Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна възстановяването на ж.п. линията през Кресненското дефиле

Снимка: БГНЕС

В момента се отстранява и локомотивът от релсите. „След инцидента с пътническия влак от Петрич за София, станал в 18.55 ч. вчера, и трите вагона на композицията бяха изтеглени от местопроизшествието“, каза за Радио Благоевград областният управител Бисер Михайлов. Той допълни, че само трима от пострадалите остават в болницата в Благоевград, останалите са прегледани от медицински екипи и освободени още снощи. Тези, които остават за лечение, са помощник-машинистът, който е с комоцио, началникът на влака – с контузна рана в крака, и един от пътниците – с контузна рана в главата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кметът на Дупница забрани използването на пиротехнически изделия

 Кметът на Дупница Първан Дангов забрани използването, възпламеняването, и употребата на пиротехнически изделия. Заповедта е във връзка с усложнената противопожарна обстановка, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и други запалителни материали на обществени места, закрити помещения, в близост до..

публикувано на 31.07.24 в 11:44

Кметът на Перник с гневна реакция за побоя в града

Кметът на Перник Станислав Владимиров реагира остро на поредния акт на насилие в града. Във фейсбук профила си той публикува снимка на един от нападателите на пребитата пред денонощен магазин 56-годишна жена, подчертавайки, че го прави за назидание.  „В Перник вече има нулева толерантност към престъпниците. Ние се борим и ще направим града ни спокоен и..

публикувано на 31.07.24 в 11:15

Пожарът в Малешево продължава да бушува, вече е низов

Пожарът в Малешевска планина, който вчера лумна над село Микрево и бързо се разрасна, продължава да гори. Няма риск за села и хора, каза на брифинг  директорът на пожарната в Благоевград Валентин Василев. „Целта е да се осигури дежурство във всички населени места от противопожарни екипи, военни и горски служители. Имаме на терен достатъчно техника,..

публикувано на 31.07.24 в 10:19

Гърция: Вятърът разпали пожара край границата с България

В Гърция вятърът разпали по-голям фронт на пожара до българската граница, пише БНР. Температурите се понижиха, но рискът от пожари остава. Пожарът в планината Славянка на българската граница тази нощ се е активирал от силния вятър. Огънят се е приближил опасно до  село Ахладохори, съобщават пожарникарите. През нощта жителите на селото са получили..

публикувано на 31.07.24 в 10:00

Няма опасност пожарът от Пехчево да навлезе на българска територия

От ЮЗДП и "Държавно горско стопанство - Симитли" следят ситуацията с големия пожар, който гори в  община Пехчево, Република Северна Македония.  Директорът на горското стопанство - инж. Благой Кишев, съобщи, че към момента няма опасност огънят да премине на наша територия.  Пожарът се намира на около 10 - 12 км от българо-македонската граница...

публикувано на 31.07.24 в 09:22

Самолети се включват в гасенето на пожара в Малешевска планина

Над 6000 дка държавни горски територии и над 3000 дка земеделски земи са засегнати от пожара в Малешевска планина. Това съобщават о оперативния щаб, ситуиран в Микрево. От ЮЗДП е направен обход на района. Тази сутрин 40 служители са мобилизирани на този пожар, а над 30 са на пост в Славянка. 8 горски противопожарни автомобила участват в гасенето. Няма..

публикувано на 31.07.24 в 08:26

Между 10 и 12 000 дка горят в Малешевска планина и в планината Славянка

Сложна остава ситуацията и при двата пожара в Малешевска планина и в Струмяни, както и в планината Славянка. И двата фронта остават активни.  От община Струмяни обявиха бедствено положение заради борбата с пожара. 30 пожарни гасят огъня край Струмяни, няма опасност за населението Освен стотиците огнеборци - осигурена е и летателна техника - два..

публикувано на 31.07.24 в 07:23