Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протест в Благоевград в защита на осъдените полицаи

В Благоевград излязоха на протест в защита на петимата полицаи, осъдени на 7 години затвор за смъртта на Ангел Димитров -Чората.

„Полицаите не са убийци“ с този призив десетки граждани, приятели и близки на полицаите се включиха в мирния протест пред Съдебната палата.

Инициативата за протеста започна от създадената група в социалните мрежи „Българският полицай не е убиец!!!“, като съпричастните към петимата осъдени се присъединиха, слагайки българския трикольор на профилните си снимки със същия надпис.

Припомняме, че благоевградските полицаи Иво Иванов, Янко Граховски, Борис Механджийски, Мирослав Писов и Георги Калинков, участвали в операция „Респект“, при която загина Ангел Димитров-Чората, излежават 7-годишни присъди в Бобовдолския затвор, след влязло в сила решение на ВКС. 

Първоначално, след водените съдебни дела, полицаите бяха оправдани по обвинението за смъртта на Ангел Димитров. 14 години след операция „Респект“  се стигна до възобновяване на делото, което завърши с осъдителните присъди за благоевградските полицаи.

На протеста присъстваха и техни колеги. Организаторите инициираха подписка под петиция до вицепрезидента на Република България за помилване на осъдените антимафиоти.

Снимка

Още снимки можете да видите в галерията


Галерия

Вижте още

Работа за млади хора в Гърмен в условията на извънредно положение

Със съдействието на Дирекция бюро по труда – Гоце Делчев, Община Гърмен подготвя проект „Младежка заетост“ в условията на извънредна ситуация. Целта е общината да осигури подобаващ старт на младите хора в общината, чрез стажуване и обучение както в Общинска администрация Гърмен, така и в кметствата по селата на територията на общината.  Общо 20 млади..

публикувано на 04.04.20 в 10:38

Отменят се контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища в град Гоце Делчев

Отменят се контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища в град Гоце Делчев. Отмяната е разписана в заповед на кмета на общината Владимир Москов. Съгласно Закона за здравето, противоепидемични мерки свързани с ограничаване в придвижването на гражданите, могат да се въвеждат от министъра на здравеопазването или директора на..

публикувано на 04.04.20 в 09:36

Пътят между селата Бело поле и Българчево е затворен за движение на МПС

С решение на Кризисния щаб в община Благоевград, пътят в посока от село Бело поле за село Българчево, след разклона за село Бучино, е затворен за движение на МПС и сигнализиран с необходимите за целта пътни знаци.   Мярката се налага, поради сигнали на граждани, за нарушаване на забраната от водачи на МПС за ограничаване на достъпа до..

публикувано на 04.04.20 в 08:34
Венцислав Мутафчийски

Общо 498 случая на Covid-19 у нас

За вчерашния ден – 24 часа, са потвърдени 21 случая, от тях в болница са настанени 17, изследвани са над 350 лица, общо досега сигурно доказани случаи на Covid-19 са 498, съобщи днес на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. Нова област, в която досега не е имало случаи на..

публикувано на 04.04.20 в 08:10

Облачно с краткотрайни валежи

Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, главно в Южна България. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури в Южна България ще бъдат между 8° и 12°, в Северна между 13° и 17°, в София около 10°. В планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. Ще превалява сняг. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще бъде..

публикувано на 04.04.20 в 07:42
Арбен Мименов

Арбен Мименов: И община Сатовча въведе вечерен час

Ситуацията в община Сатовча е под контрол. Засега няма проблеми по отношение на спазване на противоепидемичните мерки, не са контстатирани нарушения. Въведен е вечерен час. Това съобщи кметът Арбен Мименов. Хората не могат да напускат домовете си след 20.00 часа вечерта до 6.00 ч. сутринта на следващия ден. Не се допуска..

публикувано на 03.04.20 в 19:14

Община Благоевград продължава да предоставя предпазни средства

Община Благоевград  продължава с кампанията за предоставяне на  предпазни средства на здравните работници, грижещи се денонощно и всеотдайно за здравето на жителите на региона.   Медиците на Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиартични заболявания с изпълнителен директор д-р Петър Георгиев днес получиха предпазни медицински..

публикувано на 03.04.20 в 17:28