В Разлог се проведе състезание „Млад огнеборец“

Състезанието се провежда със съдействието на Община Разлог и се организира от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. В надпреварата взеха участие три отбора. Състезанието премина много оспорвано и на добро ниво, като младите огнеборци се състезаваха в две дисциплини: бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 м щафетно бягане с препятствия. 

На 1-во място се класира отборът на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“-гр. Якоруда. Втори са учениците от ОУ „Никола Парапунов“-Разлог, трето място спечели отборът на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“-Разлог. 

 Отборът-победител ще вземе участие в областното състезание, което ще се проведе през месец май. Отборите получиха грамоти и награди, осигурени от кметовете на съответните общини.


Вижте още

Откри се коледната изложба на благоевградското Сдружение „Македония арт“

31 благоевградски художници представят 71-а творби в  традиционната коледна изложба, организирана от Сдружение „Македония арт“, в партньорство с Регионалния исторически музей в областния център.   Няколко творчески генерации се срещат със свои произведения в експозицията, показвайки приемствеността между поколенията и разнообразието в изкуството...

публикувано на 10.12.19 в 19:16

Нов режим на водата в Перник и района

Нов режим за перничани ще бъде въведен от утре. Това стана ясно след среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова с кмета на Перник Станислав Владимиров и областния управител Емил Костадинов. Водата ще бъде пускана в 16.00 часа следобед и ще бъде спирана в 22.00 часа в града и в по-голямата част от селата, а..

публикувано на 10.12.19 в 17:45

Община Петрич предлага изграждане на ново пътно трасе на ГКПП „Кулата“

Предложението на Община Петрич за изграждане на ново пътно трасе на изход от ГКПП „Кулата“ е изпратено в писмо, адресирано до МРРБ, МВнР, АПИ, Агенция „Митници“. То е заради затрудненото придвижване на МПС в участъка преди ГКПП „Кулата“, което води до сериозни задръствания, предизвиквани от интензивния трафик на вход и изход на българо-гръцката..

публикувано на 10.12.19 в 17:07

Полицията Проверява Общна Перник

Главна дирекция „Национална полиция” извършва проверка в община Перник.Проверката тече от няколко дни, съобщиха общинари. По думите им служителите на реда отивали в общината преди тях и си тръгвали след тях. Към настоящия момент няма официално съобщение за проверката. По неофициална информация обект на разследване били обществените поръчки. 

публикувано на 10.12.19 в 16:03

Високи нива на фини прахови частици са регистрирани днес в Благоевград

Днес, до 14 часа, нивата на финия прах, измерени като средночасови концентрации от автоматичната станция за качество на въздуха в Благоевград, са между 48 и 147 микрограма на кубичен метър.Причината за високите нива е липсата на вятър, намалената видимост и температурната инверсия, което пречи на разсейване на емисиите на прах и всички други..

публикувано на 10.12.19 в 16:00

Две чуждестранни фирми ще инвестират в Благоевград

Това стана ясно по време на днешната пресконференция на кмета на Благоевград Румен Томов. Той започна с тази тема срещата си с медиите, заради това, че тя представлява интерес сред жителите на областния център. Едната фирма е германска и ще произвежда  високо-технологични изделия. Очакваните инвестиции са в размер на 100 млн. евро и осигуряване на..

публикувано на 10.12.19 в 15:28

Сдружение "Шанс" организира коледен благотворителен базар в Разлог

Поредна благородна инициатива организира сдружение „Шанс” към Дневния център за лица с увреждания в Разлог. И тази година кампанията има за цел да набере средства с коледен базар, които ще бъдат дарени за благотворителна кауза. На базара се предлагат изделия, изработени от лица с увреждания в арт работилницата, с ръководител Красимира Николова. Със..

публикувано на 10.12.19 в 15:13