Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Обявиха учредяването на клон на Дружество на психолозите за Югозападна България
Публичната лекция на психолога Пламен Димитров, пред студенти и преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски“ Благоевград, бе на  тема  “ Българските психолози за европейско развитие на професията в България“. Председателят на УС на Дружеството на психолозите в България обоснова необходимостта от учредяване на клонове на дружеството по места. (чуйте звуковия файл)


  


Необходимо е професията на психолога да бъде регламентирана със закон – каза за Радио Благоевград Сирма Бойкова, национален координатор на програмата за продължаващо професионално развитие на Дружеството на психолозите в България. (чуйте звуковия файл)


  


Гост на психолозите от ЮЗУ бе и Краси Гешева, национален координатор на младежката секция  на Дружеството на психолозите в България. (чуйте звуковия файл)


  


На срещата  бе представен  и регионалният координатор  на Дружеството на психолозите за Югозападна България - Десислава Безинска-Шеинкова, преподавател в ЮЗУ „Н.Рилски“.


Галерия

Вижте още

Допълнителни автопатрули по основните пътни артерии в страната

Пътна полиция пуска допълнителни автопатрули по основните пътни артерии в страната. Целта е да следят за груби нарушения и агресивни водачи, посочи инспектор Слави Лазов от Пътната полиция. Към момента движението по републиканската пътна мрежа и автомагистралите е спокойно, като се очаква по-засилен трафик в по-късните часове на деня. "Към момента..

публикувано на 25.09.22 в 16:18

Проф. Кантарджиев: Вече можем да си отдъхнем, краят на пандемията се вижда

Вече можем да си отдъхнем и – както каза Световната здравна организация – краят на пандемията се вижда. Това коментира пред Нова тв проф. Тодор Кантарджиев, съветник по здравните въпроси на Столичната община, предаде БГНЕС. По думите му вирусът, причиняващ COVID, е станал по-малко опасен и смъртоносен. "Трябва обаче да се има предвид, че всяка година..

публикувано на 25.09.22 в 12:33

Най-едрата ябълка в Кюстендилско е с обиколка от 39 сантиметра

Ябълка с обиколка от 39 см спечели приза за най-едрата ябълка в Кюстендилско на  Празникa на плодородието. С тегло от 690 грама пък беше най-тежкият такъв плод. Комисия оцени  и подредените в града щандове с плодове и зеленчуци в категориите разнообразие, оригиналност и автентичност. Връчени бяха и награди по презентационни умения, а участниците..

публикувано на 25.09.22 в 12:13

"Ще свикам Съвета за сигурност към министър-председателя следващата седмица" – Гълъб Донев: Действията на Русия са недопустими и пряко нарушават Устава на ООН

Ще свикам Съвета за сигурност към министър-председателя следващата седмица, предполагам в четвъртък, за да вземем конкретни решения и мерки и да сме готови за реакция. Това заяви пред БНР служебният премиер Гълъб Донев. "Обявената частична мобилизация от президента на Руската федерация води до ескалация на напрежението и до това държавите в Европа и..

публикувано на 25.09.22 в 12:04

Посланикът на Полша получи почетния знак на Банско

По време на Международния БАНСКО ФИЛМ ФЕСТ 2022, секретарят на Община Банско Иван Докторов връчи почетния знак на Община Банско на посланика на Република Полша в България Н. Пр. г-н Мачей Шимански. В рамките на фестивалната програма, полският посланик води workshop и направи презентация на тема „Птиците на България“, а във фоайето на читалище..

публикувано на 25.09.22 в 11:51
Снимка: БГНЕС, архив

Възстановено е движението в района на Кресна

Възстановено е движението при км 400 на път I-1 Благоевград – Сандански, в района на гр. Кресна. Трафикът временно се осъщетвяваше в една лента поради ПТП. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

публикувано на 25.09.22 в 11:13

След две години прекъсване Кочериново отново отбеляза своя празник

След 2-годишно прекъсване, заради пандемията, община Кочериново отново отбеляза тържествено своя официален празник. Сред гостите на събитието бяха областният управител на Кюстендил инж. Александър Пандурски и зам. областният управител на Благоевград Слави Христов.  Поздравителни адреси бяха получени от органите на централната власт, от съседни..

публикувано на 25.09.22 в 09:41