Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГРАФА и Ансамбъл „Българе“ гостуват в Петрич за празника на града

„Българе“

 С редица спортни и културни прояви и тази година ще бъде отбелязан празникът на Петрич – Гергьовден. 

На 2 май, четвъртък от 19.00 ч ще бъде открит Международният детски конкурс „Южни слънца“, на 3-ти на сцената на градския площад ще бъде неговата конкурсна програма с начало 10.00 ч, а награждаването от 21.00 ч. 

На 3 май от 20.30 ч е финалът на работническия турнир по футбол за Купата на Петрич в зала „Арена Петрич“. 

На 4 май от 07.00 ч започва традиционният общоградски поход до вр. Конгур, от 09.00 ч е стартът на състезанието по планинско колоездене Петрич DHI. В същия ден от 10.00 ч се поставя началото на Детски футболен турнир „Млади таланти“ на спортен терен „Св. Никола“, а час по-късно започва и турнирът по тенис намаса във физкултурния салон на Гимназия „Пейо Яворов“. На 4 май също на площада в Петрич от 10.30 ч започва Парад на професиите и знанието в ПГИТ “Проф.д-р Асен Златаров“. В същия ден от 20.00 ч ще бъде поставено началото на концерт под надслов „Празник на моя град“ с участието на ОДК Петрич, НЧ „Братя Миладинови“, ВС „Сгушена звездица“ и специален гостуващ изпълнител Владимир Ампов – Графа. 

На 5 май от 09.00 ч започва велообиколката на планина Беласица, а от 10.00 ч са финалите на детския футболен турнир и състезанието по планинско колоездене. В същия ден от 11.00ч на градския площад за първи път с детски музей на открито ще бъде представена инициативата „Опознай Петрич, за да го обикнеш“. От 18.00 ч започва празничен концерт в кв. „Дълбошница“. В 20.00 ч на сцената на градски площад започва спектакълът „Как ще Ни стигнат американците“ на Ансамбъл „Българе“. 

На 6 май  от 11.00 ч отново на площада в града ще бъде концертът „Гергьовден е…“ с участието на Фолклорна формация „Хераклея“ и гостуващият изпълнител Румяна Попова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Арестуваха мъж за домашно насилие

С полицейска заповед кюстендилски полицаи задържаха 38-годишен мъж заради това, че е упражнил домашно насилие. Престъплението е извършено в жилище в кюстендилското село Горна Брестница,  обитавано от задържания и партньорката му. В Районното управление в Кюстендил е образувано по случая досъдебно производство, уведомена е и прокуратурата, съобщиха..

публикувано на 05.08.24 в 14:21

На места огънят в Славянка пълзи надолу по склона, няма опасност за близките села

Усилията на огнеборците – пожарникари, горски служители и военни активно са насочени към източния фронт на пожара в планина Славянка. Очаква се по-късно през деня в гасенето да се включат двата испански самолета, които пристигат у нас днес. Те са с по-голяма товароносимост от шведските, каза директорът на ЮЗДП, инж. Валентин Чамбов. Той посочи, че..

публикувано на 05.08.24 в 14:06

Мъж от село Студена е задържан за домашно насилие

28-годишен мъж от пернишкото село Студена е бил задържан за 24 часа заради домашно насилие, съобщиха от полицията. По данни на подалата сигнал срещу него жена от месец март досега той ѝ посягал системно, като последният случай на насилие е от 2 август. Двамата нямали брак, живеели на семейни начала. От жилището, което обитавали полицаите иззели брадва..

публикувано на 05.08.24 в 13:29

Ремонтират ученическото общежитие село Раждавица

За 1 милион 366 хиляди и 964 лв. по Плана за възстановяване и устойчивост ще бъде ремонтирано общежитието към началното училище "Св. св. Кирил и Методий" в кюстендилското с. Раждавица. Предстои да бъдат направени топлоизолация на сградата и покрива, подмяна на дограмата, което да осигури по-добри битови условия за децата. Ще бъде изградена и соларна..

публикувано на 05.08.24 в 12:30

Задължителна дезинфекция на влизащите от Гърция автомобили

От тази нощ всички автомобили, влизащи от Гърция към България  преминават през задължителна дезинфекция заради чумата по дребните преживни животни. Най-близките огнища в южната ни съседка са в района на Комотини. Шофьорите на тежкотоварните камиони се оплакват от  разбития терен  в зоната за дезинфекция на Кулата: "Дезинфекцията я минаваш задължително,..

публикувано на 05.08.24 в 12:23

Ограничено е движението по пътя Благоевград-Покровник

Временно движението по пътя Благоевград - Покровник е ограничено и в двете посоки поради аварирал тежкотоварен автомобил. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут, Благоевград- Зелен дол,  кръгово  движение към Покровник и обратно. Движението се регулира от "Пътна полиция".

публикувано на 05.08.24 в 12:01

Разследват причините за пожара в Невестинско

Досъдебно производство е образувано в Районно управление на МВР в Кюстендил за изясняване на причините за възникването на пожара в землищата на селата Църварица и Илия. Уведомена е прокуратурата, съобщиха от полицията в Кюстендил. Г асенето на пожара, който възникна на 2 август, продължава. На място са екипи на пожарните служби и горските..

публикувано на 05.08.24 в 10:47