Три години затвор за жител на Трън, заради смърт на пешеходец

Жител на Трън е осъден на 3 години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок за причинена на смърт по непредпазливост на пешеходец. Наказанието е наложено в условията на съкратена процедура след като подсъдимият е признал вината си. Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.

Инцидентът е от 2016 година, когато през нощта на 10 декември в град Трън подсъдимият блъснал с предната дясна част на бронята на автомобила си пешеходец на пътното платно в близост до тротоара. При удара мъжът паднал върху капака на колата, ударил главата си в предното панорамно стъкло, след което бил отхвърлен на пътната настилка. Водачът откарал пострадалия до ЦСМП в Трън, но вместо да го предаде на дежурния лекар го оставил пред входа му, след което откарал колата на черен път и я изоставил. Свидетел, който по време на инцидента е бил с пострадалия извикал лекаря. Блъснатият мъж е транспортиран в столичния "Пирогов", където няколко дни по- късно починал. На следващата сутрин след инцидента водачът на автомобила се обадил на полицейски служител и доброволно разказал за случилото се.


Вижте още

Забележителна изложба, посветена на Махатма Ганди гостува в Благоевград

Забележителна експозиция, посветена на Махатма Ганди, беше представена тази вечер в Градската художествена галерия в Благоевград. След столицата София, това е второто представяне на изложбата “Махатма Ганди – сила на истината”. Експозицията е посветена на 150-годишнината от рождението на Махатма Ганди, който е сред най-значимите световни..

публикувано на 17.01.20 в 20:02

От 22 януари се възстановява закупуването на е-винетки до 30 дни предварително

От 22 януари ще бъде възстановена възможността електронна винетка да се купи 30 дни преди датата на активирането ѝ както за леките, така и за тежкотоварните автомобили. От 31 декември 2019 г. се наложи временна промяна в срока за отложената покупка от 30 на 7 дни заради внедряване на актуализация на електронната система за събиране на пътни такси,..

публикувано на 17.01.20 в 17:54

Министър Димитров посети Перник и направи оглед на язовир „Студена“

Утре при премиера Бойко Борисов ще има работна среща, на която ще се разискват проектите за осигуряване на питейна вода за Перник. Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров след среща с кмета на града Станислав Владимиров. В Министерския съвет има готови работни варианти, които утре ще бъдат обсъдени с ръководството на общината..

публикувано на 17.01.20 в 17:51

Прокуратурата в Дупница разследва ТЕЦ "Бобов дол" за престъпления против здравето и околната среда

Под ръководството на Районна прокуратура – Дупница се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Вчера по сигнал на ТД „Национална сигурност“ и икономическа полиция при ОД МВР на Кюстендил, екип от прокурори и следователи, съвместно с представители на РИОСВ Перник, са извършили следствени действия във..

публикувано на 17.01.20 в 16:40
Бойко Борисов

Премиерът ще проведе среща, на която ще бъдат представени проекти за решаване на водната криза в Перник

Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща с министрите на околната среда и водите Емил Димитров, на икономиката Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова,  във връзка с представяне на проекти за решаване на водната криза в Перник. На разговора ще присъстват още кметовете на София и на Перник  – Йорданка Фандъкова и Станислав..

публикувано на 17.01.20 в 16:16

Личните лекари ще могат да дават до 7 дни болнични

Личните лекари ще могат да дават до 7 дни болничен. Това предлага правителството като мярка за справяне с фалшивите болнични. Освен това, по границите ще ни проверяват дали когато излизаме от страната не се водим в болнични. Предлаганите мерки са част от приетия от правителството анализ за причините за увеличаване на броя на болничните и неизплащаните..

публикувано на 17.01.20 в 16:02

Над 100 ученици представиха Съда през своите очи

Районният съд в Кюстендил награди 104 ученици, участвали в конкурса за рисунка или текст под мотото "Съдът през моите очи". Децата са представили в конкурса 77 рисунки и 27 текста, които са подредени в изложба в сградата на съда. Тя ще остане там две седмици, за да може да бъде видяна от повече хора. Предвижда се след това да бъде показана и в..

публикувано на 17.01.20 в 15:56