Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засилено полицейско присъствие в първия учебен ден в Благоевград

Всички кръстовища в близост до училища в Благоевград бяха подсигурени днес с наблюдение от пътни полицаи. 

Два екипа от сектор "Пътна полиция" съблюдаваха за безпроблемния старт на учебната година в 3 ОУ "Димитър Талев" в Благоевград. Заради първия учебен ден, полицейското присъствие днес бе по-засилено, но от години в района на училището всяка сутрин служители на реда помагат в най-натоварените часове за безпроблемно преминаване на децата през кръговото кръстовище.

Първите учебни дни тази седмица в Благоевград ще преминат под засилено наблюдение от страна на органите на реда, като през цялата учебна година в пиковите моменти, възлови кръстовища, ще бъдат контролирани от екипи на полицията. 

Снимка

Снимка


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Дупница получи благословията на патриарх Даниил

Дупничани изпълниха централния храм "Св. Георги" за патриаршеската Света литургия, отслужена от Негово светейшество Даниил и свещеници от духовната околия по повод 5-та Неделя след Петдесетница и за Св. апостоли и дякони Прохор, Никанор, Тимон и Пармен. Пред входа на храма патриархът беше посрещнат с пита, поднесена от момичета в народни носии. Сред..

публикувано на 28.07.24 в 13:11

Екипаж с хеликоптер Ми-17 и военнослужещи от Сухопътните войски действат в борбата с пожара в района на българо-гръцката граница

Екипаж от Военновъздушните сили с хеликоптер Ми-17 от състава на 24-та авиационна база – Крумово и днес, 28 юли, помага за погасяването на пожара в района на българо-гръцката граница. Хеликоптерът излетя от авиобазата в 11.16 часа днес.На терен в помощ на огнеборците пореден ден действат и 22-ма военнослужещи от Трети механизиран батальон на Трето..

публикувано на 28.07.24 в 12:27

Катастрофа затруднява движението при Добринище

Временно движението по път II-19 Симитли – Гоце Делчев, при км 45, в района на Добринище се осъществява двупосочно в една лента поради ПТП. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 28.07.24 в 12:04

Продължава да тлее пожарът на границата с Гърция

Пожарът на границата с Гърция продължава да тлее, както на гръцка територия, така и на наша. На територията на южната ни съседка целия периметър на пожара гори, а на наша територия огънят достигна биорезервата „Али ботуш“, където има много мъртва дървесина, паднали и изкоренени дънери, които са потенциални пожарни огнища.  Пожарът не е загасен, а е..

публикувано на 28.07.24 в 09:24

Трето денонощие продължават гърмежите в района на Елин Пелин, открито е тялото на трета жертва

За съжаление вече трето денонощие сме свидетели на продължаващите гърмежи в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов: "Най-хубавото е това, което вчера колегите от Специализирания отряд за борба с тероризма,..

публикувано на 28.07.24 в 08:48

Слънчева неделя

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър предимно от изток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36° градуса. В планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части – от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°,..

публикувано на 28.07.24 в 08:36

МОСВ:Няма превишение на нормите за качеството на въздуха в Елин Пелин

На всеки кръгъл час в МОСВ се получават данни за качеството на атмосферния въздух в района на село Гара Елин Пелин след възникналия пожар в склада за фойерверки. Независимо че в първите часове след възникването на пожара бяха отчетени повишени стойности на фини прахови частици (ФПЧ 10), вече има достатъчно данни да бъде генерирана средноденонощната..

публикувано на 27.07.24 в 15:38