Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоящи събития - 28 февруари

Общински съвет – Сандански ще проведе днес редовно заседание. Съветниците ще разгледат 18 точки, сред които писмо от кмета Кирил Котев , относно отчет за изпълнение на решенията на Общински съвет – Сандански за периода от месец януари 2018 г. до месец юни 2018 г., предложение за разкриване като делегирана държавна дейност на социалната услуга „Център за обществена подкрепа“ – Сандански, докладна записка, относно преобразуване чрез вливане на Вечерна профилирана гимназия в Профилирана гимназия „Яне Сандански“, и др.

Общинският съвет в Перник ще заседава днес. На сесията ще бъдат приети Наредба за управление на общинските пътища и Наредба за общинското имущество. Съветниците ще вземат решение за определянето на важни за общината обекта като приоритетни и ще делегират права на кмета да поиска отпускането на целеви субсидии за тяхната реализация.26 са точките в проекта за дневен ред. Сред тях е и обявяването на конкурс за избор на управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация.

Първата българска световна рекордьорка и носителката на олимпийски медали в дисциплината скок на височина Йорданка Благоева ще представи книгата си „Босоногата кралица“, със съдействието на Община Благоевград. Днес от 17.30 часа в Градска художествена галерия- Благоевград световната шампионка ще разкаже за себе си и за седемте стъпки към върха. Гостите ще имат възможност да чуят истории свързани със славните и трудните моменти от живота ѝ. Книгата за живота на Йорданка Благоева „Босоногата кралица. Йорданка Благоева и седемте стъпки към върха” е биография на родната спортистка. Йорданка Благоева е родена на 19 януари 1947 г. Тя е емблематично име за българската лека атлетика за всички времена. Участвала е в четири олимпиади, има два олимпийски медала и пет световни рекорда на висок скок.

Сандански ще отбележи световния ден на хората с редки болестиOpгaнизaтopитe oт Haциoнaлeн aлиaнc нa xopaтa c peдĸи бoлecти ĸaнят вcичĸи oт Oбщинa Caндaнcĸи дa oтбeлeжaт cвeтoвния дeн в пoдĸpeпa нa xopaтa c peдĸи бoлecти. Cъбитиeтo e c нaчaлeн чac 11:30 ч. , пл. „Бългapия“, 28.02.2019 г. – Caндaнcĸи. Toчнo в 13: 00 ч. вcичĸи щe пycнaт в нeбeтo нaд Caндaнcĸи бaлoнитe нa нaдeждaтa.

От 11.00 часа във фоайето на РИМ – Благоевград ще бъде открита ретроспективна изложба на Михаил Шапкарев. Той е правнук на Кузман Шапкарев. Гостуваща изложба проследява творческия път на скулптора. Изложбата ще бъде представена от архитект Здравка Шапкарева, сестра на скулптора.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Активно лято" Дупница 2024

Община Дупница и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, организираха среща разговор между участниците в "Активно лято" Дупница 2024 г. и лектор по борба с бедствията и авариите, от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". От интересния разговор, децата научиха за видовете..

публикувано на 17.07.24 в 16:59

Ограничават движението в участък от пътя Перник - Брезник

От утре - 18 юли, се ограничава движението в участък от 500 м по път II-63 Перник - Брезник в отсечката от пътен възел „Хумни дол“ на път I-6 София - Кюстендил до кръстовището на път II-63 - ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и бул. „Юрий Гагарин“. Временната организация е за реконструкция на канализационната мрежа на града. Обходният маршрут за всички..

публикувано на 17.07.24 в 16:55

Пожар в местността "Църнако", землище на Банско

Около 14:30 часа днес е получен сигнал за пожар в местността "Църнако", землище на  Банско. По първоначална информация е обхванат черен бор. Пожарът е низов. Локализиран е. На място има 5 пожарникарски екипа, горски служители, служители на Национален парк "Пирин" и доброволци. Няма опасност за засягане на сгради и постройки.

публикувано на 17.07.24 в 16:44

Премиерът Главчев призова собствениците на тежка техника да се включат в борбата с пожарите

Собствениците на тежка техника – земеделци и строителни фирми, в пълна координация с МВР да се включат в борбата с пожарите. За това призова премиерът Димитър Главчев в началото на днешното правителствено заседание. Министър-председателят изрази увереност, че при желание от страна на бизнеса такава организация може да бъде създадена на повече..

публикувано на 17.07.24 в 15:08

Изложба за Световния ден за борба със сушата в Благоевград

С благотворителна изложба в Благоевград ще бъде отбелязан Световният ден за борба със сушата. В рамките на експозицията, която ще бъде днес от 17.30 часа във фоайето на Община Благоевград, ще бъдат подредени 50 платна, изработени от малки таланти от школата по изобразително изкуство „Престо“. Средствата от продажбата на творбите ще бъдат насочени за..

публикувано на 17.07.24 в 15:01

В Благоевград се проведе инициативата "Безотговорността е най-опасната искра"

Образователно-информационна кампания на Министерство на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите за опазване на горите от пожари се проведе днес в Благоевград. В нея се включиха и Регионалната дирекция по горите, Регионалната служба за борба с пожарите, Дирекция „Национален парк Рила“, както и Югозападното държавно предприятие, които..

публикувано на 17.07.24 в 13:45

Събор “Илинден” 2024

Туристическо дружество “Вихрен” гр. Банско, със съдействието на Община Банско и НЧ “Никола Вапцаров-1894 г. ”, организира събор “ Илинден”, посветен на 121 години от Илинденско - Преображенското въстание. Събитието ще се състои на 4 август (неделя), от 10:30 ч., на пикник - “Мрътва́ поле́на” (м. Чалин валог) със специалното участие на..

публикувано на 17.07.24 в 13:43