Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Признание за танцьорите от Танцова школа „Еуфория“ Банско

Танцьорите от Танцова школа „Еуфория“ при читалище „Никола Вапцаров - 1894“, с хореограф Десислава Баханова стъпи на международна сцена и получи много награди, диплом, плакет.  Пиринският фолклор бе представен на една сцена с фолклора на други националности в  Охрид, Северна Македония, на международния фолклорен фестивал “Охридски вълни“.  

За успешното си представяне, съставът получи благодарствено писмо от Асоциацията за организиране на фолклорни фестивали в Северна Македония: "Екипът на Асоциацията изказва огромна благодарност за участието на школа “Еуфория“ на фестивала “Охридски вълни“ в Охрид, Северна Македония. За нас бе чест да сте част от този фолклорен форум. Директорите и Организационният комитет, в лицето на община Охрид, са изключително доволни от вашето представяне. За напред ще бъдете почетен гост на всички организирани от нас фестивали. Очакваме с нетърпение следващото ви участие. Желаем успех на целия състав!“. 
Директорите на Световната фолклорна организация отправиха покана към състава за участие на фестивал в Будапеща, 2020 година.

Снимка


Галерия

Вижте още

Общинските съветници от БСП в Перник са дарили предпазни костюми и маски на медиците от ДКЦ – 1

 Общинските съветници от БСП в Перник са дарили предпазни костюми и маски на медиците от ДКЦ – 1, съобщиха от партийния пресцентър.  Предпазните средства са предадени на управителя на дружеството д-р Евгени Михайлов. Д-р Михайлов е благодарил за помощта, като е подчертал, че тя е изключително навременна, защото екипът от лекари, работещ в лечебното..

публикувано на 02.04.20 в 13:19

Общо 464 души, завърнали се от чужбина, са под домашна карантина в област Кюстендил

 Общо 464 души, завърнали се от чужбина, са под домашна карантина в област Кюстендил, съобщиха от Областния кризисен щаб. Броят на хората в областта, за които е изтекла задължителната домашна изолация заради коронавируса, са 437 души.  От РЗИ – Кюстендил уточняват, че броят на карантинираните лица се променя всеки ден. Тези, които не спазват..

публикувано на 02.04.20 в 13:06

Още един екип на РЗИ заради трафика на Кулата

 Заради засиления трафик на Кулата, Регионална здравна инспекция – Благоевград изпраща още един екип. Това заяви за Радио Благоевград директорът на инспекцията д-р Калоян Калоянов.   Той поясни, че всички влизащи шофьори на тежкотоварни автомобили от територията на Република Гърция се поставят под 14-дневна карантина. Ако на тези шофьори им се..

публикувано на 02.04.20 в 12:38

Продължават да пристигат българи от чужбина

 С решение на общинския оперативен щаб в община Белица бе удължен срокът за вечерен час до 12 април включително и е за времето от 21:00 ч. до 6:00 ч.  „Вечерният час се спазва“ – заяви за Радио Благоевград кметът Радослав Ревански и допълни, че в общината продължават да се прибират работници от чужбина.  Днес очаква да се приберат още 12..

публикувано на 02.04.20 в 11:47

Съкращават 301 работници от металургичната фирма „Стомана Индъстри”

 Уведомлението е получено в Бюрото по труда в Перник на 23 март. Мярката се предприема заради спад в производството и срив на цените на продукцията, предизвикани от световната пандемия от COVID-19.  Съкращенията ще станат факт на 23 април, както предвижда законът. След тях в дружеството ще останат на работа около 950 души и още 350 в съпътстващи фирми.

публикувано на 02.04.20 в 11:40

Перничани се обявиха срещу закриването на местната РИОСВ

 Екосдруженито „Дишай Перник” и ИК „Спаси Перник” възразяват срещу предложението пернишката екоинспекция да се влее в РИОСВ – София.   Гражданите са притеснени, че отдалечавайки контролния орган от града, проблемите на Перник ще останат на заден план в столичната екоинспекция .  Градът ни е на челни позиции по замърсяване на въздуха и водите , с..

публикувано на 02.04.20 в 10:37

Колона от автомобили на влизане в България през ГКПП Кулата – Промахон

 Тази сутрин водач на ТИР сигнализира в редакцията на Радио Благоевград, че му се налага да чака вече повече от четири часа на гръцка територия за да влезе в страната.  5-километрова опашка от товарни автомобили има на входа за България на ГКПП – Кулата – Промахон.   Според наши източници, колоната, която се е образувала на гръцка територия е..

публикувано на 02.04.20 в 10:09