Безплатни изследвания за ХИВ/СПИН в Благоевград

Снимка: архив

Като част от Европейската седмица за тестване за ХИВ и хепатит, и във връзка с Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН, днес в Благоевград ще се проведат безплатни тестове. Това съобщи д-р Борислав Стоянчов от Центъра за сексуално здраве в областния град, част от сдружение „Здраве без граници“. От 13 до 17 часа всеки ще може да се изследва в здравно-консултативния кабинет "Здраве без граници", който се намира на ул. Тодор Александров 45, офис 2. Консултантите използват бързи тестове, като се взема само капка кръв от пръста. Няма ограничения за прием на храна и напитки преди изследването. Резултатите са готови след 15 минути. Изследванията са напълно анонимни и са част от ежедневната дейност на центъра, допълни д-р Стоянчов.


Вижте още

„БАНСКАЛИИ“ ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА РАДИО БЛАГОЕВГРАД

Десетки приятели и почитатели на любимите си предавания и журналисти изпълниха днес голямото концертно студио на Радио Благоевград, като знак на уважение и доверие към обществената медия, отбелязваща днес, на 11 декември, 46 години от създаването си. Сред очакваните гости беше и Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим...

публикувано на 11.12.19 в 19:38

Водната криза в Перник се задълбочава

Бившият управител на ВиК Перник инж. Камен Каменов за трети път през последните десет години ще поеме управлението на водоснабдителната фирма. Той ще бъде назначен за прокурист и ще бъде максимално оправомощен да управлява и представлява дружеството, включително и самостоятелно. Документите за вписването му в Търговския регистър са подадени днес...

публикувано на 11.12.19 в 19:01

До седмица ОИК Благоевград решава казуса Камбитов - Томов

До следващия петък ще бъде ясно, дали ще бъдат прекратени правомощията на сегашния кмет на Благоевград Румен Томов. Встъпването му в длъжност, оспори бившият кмет Атанас Камбитов със сигнал до ОИК Благоевград. Сигналът беше подаден вчера в ОИК Благоевград. В него бившият кмет Камбитов настоява, че Румен Томов не е излязъл от фирмите които..

публикувано на 11.12.19 в 18:49

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред проведе изнесено заседание в Петрич

   В заседанието участие взеха министърът на вътрешните работи Младен Маринов, главният секретар на МВР Ивайло Иванов, директорът на Главна дирекция „Гранична полиция“ Светлан Кичиков и кметът на община Петрич Димитър Бръчков. Депутатите чуха анализите на вътрешния министър Младен Маринов и на директора на Гранична полиция и коментираха идеята за..

публикувано на 11.12.19 в 17:24

Верижна катастрофа на прохода Предел

Около 16:15 часа днес на пътя между местността Предел и гр. Разлог е станало ПТП между четири леки автомобила. При инцидента е пострадала една жена, която е транспортирана за уточняване на състоянието в МБАЛ- Разлог. Движението се осъществява в едната пътна лента.

публикувано на 11.12.19 в 17:08

Извършени са проверки на нарушения воден баланс в язовир „Студена“

Окръжна и Районна прокуратура в Перник са извършили общонадзорни проверки във връзка с нарушения воден баланс в язовир “Студена“ и въведения в резултат на това воден режим, съобщиха от държавното обвинение. По част от материалите е образувана отделна преписка, за да се установи дали виновно длъжностно  лице от „ВиК-Перник“, е осъществило..

публикувано на 11.12.19 в 14:25

Благотворителен коледен базар подредиха ученици от Дупница

Благотворителен коледен базар подредиха във фоайето на община Дупница възпитаници на читалищата “Христо Ботев”, “Пенчо Славейков” и ОУ “Христаки Павлович”.  Коледните сувенири са изработени от децата в школите по декупаж и изобразително изкуство. Предлагат се красиви свещници, пана, картички, украси за елха и др. Целта е да съберат средства за..

публикувано на 11.12.19 в 13:12