Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Бившият Дом за деца в Благоевград ще „приюти“ 3 нови социални центъра

Центровете са за подкрепа на деца с увреждания или в риск и на техните семейства. Проектът, който бе представен на пресконференция днес, предвижда преустройство и ремонт на съществуващата сграда и осигуряване на подходящо обзавеждане и оборудване за социалните услуги. Първа копка на обекта направиха кметът на общината д-р Атанас Камбитов и Румяна Петкова, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, която даде висока оценка на социалната политика на община Благоевград.

Община Благоевград е лидер като доставчик на социални услуги  в Югозапада – 21 се реализират до момента, с трите нови - стават 24, работи се и по още две. Но не цифрите са най-важни – обобщи кметът д-р  Камбитов, който подчерта, че става въпрос за хора от уязвимите групи, за които направеното е от жизненоважно значение. И припомни, че над 140 нуждаещи се лица от общината ще получават социални услуги в домашна среда. Скоро предстои и „рязането на лентата“ на т.н. социални жилища в областния център.

Снимка

Още снимки можете да видите в галерията


Вижте още

Дупница и Сапарева баня от утре са в грипна епидемия

Грипна епидемия е обявена от утре, 21 януари, в общините Дупница и Сапарева баня.  Заповедта е на директора на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков. Констатираната заболяемост е 242 на 10 000 души за Дупница и 246 на 10 000 души за Сапарева баня.  От РЗИ е изпратено предложение до началника на РУО – Кюстендил за преустановяване на..

публикувано на 20.01.20 в 16:11

В Банско ще заработи учебна база на научно-практически център по туризъм

Кметът на Банско Иван Кадев подписа договор за сътрудничество на Общината с Колежа по туризъм в Благоевград.   Страни по споразумението също са Гимназията по туризъм „Алеко Константинов” — Банско и украинският университет „Лвовски Ставропигион”.  Целта на договора е създаване на научно-практически център по планински рекреационен туризъм,..

публикувано на 20.01.20 в 15:41

5,5% от активното население в община Дупница са безработни

5,5% от икономически активното население в община Дупница са безработни към момента.  На борсата са обявени 86 работни места, като нито едно от тях не е за висшисти. Те са предимно за шивачи, шофьори, машинни оператори. Никакви свободни позиции не са обявени в Сапарева баня и Бобов дол. В Кочериново се търсят само трима общи работници с..

публикувано на 20.01.20 в 13:35

В Кюстендил подготвят годишния фестивал на туристическите хорове

Годишният фестивал на туристическите хорове в България да се проведе в Кюстендил в началото на месец юни предлагат от ръководството на сдружението. Днес председателят му Стефан Груев се е срещнал с кмета на Община Кюстендил Петър Паунов, за да обсъдят възможностите. Груев посочи, че искането е свързано с това празникът да се състои за..

публикувано на 20.01.20 в 13:33

Чистотата на въздуха е приоритет в тазгодишния бюджет на община Разлог

Днес се проведе обществено обсъждане на проекта за бюджет на община Разлог.  На него присъстваха кметът Красимир Герчев, председателят на местния парламент д-р Копанарова, общински съветници и граждани.  "За поредна година община Разлог показа, че може да управлява успешно финансови ресурси и не допусна дефицит по текущата сметка на..

публикувано на 20.01.20 в 12:47

20 Януари – Евтимовден (Петльовден)

Днес имен ден празнуват: Евтим, Евтимий, Евтимия. Църквата почита Евтимий Велики и Търновския патриарх Евтимий. Празникът е познат под различни имена като с амото название  Евтимовден  почти не е регистрирано за сметка на неговите производни –  Ихтим, Ихтима, Петльовден, Петеларовден или Петларовден. Последните три названия са свързани с..

публикувано на 20.01.20 в 10:47

Гражданин на Северна Македония е задържан в Кюстендил

Мярка за неотклонение "задържане под стража" е определил Окръжният съд в Кюстендил за 29-годишен жител на Северна Македония, съобщиха от съда. Той е бил задържан на 16 срещу 17 януари на митническия пункт Гюешево, след като в управлявания от него лек автомобил "Ауди А6" е открито високорисково наркотично вещество – амфетамин, с брутно тегло от..

публикувано на 20.01.20 в 09:59