Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обявиха учредяването на клон на Дружество на психолозите за Югозападна България
Публичната лекция на психолога Пламен Димитров, пред студенти и преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград, бе на  тема  “ Българските психолози за европейско развитие на професията в България“. Председателят на УС на Дружеството на психолозите в България обоснова необходимостта от учредяване на клонове на дружеството по места. (чуйте звуковия файл)


  


Необходимо е професията на психолога да бъде регламентирана със закон – каза за Радио Благоевград Сирма Бойкова, национален координатор на програмата за продължаващо професионално развитие на Дружеството на психолозите в България. (чуйте звуковия файл)


  


Гост на психолозите от ЮЗУ бе и Краси Гешева, национален координатор на младежката секция  на Дружеството на психолозите в България. (чуйте звуковия файл)


  


На срещата  бе представен  и регионалният координатор  на Дружеството на психолозите за Югозападна България - Десислава Безинска-Шеинкова, преподавател в ЮЗУ „Н.Рилски“.


Галерия

Вижте още

„Капачки за бъдеще“ отново успява в Благоевград

Днес поредната акция на инициативата „Капачки за бъдеще“ в Благоевград се провежда на паркинга и със съдействието на голям хипермаркет на ул. „Св. Димитър Солунски“ 21. Малко преди 13:00 вече бяха събрани около 3 тона капачки, с очакването събраното да стане поне 5 тона, както при предишната акция в Благоевград. Ако има желаещи, пунктът за събиране ще..

публикувано на 16.10.21 в 13:16

В Разлог продължава проектът „Утрото е в нашите ръце“

Успешно продължава сътрудничеството на ученици и учители от Основно училище „Никола Парапунов“ в Разлог с партньорите от Франция, Чехия, Турция и Испания, по проект „Утрото е в нашите ръце“, ръководен от преподавателя Павлина Маркова. През изминалата седмица се проведе събитие и виртуална среща по програма, подготвена от чешките..

публикувано на 16.10.21 в 10:15

Фотоизложба за живота на хората в община Симитли

В изложбената зала на Народно читалище "Св. Климент Охридски" в град Симитли е открита фотоизложба, представяща моменти от живота на хората в общината. В експозицията са включени 50 снимки, отразяващи бита и културата на жителите на град Симитли и малките населени места. Изложбата показва делника и празника на населението, разказва чрез..

публикувано на 16.10.21 в 08:27

161 нови случая на коронавирус в област Благоевград

3440 са новите случаи на диагностицирани като заразени с коронавирус у нас през последното денонощие, при направени над 24 700 теста, показват антуализираните данни на Единния информационен портал към полунощ. Положителните проби са 13,9 процента от всички изследвани.  980 са откритите нови инфектирани в столицата, следват Пловдив с 267 и Варна – с 263..

публикувано на 16.10.21 в 07:18

Облачно, с температури 10 – 15 градуса

Днес валежите ще продължат, но постепенно ще отслабват. Значителни количества валежи ще има на места в източните райони. В Югозападна България след обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб, до умерен. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°. В планините ще е облачно, с..

публикувано на 16.10.21 в 07:11

Художниците Румен Дешев и Анна Васева представят „Относителна реалност“

Оригинална изложба на благоевградските художници Румен Дешев и Анна Васева беше открита тази вечер в Регионалния исторически музей в Благоевград. Почитателите на изобразителното изкуство имат възможност да видят 36 картини, обединени под заглавие „Относителна реалност“. Съвместната изложба е по идея на Румен Дешев, към него се..

публикувано на 15.10.21 в 19:18

Изложба в Перник представя творчеството на поета Иван Карадачки

Експозицията е подредена в отдел „Краезнание” на Регионална библиотека „Св. Минков” и е посветена на 85- годишнината от рождението на поета и на Деня на Перник, който се чества на 19 октомври. Изложбата представя част от творчеството на Карадачки през годините- негови стихове, публикувани в периодичния печат, рецензии за творчеството му, част..

публикувано на 15.10.21 в 16:04