Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха учредяването на клон на Дружество на психолозите за Югозападна България
Публичната лекция на психолога Пламен Димитров, пред студенти и преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград, бе на  тема  “ Българските психолози за европейско развитие на професията в България“. Председателят на УС на Дружеството на психолозите в България обоснова необходимостта от учредяване на клонове на дружеството по места. (чуйте звуковия файл)


  


Необходимо е професията на психолога да бъде регламентирана със закон – каза за Радио Благоевград Сирма Бойкова, национален координатор на програмата за продължаващо професионално развитие на Дружеството на психолозите в България. (чуйте звуковия файл)


  


Гост на психолозите от ЮЗУ бе и Краси Гешева, национален координатор на младежката секция  на Дружеството на психолозите в България. (чуйте звуковия файл)


  


На срещата  бе представен  и регионалният координатор  на Дружеството на психолозите за Югозападна България - Десислава Безинска-Шеинкова, преподавател в ЮЗУ „Н.Рилски“.


Галерия

Вижте още

Делян Пеевски и Джевдет Чакъров са избрани за съпредседатели на ДПС

Председателят на парламентарната група Делян Пеевски и депутатът Джевдет Чакъров са избрани за съпредседатели на ДПС. Най-висшият партиен форум на Движението заседава на XI-ата Национална конференция. С 900 гласа делегатите на Конференцията приеха предложението на Почетния председател Ахмед Доган лидерският пост да се раздели между  Делян Пеевски,..

публикувано на 24.02.24 в 18:40

Златната маска пристигна в Банско

На тържествена церемония в сградата на Минната дирекция в  Перник официално бяха връчени наградите на победителите в отделните категории на ХХХ Международен фестивал на маскарадните игри СУРВА 2024, който се проведе през месец януари. Представянето на кукерската група на  Банско беше изключително впечатляващо и атрактивно. Над 150 банскалии – деца и..

публикувано на 24.02.24 в 17:45

Софийският районен съд освободи от ареста с мярка "подписка" актьора Христо Шопов

Софийският районен съд освободи от ареста с мярка "подписка" актьора Христо Шопов, обвинен за закана с убийство на жена на 23 февруари. В мотивите си съдът посочи, че не се установява съществуването на обосновано предположение Шопов да е заплашил пострадалата с пистолет, но има данни, от които да се изведе подозрение, че Шопов се е заканил с убийство на..

публикувано на 24.02.24 в 17:31

Мартенски базар организират потребителите на социалните услуги в Банско

Потребителите на Заведенията за социални услуги отново са подготвили сюрприз за любимия на всички празник Баба Марта. И тази година, пред читалище „Никола Вапцаров-1894 г.“ ще бъде открит Мартенски базар с ръчно изработени мартеници и сувенири от потребителите на социалните услуги в Банско. Зарадвайте себе си и хората, които обичате, с красивия символ..

публикувано на 24.02.24 в 14:32

Ремонтират алеите и зелените площи в благоевградската болница

Община Благоевград и държавната болница в областния център  започват спешни ремонти на алеите за достъп до отделенията и почистване на целия район около тях. Ще бъде възстановен и контролирания пропускателен режим в здравното заведение.  За това се споразумяха кметът на Благоевград Методи Байкушев и директорът на болницата, д-р Димитър Димитров...

публикувано на 24.02.24 в 11:14
Снимката е илюстративна, архив

Издирват 17-годишно момиче от Дупница

Издирват 17-годишно момиче от Дупница, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кюстендил.  Момичето е в неизвестност от късно снощи, когато родителите му са съобщили в полицията в града, че не се е прибрала и търсят помощ. Служителите предприели незабавни издирвателни действия. Днес в РУ Дупница е изграден оперативен щаб за координиране на..

публикувано на 24.02.24 в 09:00

Отбелязват 32-годишнината от обявяването на НП "Рила" за защитена територия

С тематични занимания, еколектории и дни на отворените врати - Национален парк "Рила" отбелязва 32 години от обявянването му за защитена територия. Той е най-големият от трите национални парка в страната и един от най-големите в Европа с площ от над 81 хиляди хектара. Национален парк "Рила" е  едно от най-значимите места на световното природно..

публикувано на 24.02.24 в 08:16