Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоящи събития на 23 април

Трудова борса ще се проведе във Военния клуб в Благоевград от 11 часа.

Изложба "Атонска светиня" ще бъде експонирана във фоайето на Регионален исторически музей – Благоевград днес от 17:30 часа.

Оркестър на Камерна опера – Благоевград ще изнесе концерт по повод предстоящия празник Възкресение Христово. Събитието, което се организира със съдействието на Община Благоевград, ще се състои днес  от 18.00 часа в зала „22 септември“.

Богата програма по повод Великденските празници започва в Банско с Великденското тържество „Христос Воскресе - светлина, любов и мир на всички ни донесе!“ от 17:30 часа в Посетителския информационен център. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Системата BG-Alert е задействана в района на Струмяни, където се развива огромен пожар

Предупреждение за евакуация издаде системата BG-ALERT за жителите на села в община Струмяни, първо в Каменица и Кърпелево, заради големия пожар, който избухна в района. В потушаването на огъня са се включили и хеликоптери, на терен са пожарникари и доброволци, съобщи по-рано кметът на Струмяни Емил Илиев:  "Фронтът, който е обхванал огънят е изключително..

публикувано на 30.07.24 в 15:28

Голям пожар край село Микрево

Голям пожар гори в района на село Микрево, община Струмяни.  Огънят е пламнал този следобед. От ЮЗДП казаха за Радио Благоевград , че гори горска територия.  Пожарът се вижда и от първокласния път Е-79.  Това е втори пожар в района. От системата BG-ALERT издадоха предупреждение за евакуация на село Кърпелево. Подготвя се евакуация на хора в селата..

обновено на 30.07.24 в 15:04

Ограничение на АМ “Струма” в посока Дупница

Временно движението при км 34 на АМ "Струма" в посока Дупница се осъществява в изпреварващата лента поради пътен инцидент. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”.

публикувано на 30.07.24 в 14:51

Поискана е помощ от въздуха за пожар край границата с РСМ

Пожар е избухнал в планината Малешево и се разпространява в посока към селата по границата с Република Северна Македония. Кметът на Струмяни Емил Илиев съобщи, че не терен има пожарникари и доброволци. Поискана е и помощ от въздуха. "Фронтът, който е обхванал огънят, е изключително широк. Вятърът, който духа в западна посока изключително утежнява..

публикувано на 30.07.24 в 14:19

Протест в Симитли

Протест под надслов „Долу ръцете от домовете на честните хора!“ се проведе  днес пред сградата на Общината в Симитли.  Десетки хора, сред които общински съветници и представители на партия "Величие",  се обявиха против действията на общинската администрация и в частност на кмета Апостол Апостолов. С освирквания и скандирания “Оставка”..

публикувано на 30.07.24 в 12:24

Двама младежи са задържани за побой над перничанка

Сигнал за пострадала жена бил подаден вчера в полицията от служители на ЦСМП – Перник. По данни на медиците, в лечебното заведение е постъпила 56-годишна перничанка с фрактура на лицево-челюстна кост, най-вероятно предизвикана от побой. Криминалисти от областната дирекция и Второ РУ предприели незабавни действия за изясняване на случая. Установено..

публикувано на 30.07.24 в 11:40

В Благоевград: 121 години от Илинденско-Преображенското въстание

На 2 август в Благоевград ще бъдат отбелязани 121 години от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Честванията ще започнат в 9.00 часа в двора на черквата „Въведение Богородично“ с панихида в памет на загиналите за свободата на България. От 9.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на площад „Македония“ ще се състои ритуал по полагане на..

публикувано на 30.07.24 в 10:31