Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов ще се кандидатира за трети управленски мандат

Това заяви кметът на първата си след летните ваканционни дни пресконференция, на която разбрахме също, че общината ще заведе дело срещу общинския съветник Калоян Ханджийски за разпространение на невярна информация по отношение на изграждащото се депо за твърди битови отпадъци. 

Журналистите научиха също, че строителната програма се изпълнява в срок и до края на септември или в началото на следващия месец ще приключат стоителните дейности по отношение на изграждащия се водопровод за минерална вода до жилищния комплекс „Еленово“, ремонтът на централния площад ще приключи до края на месеца. 

(Чуйте звуковия файл...)


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха официално инициативата „Ела си в Благоевград“

В Благоевград бе открито първото издание на тридневния форум „Срещаме се у дома“, организиран от Община Благоевград. Събитието е част от инициативата „Ела/си/ в Благоевград“, чиято цел е да привлече и мотивира благоевградчани, работещи и развиващи бизнес навън, да се завърнат и реализират в родния си град . „В Благоевград имаме всичко онова,..

публикувано на 12.08.24 в 21:55

Нов пожар в невестинско

Огнеборци, горски служители и доброволци участват в гасенето на пожара при с. Неделкова гращица, община Невестино. По данни на горското стопанство в Невестино горят земеделски площи, иглолистна и широколистна гора, като на места пожарът е върхов. Според горски служители огнят е на няколко фронта. По данни на местни жители, първите пламъци са били..

публикувано на 12.08.24 в 19:20

На метри от къщите е локализиран пожарът до бобошевското село Блажиево

На метри от къщите е локализиран пожарът до бобошевското село Блажиево. Голям пожар избухна този следобед край бобошевското село Блажиево Огънят обхвана голяма площ ожънати ниви между Блажиево и Каменик. В гасенето се включиха 7 противопожарни екипа и цистерни от Дупница, Благоевград, Бобов дол, Рила. Отзоваха се и много доброволци,..

публикувано на 12.08.24 в 18:49

Пажар заплашва дупнишкото село Блажиево

Голям пожар бушува в землището на бобошевското село Блажиево.  Обхванати са значителни площи с ниви в посока Дупница. Гори на няколко места, а от силния вятър се възобновяват угасени вече огнища.  Огънят е доближил опасно първите къщи на селото, съобщи говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.  На мястото има доброволци и шест екипа..

публикувано на 12.08.24 в 17:27

Подменят водопровода в кюстендилското село Драговищица

Първа копка за подмяна на водопровода в с. Драговищица, община Кюстендил беше направена днес. Ремонтът, който е на стойност 1,140 млн. лв., включва цялостната му подмяна, ремонт на резервоара и полагане на нова асфалтова настилка. В селото има проблем с водоподаването от години, което е причина и за често недоволство от страна на жителите му...

публикувано на 12.08.24 в 16:38

Три дни българска музика в Банско

Три последователни дни и вечери в Банско ще бъдат посветени на българската музика.  Фестивалът „Дни на българската музика“ започва на празничния 15 август с концерт на БГ Дуетът и „Българските песни, изпети на нов глас“. На 16 август ще бъде концертът на рок група „Хоризонт“, но преди тях на сцената ще се качат най-добрите гласове на Банско,..

публикувано на 12.08.24 в 14:35

ВиК Благоевград използва безизкопна технология при ремонт на водопроводна мрежа

През уикенда в Благоевград беше извършен ремонт на уличния водопровод по ул. „Христо Татарчев“, с помощта на съвременна и щадяща безизкопна технология, която преди няколко месеца беше използвана за подмяната на главен довеждащ водопровод в благоевградското село Зелен дол. Това решение бе взето от ръководството на „Водоснабдяване и канализация“..

публикувано на 12.08.24 в 14:28