Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три години затвор за жител на Трън, заради смърт на пешеходец

Жител на Трън е осъден на 3 години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок за причинена на смърт по непредпазливост на пешеходец. Наказанието е наложено в условията на съкратена процедура след като подсъдимият е признал вината си. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

Инцидентът е от 2016 година, когато през нощта на 10 декември в град Трън подсъдимият блъснал с предната дясна част на бронята на автомобила си пешеходец на пътното платно в близост до тротоара. При удара мъжът паднал върху капака на колата, ударил главата си в предното панорамно стъкло, след което бил отхвърлен на пътната настилка. Водачът откарал пострадалия до ЦСМП в Трън, но вместо да го предаде на дежурния лекар го оставил пред входа му, след което откарал колата на черен път и я изоставил. Свидетел, който по време на инцидента е бил с пострадалия извикал лекаря. Блъснатият мъж е транспортиран в столичния "Пирогов", където няколко дни по- късно починал. На следващата сутрин след инцидента водачът на автомобила се обадил на полицейски служител и доброволно разказал за случилото се.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Бански старчета" ще бъдат специални гости в юбилейния концерт на Ансамбъл „Пирин“

На 27 октомври, в зала 1 на НДК, ще се състои тържественият концерт на световноизвестния Ансамбъл "Пирин" под мотото "70 години БЛАГОДАТ". Това грандиозно събитие отбелязва 70-годишния юбилей на Ансамбъла, прославил България по цял свят със своето фолклорно наследство и изкуство. Единственият гост-участник в концерта, извън състава на..

публикувано на 22.10.24 в 15:18

Движението на кросови мотори извън определените пътища в НП „Рила“ се санкционира

На 20 октомври в 15,33 часа в Дирекция „Национален парк Рила“ е приет сигнал за голяма група лица, движещи се кросови мотори в района на м. Отовица, Парков участък – Дупница. Сигналът е подаден чрез националната система 112. Благодарение на сигналоподателя и навременната реакция от страна на служителите на парка част от нарушителите вече са..

публикувано на 22.10.24 в 15:07

Подобряват визията на парк "Хисарлъка“ над Кюстендил

Санитарна сеч започва в парк "Хисарлъка“ над Кюстендил с цел възстановяване и подобряване визията на парка. Ще бъдат премахнати изсъхналите иглолистни дървета от вида черен бор в района. За санитарната сеч са издадени указания от лесозащитната станция в София, предписание от директора на РДГ в Кюстендил и след решение на Общинския съвет в града...

публикувано на 22.10.24 в 14:18

Делегация от Виетнам посети Перник

В Областна администрация Перник се е провела официална среща между областния управител Людмил Веселинов и директора на ОДМВР – Перник ст. комисар Милчо Милчов с делегация от провинция Вин Фук, Виетнам, водена от заместник-директора на полицията в региона старши полковник Та Дък Диен.  Присъствала е и Мариета Ангюшева, началник на сектор "Двустранно..

публикувано на 22.10.24 в 14:13

Ученици поеха за ден управлението на Община Гоце Делчев

Ученици от 10, 11 и 12 клас в НПГ „Димитър Талев“ Гоце Делчев се включиха в инициативата на JA Bulgaria „Мениджър за един ден“ и поеха управлението в Общинска администрация – Гоце Делчев. Целта на тази инициатива е учениците да се запознаят с работата на институциите и да научат повече за местната власт. В ролята на кмет на общината през..

публикувано на 22.10.24 в 14:05

„Защо е важно да потребяваме отговорно?“

Стопанският факултет на ЮЗУ “Неофит Рилски“ бе домакин на интерактивен семинар на тема: „Защо е важно да потребяваме отговорно?“. Инициативата се проведе по линия на Европа Директно – Благоевград. Семинарът се състоя съвместно с експерти от Рилския център за научни изследвания. На него присъства и Красимира Хаджикосева, ръководител на Център "Европа..

публикувано на 22.10.24 в 13:39

Четири нови заседания по делото "Дупнишка популярна каса"

Окръжният съд в Кюстендил насрочи дати за четири нови заседания по делото, известно като "Дупнишка популярна каса", през ноември и декември. От месец март  Окръжният съд е провел 12 заседания по делото, като е разпитал над 100 свидетели. Първото заседание е насрочено за 4 ноември, а за него ще бъдат призовани неявилите се свидетели и неразпитани от..

публикувано на 22.10.24 в 11:27