Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С тържество децата от детска градина „Вечерница“ Благоевград отбелязаха деня на Земята


В детската градина вече е създадена традиция за занимания и прояви, свързани с екологично образование и възпитание, опазване на околна среда, рециклиране на отпадъци, грижи за природата. Децата от всички групи, с помощта на учителите, научават по подходящ начин за проблемите на нашата планета Земя, за вредата, която някои човешки дейности нанасят на живота, за това, как да използваме различните отпадъци. Днес га направиха по свой си начин – със забавни игри, стихчета и песнички. Целта е децата да обогатят своите знания и умения и да напомнят на възрастните, че светът около нас може да е по-красив и чист само с общата ни грижа и усилия.

Малката Магдалена Стойчева можете да чуете в звуковия файл


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ще има ли нова визия Зоологическата градина в Благоевград

При голям интерес премина общественото обсъждане на визията за развитие на Зоологическата градина в Благоевград. Представители на различни граждански организации и много жители присъстваха на представянето на двата варианта, разработени от екипа на експерта Руслан Сербезов, по поръчка на общинското ръководство. Благоевград има огромна..

публикувано на 30.05.24 в 11:41

Разлог посреща най-силните мъже на България

За поредна, пета година, община Разлог ще бъде домакин на зрелищното състезание по силов многобой “Strongman” с участието на най-добрите състезатели на България, сред които и спортистите на клуб „Ironman“ (Разлог) – Иван Майсторов, Петър Найденов и Борислав Тумбев. Тази година състезанието ще премине под мотото „Силните срещу дрогата и..

публикувано на 30.05.24 в 11:24

Ревю на детски облекла на повече от век в Брезник

Ревю-изложба на детски облекла от края на 19 до средата на 20 век ще се проведе в късния следобед в Брезник. Събитието е посветено на Деня на детето и е продължение на организираното преди 2 години ревю на мода от Брезнишко от преди повече от век. Пространството пред сградата на музея в Брезник ще бъде превърнато в моден подиум. Моделите, които ще..

публикувано на 30.05.24 в 10:33

Кметът на Благоевград със заповед за затваряне на депото за строителни отпадъци в село Изгрев

Кметът на Благоевград Методи Байкушев издаде заповед за затваряне на депото за депониране на строителни отпадъци, незаконно от години. Преди дни жителите на село Изгрев, където е огромното сметище, заплашиха с протести и блокада на входовете към депото. Освен строителни отпадъци, на терена от около 100 декара се изхвърлят всякакви боклуци. Камиони и..

публикувано на 30.05.24 в 10:30

Президентът и съпругата му - домакини на абитуриентския бал

Тази вечер президентът и съпругата му ще бъдат домакини на традиционния абитуриентски бал за младежи,  настанени в приемни семейства и в Центрове за настаняване от семеен тип. На събитието ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.  Празничната вечер е част от благотворителната инициатива на държавния глава "Подкрепи една мечта". Президентът Румен..

публикувано на 30.05.24 в 10:00

Избират нов председател на Общинския съвет в Кюстендил

Избор на нов председател на Общинския съвет в Кюстендил предстои на днешното заседание на местния парламент. П роцедурата за ротация е залегнала в правилника за дейността на Общинския съвет и се извършва на всеки шест месеца. На предстоящото заседание ще бъде създадена временна комисия за избор на нов председател. На днешното си заседание..

публикувано на 30.05.24 в 09:17

Складът с опасните отпадъци в Перник - взет под наем

Складът в Перник, в който бяха открити опасни отпадъци, е на площадката на бившия завод за токоизправители и е в близост до кварталите "Изток" и "Църква". Той е бил ползван под наем от фирма с предмет на дейност в сферата на управлението на отпадъци. По непотвърдена информация преди няколко месеца фирмата е загубила лиценза си. Опасни вещества..

публикувано на 30.05.24 в 09:15