Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слабо земетресение край Разлог

Слабо земетресение с магнитуд около 3-та степен по скалата на Рихтер е регистринано тази сутрин в 9.15 часа в област Благоевград, в района между Якоруда и Разлог, информираха от Геофизичния институт на БАН. Земетресението не е усетено от хората, живеещи в района, информира още дежурният сеизмолог.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

25 деца от пети „а” клас на ОУ „Христо Смирненски” в Радомир ще се обучават в Детско полицейско управление

Занятията ще се провеждат в продължение на 2 години по предварително изготвен план. Гост на откриването бе зам. министърът на вътрешните работи Любомир Йосифов. По време на обучението учениците ще се запознаят с професията на полицая, ще научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства, да проявяват уважение и толерантност към..

публикувано на 03.10.24 в 19:51

ЦИК свали имунитета на кандидата за народен представител Джейхан Ибрямов

С 13 гласа "за" Централната избирателна комисия свали имунитета на кандидата за народен представител Джейхан Ибрямов. Това стана час след като в ЦИК е постъпило искане от заместник главния прокурор Елена Каракашева, в което се иска разрешение срещу Ибрямов да започне наказателно производство и той да бъде задържан за три денонощия. Решението за сваляне..

публикувано на 03.10.24 в 19:38

В Кюстендил разясняват правилата при ползването на електрически тротинетки

В Кюстендил беше поставено началото на кампания, която цели да разясни на учениците правилата за безопасност при ползването на електрически тротинетки. На първата среща днес между кмета Огнян Атанасов и ученици от Природо-математическата гимназия в града стана ясно, че общината вече е съставила над 50 акта за неправилно движение на електрически..

публикувано на 03.10.24 в 15:47

Община Перник търси под наем специализирани автомобили за зимно поддържане

Община Перник търси под наем специализирани автомобили за зимно поддържане. Обявена е обществена поръчка по две обособени позиции с обща прогнозна стойност 550 000 лв. Специализираната техника, необходима на общината за зимно поддържане на пътната мрежа, включва пет снегопочистващи машини и челен товарач, като изпълнителят е длъжен да осигури..

публикувано на 03.10.24 в 14:29

Избраха временен управител на Профилакториума в Перник

Бивш директор на РЗИ- Перник и на ЦСМП – София област ще ръководи временно Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник.. На извънредно заседание днес местният ОбС взе решение за освобождаване на досегашния временен управител Инна Стоилова и избра на нейно място д-р Юри Торнев. До освобождаването на Стоилова се стигна след..

публикувано на 03.10.24 в 12:16

Горски и полиция в акция по залавяне на ловци - бракониери

Тази нощ са задържани ловци, членуващи в ловни сдружения, превозващи убит благороден елен. В 04:40 часа на главен път ПП I-4, с.Брестница, община Ябланица, екип на РУ - Ябланица спира за проверка лек автомобил „Мицубиши“. При проверката са установени три лица, превозващи в автомобила месо и глава от благороден елен. За случая веднага са уведомени..

публикувано на 03.10.24 в 12:13

77-годишен блъсна и уби 75-годишната си съпруга

77-годишен  водач прегази и уби 75-годишната си съпруга, в бобовдолското с.Блато, съобщават от Областната дирекция на полицията в Кюстендил.  Инцидентът е станал снощи в 19.50 ч. При неправилна маневра на заден ход, движейки се по черен път в посока с. Вуково, мъжът е блъснал съпругата си, която е попаднала под автомобила. Пострадалата е починала на..

публикувано на 03.10.24 в 11:05