Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Солна стая в дупнишката детска градина “Калина”

Но официалното откриване присъстваха общински служители, родители, деца и персоналът на детското заведение. 

Инвестицията е на стойност 20 000 лева. 10 000 лева са дарения от родителското настоятелство, а 6 000 лева – от бюджета на общината. Останалите средства са събрани от различни мероприятия. 

Солната стая разполага с халогенератор. Процедурите с него влияят върху респираторни и кожни заболявания и ще бъдат безплатни за децата.


Вижте още

Пореден ден на протест в Благоевград

Пореден ден на протест в Благоевград.  " Тук сме, за да постигнем някаква промяна, не за да подкрепяме когото и да било.  Ние протестираме не за някого, а за нас самите. Продължаваме, защото сме решителни ", заявиха недоволните благоевградчани. И тази вечер протестът бе малоброен. Няколко души се събраха традиционно пред сградата на..

публикувано на 11.08.20 в 20:40

Водохващането на село Рибново ще бъде държавен горски фонд

Със съдействието на ЮЗДП се очаква водохващането на село Рибново, което попада на територията на Държавно горско стопанство-Места, да бъде обявено като гора във фаза на старост. По този начин този терен ще стане част от държавния горски фонд, който е със специален статут и там ще бъдат наложени специални, строги ограничения във връзка с тяхното..

публикувано на 11.08.20 в 18:57

Сравнително малък брой ловци при откриването на ловния сезон за пернат дивеч

След откриването на ловния сезон за пернат дивеч 2020 – 2021 година горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Кюстендил, съвместно със служители на МВР са извършили проверки на на 12 ловни дружинки на територията на дирекцията.  Проверени са 135 ловци за притежаване на  редовен ловен билет, както и разрешително за отстрел за съответната..

публикувано на 11.08.20 в 17:26

Два нови случая на коронавирусна инфекция има в Кюстендилска област

Два нови случая на коронавирусна инфекция има в Кюстендилска област за изминалите 24 часа. И двата случая са от община Кюстендл, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.  В болницата в Кюстендил от коронавирусна инфекция се лекуват трима пациенти. Състоянието на един от тях остава тежко, казаха от болницата. Осем са пациентите,..

публикувано на 11.08.20 в 17:18

Информационна кампания по повод Международния ден на младежта ще с състои в Кюстендил

Дирекцията "Бюро по труда" в Кюстендил организира информационно събитие на открито по проект "Готови за работа". Събитието ще се състои утре от 11. 00 часа до 15.00 часа, в градинката пред читалище "Братство" в Кюстендил.  Основната цел на проекта е стимулиране на активността на младежи до 29-годишна възраст включително, които не са нито в образование..

публикувано на 11.08.20 в 17:16

Горските инспектори от Кюстендил са констатирали 150 нарушения от началото на годината

От началото на годината на територията на Регионалната дирекция по горите /РДГ/ в Кюстендил са констатирани 150 нарушения при извършени близо 7 000 проверки. Проверени са били обекти за складиране, преработка и търговия с дървесина, обекти за добив на дървесина, превозни средства, физически и юридически лица, съобщиха от РДГ. Влезлите в сила..

публикувано на 11.08.20 в 17:15

Сходния потенциал на планинските общини в България и Австрия разискваха на среща днес в Банско

Кметът на община Банско Иван Кадев и заместник-кметът Сашка Въчкова проведоха работна среща с търговския съветник на австрийското посолство г-жа Улрике Щраке. В разговора бяха набелязани възможностите за сътрудничество между Банско и австрийски туристически центрове с подобен профил.  Търговският аташе акцентира върху сходния потенциал на..

публикувано на 11.08.20 в 16:50