Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Обявиха учредяването на клон на Дружество на психолозите за Югозападна България
Публичната лекция на психолога Пламен Димитров, пред студенти и преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград, бе на  тема  “ Българските психолози за европейско развитие на професията в България“. Председателят на УС на Дружеството на психолозите в България обоснова необходимостта от учредяване на клонове на дружеството по места. (чуйте звуковия файл)


  


Необходимо е професията на психолога да бъде регламентирана със закон – каза за Радио Благоевград Сирма Бойкова, национален координатор на програмата за продължаващо професионално развитие на Дружеството на психолозите в България. (чуйте звуковия файл)


  


Гост на психолозите от ЮЗУ бе и Краси Гешева, национален координатор на младежката секция  на Дружеството на психолозите в България. (чуйте звуковия файл)


  


На срещата  бе представен  и регионалният координатор  на Дружеството на психолозите за Югозападна България - Десислава Безинска-Шеинкова, преподавател в ЮЗУ „Н.Рилски“.


Галерия

Вижте още

Пътната обстановка на територията на община Разлог е спокойна

Пътищата са влажни от дъжд, но няма заледявания.  Температурите са над нулата – три градуса, и не се налага обработка на пътните настилки.  От РУ на МВР в Разлог информираха, че ограниченията, които се налага да спазват водачите на МПС са свързани с намалената видимост в някои участъци, съобразяване с това, че пътищата са влажни и не бива да се кара с..

публикувано на 30.11.20 в 09:54

Почистването на основните пътища в Перник е започнало през нощта

Почистването на основните пътни артерии в Перник е започнало през нощта и ще продължи докато това е нужно, съобщиха от общината.  Снегопочистващата техника е на терен от 3.30 часа. Заради продължаващия снеговалеж се налага повторно обработване на  някои от улиците, в т.ч. и вътрешно- градската магистрала. В момента снегорините работят по улица "Юрий..

публикувано на 30.11.20 в 09:47

Успешен старт за биатлонистката Даниела Кадева

През уикенда във финландския курорт Контилоахти бяха дадени стартове за Световната купа по биатлон.  В надпревара се впуснаха индивидуално мъжете на 20 км и жените на 15 км. Националната биатлонистка Даниела Кадева – състезател от Клуб по биатлон „Банско 2019”, беше безупречна в стрелбата по мишените. Тя се представи най-добре сред..

публикувано на 30.11.20 в 09:38

Онлайн инициативи в Разлог

В Разлог ученици от средните училища заедно със свои учители организират онлайн отбелязване на Международния ден за борба със СПИН – първи декември. Под надслова "СТОП СПИН" ще  бъдат подготвени материали на тема – какво е имунна недостатъчност, какви са симптомите, какви са пътищата за заразяване.  По повод 3 декември за Международен ден на хората с..

публикувано на 30.11.20 в 09:29

Днес е Андреевден

Православната църква почита днес паметта на св. апостол Андрей Първозвани – първият от апостолите, повикан да тръгне след Христа. Празникът е известен в България като Андреевден и във фолклора е свързан с прехода от есен към зима. В българските народни вярвания св. Андрей е представян като покровител на мечките. Според популярното предание светецът..

публикувано на 30.11.20 в 07:24

Подготовката за зимния сезон обсъждат на сесия в Радомир

 Заседанието ще започне в 9.30 часа. В проекта за дневен ред са включени 18 точки.  На днешната сесия предстои да бъда приети програма за развитие на читалищната дейност за 2021 година и дългосрочна общинска програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива за периода 2020-2030 г. Пред съветниците ще бъде..

публикувано на 30.11.20 в 07:17

739 новозаразени с COVID-19 за ден

739 са новите случаи на Covid-19, установени през изминалото денонощие в страната, при направени 1965 PCR теста.  Положителните проби са близо 38% от направените изследвания. На лечение в болница остават 6900 души, 430 от тях в интензивни отделения.  65 души са починали, оздравелите са 815, сочат данните на Единния информационен портал.  Активни..

публикувано на 30.11.20 в 07:15