Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Катастрофа при Градево

Шофьорите да се движат повишено внимание по път II-19 Симитли - Предел при км 8 поради ПТП, при което има и пострадали. Трафикът се регулира от полицаи, информират от Областно пътно управление - Благоевград. Инцидентът е станал малко преди 17 часа


Вижте още

Нова хидрофорна система в сградата на основно училище „Св. Иван Рилски“ и ПМГ „Христо Смирненски“ в Перник

 В двете училища се обучават 2000 ученици.  В сградата функционира и стол, в който се приготвя храна и за други учeбни заведения в общината.  Съоръжението, което ще осигурява вода за времето, в което е сила режимът, е дарено от сдруженията „Кракра Пернишки“ и „Захарий Стоянов“. Инициативата се реализира със съдействието на областния управител Емил..

публикувано на 18.02.20 в 14:18

Всяка пета череша е произведена в Кюстендилска област

Всяка пета череша е произведена в Кюстендилска област, каза заместник-министърът на земеделието, храните и горите Чавдар Маринов. Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Чавдар Маринов и експерти на министерството се срещнаха със земеделски производители в Кюстендил. Срещата е част от информационната кампания на Министерството за..

публикувано на 18.02.20 в 14:14

Огромен боен арсенал откриха дупнишки полицаи в дома на 76-годишен дупничанин

Сигнал за пожар в къща на ул. “Жива вода” е подаден след 23 ч. снощи, информира днес началникът на полицията в Дупница Борислав Динев.  След потушаването му на мястото е извършен оглед. Открити са над 200 капсулдетонатори и над 5кг взривно вещество скаленит. Живеещите в къщата две семейства са били евакуирани, а районът – отцепен, поради опасност от..

публикувано на 18.02.20 в 13:36

Отворено писмо до кмета на Благоевград заради чистотата на въздуха

Инициативният комитет за чист въздух в Благоевград и протестно движение „Не искам да дишам сажди в Благоевград“ изпратиха отворено писмо до кмета Румен Томов. В него те изразяват своето разочарование от проведената в края на миналия месец в община Благоевград среща за мръсния въздух. Припомняме, че срещата завърши без ползотворни решения и със..

публикувано на 18.02.20 в 13:18

"Култура на хранене в древността" е темата на февруарската работилница в музея в Кюстендил

Темата на февруарската работилница "Култура на хранене в древността", която е посветена на Деня на археолога – 14 февруари, насочва вниманието към различни видове съдове от новокаменната (VII хил. пр. Хр/) до средновековната епоха (XII век), експонирани в музея, съобщиха от там.  Специално създадено помагало ще запознае децата с употребата на..

публикувано на 18.02.20 в 12:11
Съдия Пенка Братанова пред младежите, участници в инициативата Приказки за справедливостта

Съдия Пенка Братанова е новият председател на Окръжен съд – Кюстендил

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет е избрала Пенка Братанова за председател на Окръжен съд – Кюстендил. С пълно единодушие, Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет е избрала съдия Пенка Братанова за административен ръководител, председател на Окръжен съд – Кюстендил, съобщиха от съда. Членовете на колегията са дали отлична оценка на..

публикувано на 18.02.20 в 12:08

Резултатите от последните проби от водата в Перник са с добри показатели

Резултатите от последните проби от водата в Перник са с добри показатели, съобщиха от местната здравна инспекция. Отстранено е и констатираното след ремонт на водопроводната мрежа вторично замърсяване на водата в жилище в блок №3 на ул. „Бучински път”. Причината за него, според ВиК, се оказал монтиран филтър на чешма в апартамент в жилищната сграда...

публикувано на 18.02.20 в 11:52