нови медицински легла с декубитални матраци и подвижни модули и два детски аспиратора получи като дарение детското отделение на МБАЛ Благоевград. 

Дарението е от Сдружение „Съзидание 2012“. Средства са дарили ученици, студенти, институции, отделни граждани в акцията „Жълти стотинки“ – сподели д-р Ирина Китова, координатор за Благоевград. (чуйте звуковия файл) 
Д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ с благодарност прие дарението. (чуйте звуковия файл) 


Снимка


Старшата сестра на Детско отделение в МБАЛ Благоевград  Антоанета Чивиева сподели, че състоянието на отделението не е добро, даже кошмарно, не се пази чистота. Необходим е ремонт на стаите, нови шкафчета, бойлери и мивки в някои от стаите. Инхалаторите не достигат. Необходим е и принтер. (чуйте звуковия файл)


Галерия

Вижте още

7 са новите случаи на коронавирус в Благоевградска област

81 са новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие. Малко под 1% от направените 8339 тестове са положителни, сочат данните на Единния информационен портал. Като излекувани са отчетени 34.  2283 са хоспитализираните с коронавирус, от тях 246 са в интензивни отделения. В Благоевградска област новите случаи са 7, в Кюстендил и..

публикувано на 13.06.21 в 07:45

Нахлува хладен въздух с вятър и дъжд

Нахлува хладен въздух с вятър и дъжд От запад на изток през страната ще премине студен атмосферен фронт. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува хладен въздух. От северозапад облачността бързо ще се увеличи и до края на деня на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. По-интензивни..

публикувано на 13.06.21 в 07:42

В Кюстендил се провежда конкурс за нестандартни летателни апарати

Ученическият конкурс за нестандартни летателни апарати "Творческо предизвикателство ИКАР 2021"- Кюстендил се провежда днес в Кюстендил. Инициативата е на Обединения детски комплекс /ОДК/ в Кюстендил и местния клуб за аерокосмически технологии "ЗОДИАК". Представят се различни видове самолети, ракети, хеликоптери, балони, летящи чинии...

публикувано на 12.06.21 в 16:24

В Перник завършва театралният фестивал "Арлекин"

Днес е последният четвърти ден на провеждащия се в Перник Седми международен детско- юношески театрален фестивал "Арлекин".  Уилям Шекспир, Чехов, Джани Родари, Бранислав Нушич, Станислав Стратиев са само част от авторите, чиито творбиоживяват чрез играта на младите актьори. На седем различни места в града- на открито и закрито, от сутрин до вечер, се..

публикувано на 12.06.21 в 14:50

Жители на Самораново излизат на протест

Втори протест пред Община Дупница организират днес жителите на село Самораново. Недоволството е срещу постоянните ВиК-аварии, лошото качество на водата или липсата й. На първия протест хората от Самораново определиха двуседмичен срок, в който местната управа да предприеме спешни мерки. От вчера започна ремонт на една от най-проблемните..

публикувано на 12.06.21 в 09:42

В Благоевград продължава ученическият празник "За хляба наш ..."

В Благоевград продължава XXII-ият Национален ученически празник „За хляба наш…“, посветен на Деня на Земята. В Регионалния исторически музей от 10 часа е представянето на проектите на участниците в конкурса „Научна разработка“. В 11 часа на площад „Народни будители“ започва конкурсът “Обреди и драматизации“, а след това е конкурсът “Млад дизайнер“...

публикувано на 12.06.21 в 09:35

Започва фолклорно-занаятчийски празник в пернишкото село Люлин

Грохот на звънци и чанове ще огласи днес пернишкото село Люлин. За втори път населеното място ще бъде домакин на фолклорно- занаятчийския празник „Звончарски събор”, в който ще вземат участие представители на сурвакарски групи от Пернишко и гости от страната. Целта на празника е да се популяризира звънчарското изкуство. Кулминацията е в..

публикувано на 12.06.21 в 08:36