Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камерен оркестър вместо Камерна опера в Благоевград, съкращават шестима

В късния следобед на 4 декември връчиха предизвестия за прекратяване на договорите на част от състава на Камерна опера - Благоевград. Припомняме, че вчера на пресконференция зам.-кметът на Община Благоевград Христина Шопова говори по тази тема и заяви, че Камерната опера няма да бъде закривана.

Солистката на Камерната опера Теодора Петрова, която получи предизвестието си в късния следобед днес, заяви за Радио Благоевград, че предизвестие за прекратяване на договорите си са получили шестима от екипа на операта. Тя допълни, че двама служители от Община Благоевград са обяснили днес, че ще има закриване на щатове и няма да има Камерна опера, вече ще има Камерен оркестър. Новината е била съобщена на работещите в Камерна опера преди минути при самото връчване на предизвестията. (Чуйте звуковия файл...)




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ремонт на Голева детска градина в Банско

 Kметът Стойчо Баненски подписа договор за извършване на цялостен ремонт на Детска градина „Здравец“, филиал ДГ 1(Голева детска градина) в град Банско. Фирмата изпълнител, спечелила обществената поръчка е „Градив 77“ ЕООД.  Общата  стойност на инвестицията е 293 827,52 лв., а средствата са осигурени изцяло от бюджета на община Банско. Срокът за..

публикувано на 24.07.24 в 09:13

Община Благоевград приема заявления за подмяна на отоплителните уреди

Община Благоевград започва прием на заявления за подмяна на отоплителните уреди на дърва и/или въглища с климатици, термопомпи и печки на пелети.  Целта на проекта е да се подобри качеството на атмосферния въздух на територията на общината чрез подмяна на печки и котли на твърдо гориво с алтернативни екологични източници на отопление, които ще..

публикувано на 24.07.24 в 09:10

Градската художествена галерия отваря врати с нов облик

Градска художествена галерия в Благоевград от петък ще посреща своите посетители с обновени изложбени зали и ново осветление. Галерията, която от близо 10 години не е ремонтирана, вече е с нов облик, след като служители от ОП „Чистота“ извършиха цялостно пребоядисване. В рамките на ремонта Община Благоевград подмени и старото осветление с..

публикувано на 24.07.24 в 09:04

Частични местни избори за кмет ще се проведат в дупнишкото село Бистрица

  Пълномощията на Христо Христов бяха прекратени от ОИК с решение от 12 юли. Причината е активна регистрация на действащия кмет като едноличен търговец. За освобождаването му от поста е сезиран Общинският съвет, който ще се събере извънредно на 8 август. Тогава ще бъде избран и временно изпълняващ длъжността. Предстои уведомяване на Централната..

публикувано на 24.07.24 в 08:45

Слънчево с краткотрайни валежи

 Преди обяд в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от северозапад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от страната, ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури...

публикувано на 24.07.24 в 05:28

Община Перник обяви обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване

Община Перник е обявила обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване с прогнозна стойност 15 млн. лв. за три години. Дейностите ще се осъществяват по квартали, промишлени зони, вилни и селищни образувания и курортни местности и в останалите населени места в общината, като обхвата на дейността и обектите  ще се актуализират ежегодно...

публикувано на 23.07.24 в 17:54

XVII Годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина

ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград е домакин на XVII конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. Мотото на конференцията  е „Образованието като грижа и ценност“. В Университетския център „Бачиново“ си дават среща 45 директори и учители в неделни български училища зад граница. „В програмата са включени теми, свързани с..

публикувано на 23.07.24 в 16:02