Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-малко престъпления и по-висока разкриваемост на територията на Благоевградска област


  По-малко са регистрираните престъпления и по-висока е тяхната разкриваемост на територията на Благоевградска област за месец април тази година, сравнени със същия месец на 2018 – това отчете на брифинг днес ст. комисар Николай Хаджиев, директор на ОД на МВР-Благоевград. За миналия месец са регистрирани 196 престъпления, спрямо 304 за април 2018-та. Процентът на разкриваемост е 39.09, срещу 36.84 за миналата година. За първите 4 месеца от началото на годината са регистрирани 1013 престъпления, спрямо 1260 за миналата година. Процентът на разкриваемост е 40.08 срещу 39 за м.г. На първо място по разкриваемост е Второ районно управление на МВР-Благоевград, там са и най-много регистрираните престъпления. Доминиращи са криминалните престъпления, няма регистрирани умишлени убийства, 17 са престъпленията по икономическа линия.

  Ст. комисар Николай Хаджиев информира, че продължават съвместните операции с дирекция „Жандармерия“, като се проверяват заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, организират се срещи в малките населени места.

  По линия на пътна безопасност – с 4 по-малко са жертвите в сравнение със същия период на миналата година. Директорът на ОД на МВР-Благоевград увери, че ще се обезпечат абитуриентските балове с полицейско присъствие, както и за матурите са предприети организационно-охранителни действия.

  По отношение предстоящите избори за Европейски парламент на 26 май, ст. комисар Хаджиев, подчерта,  че са предприети дейности по охраната на всички близо 600 секции на територията на ОД на МВР-Благоевград и отправи апел към гражданите при нарушения на изборното законодателство да подават сигнали към МВР.

  Местата за издаване на български документи за самоличност ще работят с удължено работно време и през почивните дни. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започна реконструкция на градския зоопарк в Кюстендил

В Кюстендил започна реконструкцията на градския зоопарк, който се намира в лесопарк "Хисарлъка". Строителните дейности ще продължат 250 дни, а стойността на проекта е в размер на 5,1 милиона лева. Предвижда се площта на зоокъта да бъде удвоена и той да бъде на терен от 30 хил. кв. метра. Ще бъде построен нов паркинг, а архитектурата на входа на..

публикувано на 13.08.24 в 15:28

В Благоевград: Бизнесът се среща у дома

1 800 лв. е средната работна заплата в Благоевград. Данните изнесе кметът на общината, Методи Байкушев. Това стана по време на бизнес форума, част от тридневната инциатива „Срещаме се у дома“. Представители на различни компании и фирми имаха възможност да проведат опознавателни срещи в рамките на днешното изложение „Защо в Благоевград“...

публикувано на 13.08.24 в 14:33

Оставиха в ареста 45-годишен мъж, нанесъл побой на жена

Съдът в Перник остави в ареста 45- годишен мъж, нанесъл побой на жената, с която живеел на семейни начала. Поредният случай на домашно насилие е от 7 август, а драмата се е разиграла пред очите на бебето им. Вследствие на нанесения й побой на пострадалата е била причинена лека телесна повреда.Събрани са и са анализирани свидетелските показания,..

публикувано на 13.08.24 в 13:03

Част от пернишки квартали са без топла вода

Част от пернишките квартали „Изток” и „Мошино” са без топла вода. Топлоподаването е спряно до 31 август заради годишен планов ремонт на топлопроводна магистрала Север. Засегнати от профилактиката са живущите в 59 многофамилни жилищни сгради, намиращи се на север от бул. „Ю. Гагарин”.  Без топла вода са също две детски градини, три училища, филиалът на..

публикувано на 13.08.24 в 12:18

Овладян е пожарът в община Невестино

На 90% е овладян пожарът в община Невестин. Остават още около 10 процента, тъй като горят стари дървени трупи, на труднодостъпно място и се гаси на ръка. По  данни на директора на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Кюстендил комисар, Светослав Георгиев,  до момента от пожара са засегнати около 500 дка смесена гора,..

публикувано на 13.08.24 в 11:42
Венцислав Алексов - регионален говорител на МВР в Перник

Акция "Да спасим пешеходец“ се проведе в Пернишко

62- ма пешеходци и 72- ма шофьори са глобени по време на акция „Да спасим пешеходец“, проведена в Пернишко в периода от 5 до 9 август, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР- Перник. Специализираната полицейска операция за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия с пешеходци, установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата от страна на..

публикувано на 13.08.24 в 11:36
Боряна Калейн с букета от министър Глушков.

Боряна Калейн: Още ми е трудно да осъзная какво направих

Олимпийската вицешампионка в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика на Игрите в Париж Боряна Калейн се завърна в София след полунощ. Заедно с нея бяха и останалите от тима - Стилияна Николова, грациите от ансамбъла Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, треньорите Марияна Памукова,..

публикувано на 13.08.24 в 11:26