Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Изложба „Анималия“ гостува на благоевградския музей

В Регионалния исторически музей в Благоевград  бе открита гостуваща изложба „Анималия“. Изложбата е на младите и талантливи автори Милена Радева и Илия Бояров. „Експозицията показва симбиозата между биоразнообразието и изкуството“, обясни скулптора Илия Бояров. /Чуйте звуковия файл./

На церемонията по откриването бяха наградени и победителите в конкурса за рисунка „Прилепите – наши приятели“. Конкурсът беше обявен в началото на септември и събра над 100 рисунки от различни краища на България. Наградените деца представи Тоня Тодорова, уредник в „Отдел Природа“ в регионалния музей в Благоевград. /Чуйте звуковия файл./


Вижте още

Заподозреният за убийството на Антония Венциславова е екстрадиран от Италия

Заподозреният за убийството на 30- годишната Антония Венциславова от радомирското село Копаница Любомир Лозанов е екстрадиран от Италия. Мъжът е с Европейска заповед за арест. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс. Младата жена бе в неизвестност от януари тази година. В началото на октомври в землището на радомирското..

публикувано на 04.12.20 в 12:08

Скок в цената на таксиметровите услуги

От двa дo три пъти се очаква да бъде увеличена първoнaчaлнaтa цeнa нa тaкcиметровите услуги. Тoвa прeдвиждa измeнeниe в Нaрeдбaтa зa тaкcимeтрoви прeвoзи нa Миниcтeрcтвo нa трaнcпoртa. Прoeктът e публикувaн зa oбщecтвeнo oбcъждaнe и прeдcтoи дa влeзe в cилa oт нaчaлoтo нa cлeдвaщaтa гoдинa. За Благоевград първоначалната цена на услугата..

публикувано на 04.12.20 в 12:02

30 спешни медици в Благоевградско са в болничен след COVID

За последните 4 дни са обслужени около 700 пациента, съобщи за Радио Благоевград директорът на Центъра за спешна медицинска помощ - Благоевград д-р Красимир Михайлов. 41 пациента са хоспитализирани, уточни д-р Михайлов. Той обясни, че за посочения период, 94 са регистрираните случаи на заразени с COVID-19, а от амбулаторните прегледи  са..

публикувано на 04.12.20 в 11:04

63 с COVID-19 в Благоевград

116 са новозаразените с COVID-19 в област Благоевград, сочи справката на РЗИ за последното денонощие. От тях 63 са в Благоевград и 10 в Сандански. В останалите населени места новите случаи варират от 1 до 4

публикувано на 04.12.20 в 10:55

26 пожара за два месеца в Кюстендилска област

Общо 26 пожара са възникнали в Кюстендилска област от 1 октомври до 2 декември, съобщиха от полицията в Кюстендил. При тях е загинал един човек на 86 години, пострадал е и друг – на 79 годни, сочат данните на полицията.  "И през този отоплителен сезон броят на пожарите тенденциозно се запазва, като най-честите причини за възникването им са късо..

публикувано на 04.12.20 в 10:17

Грузинци се признаха за виновни, крали от аптеки в Кюстендил и Пазарджик

Двама грузинци са се признали за виновни в кражба на близо девет хиляди лева от две аптеки в Кюстендил и Пазарджик, съобщиха от пресслужбата на съда в Кюстендил. Районният съд е одобрил споразумения и им е наложил наказания от по 12 месеца "лишаване от свобода", изпълнението на които се отлага за изпитателен срок от по три години. Имуществените вреди от..

публикувано на 04.12.20 в 10:12

От днес започва да работи кабинковата линия в Банско

От днес започва да работи кабинковата линия в Банско, с което се дава началото на новия зимен сезон в курортното градче. Не се предвижда официална церемония, както и събиране на хора. От следващата седмица, във връзка и със студентския празник – 8 декември, се очаква да бъдат пуснати и ски пистите, като активният сезон се предвижда да стартира..

публикувано на 04.12.20 в 10:09