Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстои среща между министър Нанков и вицепремиерът Валери Симеонов

Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

„Повдигната днес от вицепремиера Валери Симеонов за приватизация, съответно продажба на държавни имоти, не стоят на дневен ред. Няма да квалифицирам изказванията", каза министър Нанков, по време на посещението си в Кюстендил, по повод обвиненията, отправени от вицепремиера към министъра на туризма Николина Ангелкова. 

Нанков посочи, че утре вероятно му предстои разговор с вицепремиера Симеонов по този въпрос. Нанков каза още, че е имало имало нормална процедура по нанасяне в специализаната карта за спорния плаж и възможност за промяна на кадастралната карта, но в двугодишния период, в който промените не били отразени, вече имало промяна на вещните права. 

"По отношение на проверките, в които ние участвахме на добра воля, без да имаме компетенции по темата, става въпрос за преместваеми обекти и като такива контролът върху тях е на общинската администрация", каза още регионалният министър. По думите му вицепремиерът Симеонов, чрез депутати от своята група, са внесли промени в ЗУТ, така че от догодина, ДНСК да има касателство по преместваемите обекти по плажовете и потенциалните курорти. "Не можем да си превишаваме правата, колкото и да желаем понякога да имаме подобни компетенции", посочи още министърът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Възстановено е движението в района на Кресенското дефиле

Възстановено е движението по пътя Благоевград-Кресна в района на Кресенското дефиле, където по-рано днес аварира тежкотоварян автомобил. До 21 часа се ограничава движението на камиони над 12 тона по отделни пътни участъци. Ограничението не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи..

публикувано на 12.07.24 в 19:09

Разкриха напълно статуята от Хераклея Синтика, местят я в музея в Петрич

Статуята от Хераклея Синтика показа лицето си изцяло, макар и за малко - преди да я опаковат заради пренасянето в музея на Петрич. То е изключително интересно и навежда към идеята за портретни черти на владетел, изобразен като бог, бе първият коментар на проф. Вагалински. Предполага се и че статуята е по-ранна, съобщават на фейсбук страницата си от..

публикувано на 12.07.24 в 16:45

Поставят климатици в детските градини в община Разлог

Община Разлог осигури със собствени средства климатици за всички групи към ДГ "Радост" в цялата община. Днес бяха монтирани първите такива. Във филиал „Незабравка“ към ДГ „Радост“ в Разлог вече климатиците са поставени и функционират. Температурата в помещенията е приятна, а децата се радват на прохлада. Предстои монтиране на климатици във..

публикувано на 12.07.24 в 16:40

Камион аварира в Кресенското дефиле

Временно движението по първокласен път Благоевград-Кресна в района на Кресенското дефиле се осъществява двупосочно в една лента поради аварирал тежкотоварен автомобил.  Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщиха от АПИ.

публикувано на 12.07.24 в 16:20

Шестима души са задържани при полицейска акция в Перник

Шестима са задържани за установяване на съпричастност към извършени престъпления  при полицейска акция в Перник за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, пътната безопасност и спазване на Закона за гражданската регистрация.  Проверени са 48 автомобила, 287 лица /в това число 28 криминално проявени/ и 72 адреса. Съставени са 13..

публикувано на 12.07.24 в 16:06

Забраниха движението в част от пътя към хижа "Вихрен"

Със заповед на кмета на община Банско Стойчо Баненски се въвежда временна забрана за движение и паркиране на автомобили в част от четвъртокласен общински път № BLG1005 (II-19) гр. Банско - х. Вихрен от местност „Шилигарника” (първи паркинг) до хижа „Вихрен”. Забраната е в сила за периода от 12.07.2024 г. до 15.09.2024 г. и е валидна за часовия..

публикувано на 12.07.24 в 15:38

Над 300 мотора пристигнаха в Банско за Ridе On 2024

От 11 до 14 юли Банско е столицата на Harley Owners Group /H.O.G./– най-голямата в световен мащаб организация на мотоциклетисти, в която членуват повече от един милион души от над 100 страни по цял свят. H.O.G. Sofia Chapter и Harley-Davidson Sofia избраха Банско за провеждането на Ridе On 2024. Да се запознаят със забележителните природни..

публикувано на 12.07.24 в 15:24