Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горят боклуци край Кръста над Благоевград

Отпадъци горят в района на православния кръст над Благоевград, по пътя за село Делвино. Пожарът е възникнал този следобед. Екип от огнеборци първоначално са угасили пламъците. В момента обаче, огънят се е върнал и екип от пожарникари отново отиват на място за да потушават пламъците. Това каза за Радио Благоевград директорът на Регионалната пожарна служба Георги Пармаков. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Булдозер прави просека на пожара в Осогово

Локализиран,с няколко тлеещи огнища, е пожара в района на Осогово, съобщиха от ЮЗДП. 10 горски служители, пожарникари, гранична полиция са на терен. С дрон на РДГ се оглеждат опожарените площи, които са около 500 декара. Пристигна тежка техника, булдозер, който ще направи просека от землището на село Цървен дол, за да се предотврати евентуално разрастване..

публикувано на 14.07.24 в 11:24

20-годишният Томас Матю Крукс е стрелял по Тръмп

ФБР идентифицира стрелеца, чийто куршум прониза дясното ухо на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, като Томас Матю Крукс (20 г.). Според медии в САЩ Крукс е бил регистриран като републиканец. ФБР разследва инцидента със стрелба срещу Тръмп като опит за убийство. Стрелецът е ликвидиран от агенти на Сикрет сървис. Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп..

публикувано на 14.07.24 в 10:44

Испания срещу Англия в големия финал на ЕВРО 2024

Отборите на Испания и Англия ще спорят за трофея на европейското първенство по футбол в Германия.  Финалната среща е на Олимпийския стадион в Берлин от 22 часа.  Испания има във витрината си три купи на континента и 4-ри загубени финала, докато англичаните са финалист от последното първенство.  Срещата ще бъде ръководена от 35-годишния французин..

публикувано на 14.07.24 в 10:29

204 пожара са потушени през изминалото денонощие

Това сочи справка на сайта на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГД ПБЗН). При един от пожарите е пострадал мъж на 55 г. Инцидентът е станал в гориста местност  в к.к. „Чайка“ във Варна. Мъжът е прегледан на място от екип на Центъра за спешна медицинска помощ и е транспортиран в болница.  С преки материални щети са..

публикувано на 14.07.24 в 10:21

X юбилеен фестивал „Фолклорна среща“ събра най-добрите си участници на едно място

„Фолклорна среща“ в село Елешница, обедини на една сцена най-добрите участници от изминалите години, които представиха уникалния и неповторим български дух и култура. За десета поредна година, разложкото село бе домакин на една пъстра, шарена танцувално - музикална среща. На откритата сцена на площада в Елешница, се събраха 19  от най-добре..

публикувано на 14.07.24 в 08:34

Горещото време продължава

Днес ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 35° и 40° градуса. В планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 30°, на 2000 метра - около 22°.

публикувано на 14.07.24 в 08:28

Продължава гасенето на пожара в село Преколница

 Екипите се опитват да достигнат до местата, където огънят гори низово, теренът е недостъпен и опасен за ръчно гасене, каза за Радио Благоевград инж. Петко Ангелов от ЮЗДП. Почистват се стари, горски пътища, за да се опитат екипите да достигнат до фронта на пожара, който  върви към село Цървен дол, но няма опасност за населението. Вероятно до..

публикувано на 13.07.24 в 17:10