Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Арт салонът на Радио Благоевград отново посреща творбите на студенти от ЮЗУ

През месец декември, територията в Арт салона на Радио Благоевград е резервирана за изявите на художниците-студенти от Факултета по изкуствата на Югозападния университет. Това е още една възможност за младите хора да покажат своите творби пред публика, да се съизмерят помежду си. 

Традиционната студентска изложба ще бъде открита на 13 декември (четвъртък), от 17,30 часа. Ще бъдат представени  различни видове изобразително изкуство - живопис, графика, рисунка, скулптура, колажи. 

Изложбата съчетава посвещение на няколко празника - 8 декември, 45-тата годишнина на Радио Благоевград и предстоящите коледни празници.

Традиция са вече съвместните културни прояви, родени в сътрудничеството между Факултета по изкуствата на Югозападния университет и Радиото на Югозапада, тъй като подкрепата на младите хора, посветили се на изкуството е водещ приоритет за Радио Благоевград като обществена медия и като културен институт. 

Вижте още
ГКПП

Километрични са опашките от леки и товарни автомобили пред граничния пункт „ Кулата-Промахон“

Трафикът остана много интензивен през целия ден. Това породи напрежение и недоволство сред туристите и шофьори на тежкотоварни камиони, които са блокирани на автомагистрала „ Струма“ преди зоната за граничен контрол.  От сутринта трафикът към Гърция през най- натоварения пункт е изключително интензивен. Освен тежкотоварния транспорт ,..

публикувано на 02.07.20 в 18:37

Цветен празник в Банско

Центърът на .Банско грейна, украсен с цветя, балони и детски усмивки по повод Международния ден на цветята. На импровизирана изложба под открито небе, кметът Иван Кадев и заместникът му Костадин Атанасов наградиха участниците в цветната инициатива "Да посадиш дърво и цвете", организирана от Община Банско. Десетки деца от Банско посадиха,..

публикувано на 02.07.20 в 17:47

Археологическият музей Сандански обявява прием за традиционната си лятна археологическа школа „Търсачи на старини“

Заниманията в школата по археология започват от 22.07.2020г . Приемат се бъдещи археолози от 9 до 15 години. Предварителното записване е до 20.07. на тел. 0892 253 176 .    " Тази година сме подготвили много нови приключения за нашите млади археолози. Те ще разплитат загадки под „Знакът на търсача“, търсейки отговори в старите архиви. Ще усвояват..

публикувано на 02.07.20 в 16:46

Футболен клуб „Пирин“ създаде и женски отбор

"Пирин" (Благоевград) оповести във Фейсбук страницата си, че създава и женски футболен отбор. "Следвайки един от нашите водещи принципи, свързан с равноправието между половете, създадохме женския футболен отбор „Пирин Лейдис". За да попълним своите редици, имаме удоволствието да обявим кастинг за нови състезателки“, заявиха от благоевградския..

публикувано на 02.07.20 в 16:45

Дете на 4 години от детско заведение в Кюстендил е с доказана положителна проба за коронавирус

Дете на 4 години, посещаващо детска ясла в Кюстендил, е с доказана положителна проба за коронавирус, съобщи на брифинг кметът на града Петър Паунов. Контактните деца в групата са 18, на които утре предстои да бъдат взети проби за изследвания.  Изследвани ще бъдат и четиримата души от персонала на детското заведение, които ще останат под карантина,..

публикувано на 02.07.20 в 15:47

7 млн. лева са необходими за реконструкцията на довеждащия водопровод от помпена станция "Опалово"

Кметът на Радомир Пламен Алексиев иска от МРРБ целево финансиране в размер на близо 7 млн. лева за реконструкцията на довеждащия водопровод от помпена станция "Опалово", съобщи общинският пресцентър. До министерството е изпратено писмо, към което са приложени копия на разработения инвестиционен проект и количествено-стойностни сметки. Реконструкцията..

публикувано на 02.07.20 в 15:43
Лъчезар Кацарски (1962 – 2020)

На 4 юли ще бъде поклонението пред актьора Лъчезар Кацарски

Поклонението пред Лъчезар Кацарски ще се състои на 4 юли 2020 (четиридесет дни от смъртта), от 17:00 ч. в Драматичен театър "Никола Вапцаров" – Благоевград.    Вход към поклонението:  централно фоайе на голяма зала. "За да изпратим духа му от този свят така, както той би искал." – се посочва в съобщението, което трупата на Драматичния..

публикувано на 02.07.20 в 15:34