Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоящи събития - 29.11.2018г.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев ще участват в официалното изпращане на 37-ия контингент на Българската армия за участие в мисията на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа". Ритуалът ще се състои на площад "Македония" в Благоевград и на него ще присъства и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. В 37-ия контингент са включени 158 военнослужещи.

Община Благоевград се включва в Регионалния форум за социално предприемачество, организиран от Министерството на труда и социалната политика, съвместно с Националния съюз на трудово-производителните кооперации. Събитието е днес от 10.30 ч., в зала „22 септември“.

Проф. Кирил Гогов е предложен за удостояване със званието „Почетен гражданин на Кюстендил“. Решение за това ще бъде гласувано на предстоящата днес сесия на Общинския съвет в Града под Хисарлъка. Проф. Гогов е роден в Кюстендил, завършил е Художествената академия, специалност приложна графика. Той е един от авторите на герба на Република България. Автор е и на пощенски марки, на гербовете на Бургас, Кюстендил, Плевен, Белоградчик, Сандански, Правец и с. Гюешево, Кюстендилско, на оригинални шрифтове и плакати. За сесията днес са включени за разглеждане общо 20 точки. Съветниците ще гласуват окончателния годишен план на бюджета на общината за 2018 година. Сред точките са предложение за участие на Община Кюстендил в учредяването и устройството на управление на Организация за управление на Софийски туристически район. 

Общинският съвет в Банско ще проведе днес редовно заседание. В дневния ред е включено гласуване на изменение и допълнение на Наредба №1 за осигуряване на обществения ред на територията на Община Банско. Местният парламент в Банско ще гласува и  Годишна програма за развитие на читалищната дейност за 2019 година, както и актуализация на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите – собственост на Община Банско. Ще бъде разгледано и предложение от таксиметровите превозвачи за актуализиране на размера на минималните и максималните цени на таксиметров превоз. Отпускане на финансови средства за изографисване на северната стена на храм ”Св.Троица” Банско, както и за културните събития и фестивалите, предвидени в Културната програма на курортната община за 2019 г., също е предвидено като предложения за гласуване от общинския съвет в Банско.

От 9:30 ч. в Югозападния университет „Неофит Рилски” ще се проведе „Ден на PR студента“. На събитието ще бъдат представени интерактивен тренинг на тема „Брандиране на общности – катализатор за нови PR възможности“ и дискусия на тема „Вътрешни комуникации – нови предизвикателства“. Инициативата се организира от студенти четвърти курс, специалност „Връзки с обществеността“, с подкрепата на преподаватели от катедрата. Датата на събитието не е избрана случайно – освен, че е в навечерието на студентския празник, през месец ноември преди 21 години е създадена специалност „Връзки с обществеността“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нарушено водоподаване в ж.к. „Еленово 2” Благоевград

Поради планов ремонт на водопроводната мрежа в ж.к. „Еленово 2” за Благоевград,  днес 18.07.24 г. (четвъртък)  до 17:00 часа водоподаването ще бъде нарушено. Това се отнася за живущите от блок №100 до блок №180, бул. "Пейо Яворов" в участъка между кръстовището за с. Изгрев и улица "Преслав". От ВиК Благоевград препоръчват потребителите да се запасят..

публикувано на 18.07.24 в 09:54

Банско джаз фестивал с 27-о издание от 3 до 10 август

В разгара на фестивалното лято, през август предстои дългоочакваният  Банско джаз фестивал , който отново ще превърне Банско в столица на джаз музиката. В продължение на осем фестивални дни и вечери от 3 до 10 август 2024 г. екип на програма "Христо Ботев" ще отразява джаз феста, тъй като Българското национално радио е медиен партньор на музикалното..

публикувано на 18.07.24 в 09:44

Над 50% от обажданията с въпроси към НОИ - за болничните и майчинството

Над 100 000 са обажданията в контактния център на НОИ достъпен на номер 0700 14 802  през първите 6 месеца на годината. На ден са обработвани над 800 обаждания. Това съобщиха от НОИ. Повече от половината въпроси са били  за изплащането и обработването на болничните листове и обезщетенията за майчинство. 40% от хората са питали за отпускането и..

публикувано на 18.07.24 в 09:39

МЗ: Земеделците в засегнатите от пожарите райони да подадат заявление в ДФЗ

Земеделските стопани в засегнатите от пожарите райони на страната, където е обявено бедствено положение, трябва да подадат специално заявление в областните дирекции на Държавен фонд "Земеделие", съобщават от земеделското министерство. Заявлението е нужно, за да няма проблеми при изплащането на субсидиите за обработваеми площи и за животните. То трябва..

публикувано на 18.07.24 в 09:37

НС изслушва министри по актуални теми

В Народното събрание днешното пленарно заседание по предварително обявения дневен ред е посветено на изслушване по актуални теми на министри от служебното правителство. За пореден път е заложено да бъдат изслушани министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна..

публикувано на 18.07.24 в 09:34

Остава много горещо, но се задават и валежи

Днес ще бъде предимно слънчево и отново много горещо. В следобедните часове в Северна България и планинските райони на Западна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, в отделни райони валежите ще са интензивни с временни усилвания на вятъра. Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър...

публикувано на 18.07.24 в 05:19

"Активно лято" Дупница 2024

Община Дупница и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, организираха среща разговор между участниците в "Активно лято" Дупница 2024 г. и лектор по борба с бедствията и авариите, от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". От интересния разговор, децата научиха за видовете..

публикувано на 17.07.24 в 16:59