Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Край Кочериново заловиха дрогиран шофьор на автобус, превозващ ученици

Бързо производство е образувано в РУ-Рила срещу водач, шофирал под въздействието на опиат. Той е установен при проверка на главен път Е-79, докато превозвал ученици на екскурзия в Банско.

Говорителят на ОД МВР – Кюстендил Катя Табачка потвърди за Радио Благоевград, че днес по обед на първокласен път Е-79 в района на разклона за Кочериново полицаи от РУ-Рила са спрели за проверка 17-местен микробус, шофиран от 36-годишен водач. Резултатът от теста за употреба за наркотични вещества показал, че шофьорът управлява превозното средство под въздействието на опиати. Децата своевременно са били извозени от резервен шофьор на фирмата превозвач. Спрямо водача е образувано бързо производство. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Градската художествена галерия отваря врати с нов облик

Градска художествена галерия в Благоевград от петък ще посреща своите посетители с обновени изложбени зали и ново осветление. Галерията, която от близо 10 години не е ремонтирана, вече е с нов облик, след като служители от ОП „Чистота“ извършиха цялостно пребоядисване. В рамките на ремонта Община Благоевград подмени и старото осветление с..

публикувано на 24.07.24 в 09:04

Частични местни избори за кмет ще се проведат в дупнишкото село Бистрица

  Пълномощията на Христо Христов бяха прекратени от ОИК с решение от 12 юли. Причината е активна регистрация на действащия кмет като едноличен търговец. За освобождаването му от поста е сезиран Общинският съвет, който ще се събере извънредно на 8 август. Тогава ще бъде избран и временно изпълняващ длъжността. Предстои уведомяване на Централната..

публикувано на 24.07.24 в 08:45

Слънчево с краткотрайни валежи

 Преди обяд в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но от северозапад ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, по-мощна след обяд и през нощта срещу четвъртък. На много места, главно в северозападната половина от страната, ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури...

публикувано на 24.07.24 в 05:28

Община Перник обяви обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване

Община Перник е обявила обществена поръчка за сметосъбиране и сметоизвозване с прогнозна стойност 15 млн. лв. за три години. Дейностите ще се осъществяват по квартали, промишлени зони, вилни и селищни образувания и курортни местности и в останалите населени места в общината, като обхвата на дейността и обектите  ще се актуализират ежегодно...

публикувано на 23.07.24 в 17:54

XVII Годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина

ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград е домакин на XVII конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. Мотото на конференцията  е „Образованието като грижа и ценност“. В Университетския център „Бачиново“ си дават среща 45 директори и учители в неделни български училища зад граница. „В програмата са включени теми, свързани с..

публикувано на 23.07.24 в 16:02

На среща между институциите беше обсъдена обстановката, свързана с пожарите, както и кампанията „Безотговорността е най-опасната искра“

На срещата, организирана от областния управител на Благоевград, присъстваха представители на всички възлови институции в областта, свързани с осигуряването на безопасността на хората, както и с опазването на природата в пожароопасния сезон.  Зам.-директорът на ЮЗДП – инж. Ваня Каменова, коментира актуалната обстановка за пожара, пламнал в Гърция...

публикувано на 23.07.24 в 15:49

Засега няма опасност пожарът да навлезе от Гърция в България

Тежката ситуация с пожарите в страната бе повод за проведената работна среща в община Благоевград с участието на представители от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП), Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РД ПБЗН), Регионалната дирекция по горите, областната администрация, кметове на населени места,..

публикувано на 23.07.24 в 15:41