Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бивш възпитаник на Природо-математическата гимназия в Кюстендил дарява на училището 40 хил.лева

Общо 40 000 лева  е дарил на Природо-математическата гимназия в Кюстендил неин бивш възпитаник, съобщи пред журналисти директорът на учебното заведение. 

През миналия месец училището обяви дарителска кампания, свързана с изпълнението на проект.  Отделно в кампанията са събрани над 1000 лева средства от учениците, чрез организирани от тях благотворителни инициативи. 

 Директорът на училището припомни, че дарителската кампания е с призив да бъдат обединени усилията в името на обновяване на остарялата и амортизирана учебна база.


Вижте още

Кметът на Перник награди участниците в Европейското първенство по борба в Рим

Кметът на Перник Станислав Владимиров се срещна със сребърния медалист от Европейското първенство по борба в Рим Даниел Александров и съотборниците му Айк Мнацаканян, Тарек Абдеслам и Дейвид Димитров, взели участие в шампионата. На срещата присъства и златното момче на Перник Иво Ангелов - световен и европейски шампион по борба. Кметът връчи..

публикувано на 19.02.20 в 19:20

Осмия зимен олимпийски фестивал "Олимпийски надежди – Осогово 2020" беше открит днес

Осмия зимен олимпийски фестивал "Олимпийски надежди – Осогово 2020" беше открит днес. Домакин на двудневното зимно спортно първенство е фън-парк "Осогово". Зимният курорт събира на едно място около 400 млади спортни надежди на възраст от 11 до 16 години. Те се борят за медали в ски - бягането, ски - алпийските дисциплини и в сноуборда.   Организатори..

публикувано на 19.02.20 в 18:08

Изложба "140 години българска дипломатическа служба" ще бъде представена в ЮЗУ „Неофит Рилски“

На 21 февруари 2020 г. (петък) от 15:15 ч. във фоайето на Правно-историческия факултет на Югозападния университет "Неофит Рилски" ще бъде представена документална изложба "140 години българска дипломатическа служба", любезно предоставена от Държавния културен институт към Министерството на външните работи. Специален гост ще..

публикувано на 19.02.20 в 17:10

Мария Чорбаджийска е новият младежки омбудсман в Благоевград

Днес, 19.02.2020г., се  проведе процедурата по избор на „Младежки омбудсман на Благоевград“. Членовете на комисията-доц. д-р Валентин Василев – обществен посредник на територията на община Благоевград, заместник - кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград инж. д-р Василиса Павлова , Гергана Муртова – представител на Общински съвет..

публикувано на 19.02.20 в 17:02

Кратки срокове за почистване на незаконните сметища в Кюстендилска община

Кратки срокове за справяне с незаконните сметища по селата в Кюстендил са поставени на днешната редовна среща на кметовете с общинската администрация в Кюстендил, съобщи кметицата на село Копиловци Мирослава Костадинова. "До 7-8 март трябва да се справим с тези сметища", каза Костадинова.  Тя посочи, че общинското предприятие "Чистота" ще се..

публикувано на 19.02.20 в 16:22

С 65 % е увеличен броят на пчелните семейства в област Перник

С 65 % е увеличен броят на пчелните семейства в област Перник за последните 5 години, заяви на среща с местните земеделски производители заместник-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева. За същия период добитият пчелен мед е нараснал с 68 %. „Над пет пъти и половина е увеличението при площите със зеленчуци. Това е обяснимо с..

публикувано на 19.02.20 в 15:08

Апостола на Свободата в Новоселяне

За пета поредна година село Новоселяне стана основен център в община Бобов дол за отбелязване годишнината от гибелта Апостола на Свободата.   Малкото населено място е единственото в района с паметник на Васил Левски. Десетки родолюбиви българи се преклониха днес пред паметта на българската светиня. Представители на различни общински институции..

публикувано на 19.02.20 в 15:01