Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Затворена за движение е улица „Булаир“ в Дупница

Ул. “Булаир” в Дупница е затворена за движение на автомобили от 9ч. днес до 18 часа в събота. 

Причината е традиционният събор Умни петък. Той се провежда в Дупница от близо 100 години в първия петък след Великден. 

Забранена за автомобили е и ул. “Св. Георги”, до входа на общинската болница. Линейките ще използват обходен маршрут. Районът е блокиран за три дни от сергии на търговци. Те заплащат на общината по 2,50 лева на квадратен метър на ден.


Вижте още

Съдът оправда фермера, чиито коне измръзнаха в Осоговската планина

Районният съд в Кюстендил оправда Петър Пищалов по повдигнатото обвинение от Районната прокуратура за това, че умишлено е причинил смъртта на пет коня в планина Осогово.  Разследването за изоставеното стадо в Осоговската планина продължи месеци, след като туристи откриха телата на мъртвите коне в планината. Във връзка със същия случай,..

публикувано на 24.02.20 в 19:52

Връщат за ново обсъждане бъджета на Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров връща за ново обсъждане приетия от местния Общински съвет на 11 февруари бюджет. Заедно с бюджета за гласуване от съветниците отново се връщат и отхвърлените тогава от мнозинството Програма за управление и разпореждане с общинска собственост и предложената структура на общинската администрация. В изменения..

публикувано на 24.02.20 в 19:26

Протест в защита на Кресненския пролом се състоя в София

Протест в защита на природата на Кресна и Кресненския пролом се състоя днес пред сградата на Европейската комисия в София. Около 100 души привърженици на Гражданската коалиция „Да спасим Кресненския пролом“ се обединиха против планирания строеж на АМ „Струма“ през дефилето. Те настояват институциите да спазят европейските закони. Петко..

публикувано на 24.02.20 в 19:09

АПИ: Продължава подготовката на апликационната форма за АМ „Струма“ през Кресненското дефиле

Няма риск за връщане на средства, предоставени от ЕС за построените досега и за изграждащите се участъци от АМ „Струма“. Оттеглянето на апликационната форма за отсечката между Крупник и Кресна не е нито оттегляне на проекта, нито отказване от европейското финансиране, а продължаване на работата. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави за пореден път..

публикувано на 24.02.20 в 19:02

Изграждане на нов водопровод започна в Стара Кресна

Започна изграждането на нов водопровод в село Стара Кресна. Първата копка беше направена днес. Ремонтът на ВиК мрежата е за 1 600 000 лева, отпуснати от Министерския съвет. Очаква се новата ВиК мрежа да бъде готова до три месеца, съобщи за Радио Благоевград Валентин Стоичков, зам.-кмет на Кресна: „ Новият водопровод ще бъде с дължина над 4..

публикувано на 24.02.20 в 18:01

Община Банско взе участие на международно туристическо изложение в Сърбия

Община Банско, съвместно с представители на туристическия бранш от града, взе участие на национален щанд в 42-то международно туристическо изложение IFT – Белград, Сърбия .  То се проведе от 20 до 23 февруари. В тазгодишното издание се включиха 250 участника от 43 държави и беше посетено от над 58 хиляди посетители. На националния щанд бе посрещнат и..

публикувано на 24.02.20 в 16:15

Национално състезание по финансова грамотност в Разлог

Разложка професионална гимназия "Никола Стойчев" за първи път бе домакин на Национално състезание по финансова грамотност, организирано от Министерството на образованието и науката. Мотивирани и с много вдъхновени и изпълнени с желание да покажат знания и умения десетокласници от специалност "Икономическа информатика" се включиха в състезанието и..

публикувано на 24.02.20 в 15:19