Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цвета Караянчева в Петрич: ГЕРБ ще входира законопроект за изменение на Изборния кодекс

Парламентарната група на ГЕРБ няма да чака евентуално вето на президента върху приетите промени в Изборния кодекс и ще входира проект за изменение на закона. Това заяви в Петрич председателят на парламента Цвета Караянчева, която участва в тържествата по повод 146-тата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.

В проекта за изменение на променения преди три дни изборен кодекс ГЕРБ се отказват само от по-високия праг на преференциите и това да не се избира нова ЦИК.

Осигурили сме кворума за работа на парламента, особено по изборното законодателство - така Цвета Караянчева коментира твръдото решение на БСП да напусне Народното събрание, въпреки отстъпките на премиера.

Председателят на парламента участва в хилядното факелно шествие в Петрич по повод 146-тата годишнина от гибелта на Васил Левски. Градът още няма паметник на Апостола, но наскоро беше създаден Инициативен комитет и поставено началото на дарителска кампания за изграждането на такъв. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Информационна кампания за земеделците

Националната служба за съвети в земеделието чрез своите мобилни общински офиси започна информационна кампания  за начините и обхвата за финансиране на земеделските стопани през тази година от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в България за периода 2023-2027 година  и изпълнение на одобрени проекти по Програмата за..

обновено на 13.06.24 в 18:25

Близо 13 килограма кокаин откриха полицаи при рутинна проверка на кола край Симитли

Близо 13 килограма кокаин, скрити в тайник на лек автомобил, откри полицията в Благоевград. Вчера в района на пътен възел Симитли на главния път Е-79 е спрян за рутинна проверка 53-годишен мъж от Петрич. При извършена справка в масивите на МВР полицейските служители установили, че шофьорът е с множество криминални регистрации в полицията и  е осъждан...

публикувано на 13.06.24 в 18:12

Проф. Галин Цоков: Има пропуски и нарушения в документацията в ЮЗУ

„Аз смятам, че тези нарушения не са свързани с някакви груби нарушения или неспазване на законодателството. Просто са пропуски в документацията“, коментира днес министърът на образованието проф. Галин Цоков, който е на посещение в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Министърът присъства на тържествената церемония по присъждането на почетното звание..

публикувано на 13.06.24 в 16:14

Ремонтират улици и паркинги в Кюстендил

Община Кюстендил инвестира близо 4 милиона и половина лева за ремонти на пътната инфраструктура. Над два милиона и половина лева от осигурените средства са предвидени за основен ремонт на улици, подмяна на водопровод и цялостно асфалтиране, както и за нови тротоари, а 700 000 лв. са заложени за асфалтиране и изкърпване на пътни участъци. Кметът..

публикувано на 13.06.24 в 16:02

100 години от градежа на черквата „Възнесение Господне“ в с. Хърсово

Жители и гости на благоевградското село Горно Хърсово се събраха на храмовия празник на черквата „Възнесение Господне“, която днес навършва 100 години откакто е съградена с много доброволен труд и дарения от местните хора.   „През 2024 година завършва целия цикъл около построяването на черквата. На 12 октомври 1924 година официално е..

публикувано на 13.06.24 в 15:53

Протестиращи ще поискат оставката на министъра на околната среда и водите

Протест против изграждането на нови мини в Босилеградско, Република Сърбия, които ще застрашат сериозно природата и водите в област Кюстендил, организира сдружение "Балканка". "Протестът е под надслов: "Кажете сбогом на Драговищица и на Струма!", и ще се състои утре от 10:00 часа, пред сградата на МОСВ. От сдружение „Балканка” твърдят, че е налице..

публикувано на 13.06.24 в 15:40

Tворческа среща и признание за читалищните деятели на община Разлог

Днес, кметът на община Разлог Красимир Герчев покани на среща членове на Управителните съвети, читалищни секретари и библиотекари на читалищата, за да им благодари, че достойно отстояват своите мисии на културни организации в населените места. „Тази среща е повод да отчета огромната роля на разложките читалища в съхраняване на традициите и изграждането..

публикувано на 13.06.24 в 14:33